Stranica: 1/1.

CLUB BREW: Aged beer (2020. g.)

Postano: uto stu 07, 2017 10:04 pm
Postao/la mbed
Pozdrav,

Dakle ideja je da kuhamo piva koja bi odležavala skroz do 2020.g., pa onda organiziramo druženje negdje početkom godine za degustaciju istih. Još bi i kao nadopunu club brewa dodao da tko može da ponovi isti recept samo par mjeseci prije druženja, pa da možemo usporediti ageanu i frišku verziju pive.
Cilj club brewa bi bio da vidimo kako se razni stilovi i izvedba istih skuhanih kao homebrew ponašaju kroz duže vrijeme stajanja.

Što se tiče stilova, to su više manje sva imperial piva, jača od 7% alc. ali slobodno svatko može što misli da će biti dobro. Naravno ako imate koje već skuhano pivo da bi zadovoljilo uvjete, odvojite koju bocu i sakrijte ju od sebe do 2020.g.

Osobno planiram do kraja godine skuhati RIS te ga ageat barem dvije godine, isto je u planu i barleywine za početak sljedeće godine, te tokom godine još vjerojatno 2-3 stila da odstoje barem godinu dana.

Sličan club brew je bio već prije par godina ali je rok bio svega par mjeseci, pa me zanima da li možemo nešto ovakvo dugotrajnije izvest, a ujedno i pivari imaju vremena za kuhati još cijelu godinu.

Da li ima zainteresiranih? :indianabeer: :hmelj:

Re: CLUB BREW: Aged beer (2020. g.)

Postano: uto stu 07, 2017 11:03 pm
Postao/la Vjeko
uh jbte... 2020? ajde de, evo zainteresiran
moram zakopati u zemlju negdje, daleko od žednih pogleda, kao naši stari rakiju

Re: CLUB BREW: Aged beer (2020. g.)

Postano: sri stu 08, 2017 6:33 pm
Postao/la Puyol
Zainteresiran..idealna prilika za probat napravit ris il slicno..

Re: CLUB BREW: Aged beer (2020. g.)

Postano: čet stu 09, 2017 9:28 am
Postao/la Poljo
Super ideja. Ja sam imao u planu u skorijoj budućnosti istražit malo granice pivskog kvasca, fore sa izradom ekstrakta sladovine pa dodavanjem kroz fermentaciju i tak to. Navodno se tako može i do 17-18-19% :D Za takvo nešto vjerojatno je ovaj datum i preblizu :D