Stranica: 1/2.

Problemi sa točionikom

Postano: ned vel 26, 2017 12:36 pm
Postao/la daman
Pivo iz jednog kega pjeni i ide co2 van, a iz drugog kega ide više co2 i malo pjene.

Pivo je karbonizirano s 1.6 bara na 8 stupnjeva C 10-ak dana, pa je sad na 3 stupnjeva C i 0.5 bara. Probao sam sa dužim crijevom i picnic tapom, probao sam podignut pritisak, probao sam s vodom. Gumice su nove kao i konektori,dužina crijeva na točioniku nije manja od 1.60 m. Nisam zamijenio in i out. Pipe za pivu imaju regulator protoka i kad spustim ili dignem sve se događa sporije ili brže.

Postano: ned vel 26, 2017 1:34 pm
Postao/la slawoner
spojim svoj keg na točionik, van curi sama pjena. Isti taj keg prebacimo na drugi točionik ide sve odlično... ajd sad (?!)

Razloga je 100... Od toga da točionik ne hladi, do toga da je u kegu veći tlak nego onaj s kojim ga guraš van... Do toga da je točionik iznutra možda prljav pa co2 reagira sa prljavštinom i pjeni.

Jedino sto ne razumijem kako ti na pipu curi co2?! Što si pod time mislio? (po mom iskustvu ili curi sama pjena ili curi pivo - ne kuzim kako curi co2 na pipu??

(piknik tap je sranje koje ne mozeš uzeti kao mjerodavnu metodu ispitivanja)

Postano: ned vel 26, 2017 5:29 pm
Postao/la daman
Izlazi co2 slično kao kad je keg pri kraju samo meni još bude i pjene,odnosno malo izlazi pjena malo se čuje šištanje plina na jednom kegu ,a na drugom većinom pjena.

Postano: ned vel 26, 2017 5:54 pm
Postao/la Poljo
Da nije tebi igla suplja pa vuce s vrha?

Postano: ned vel 26, 2017 7:15 pm
Postao/la slawoner
Poljo je napisao/la:Da nije tebi igla suplja pa vuce s vrha?
moguce da je igla ostecena pri vrhu...al bas na oba kega??

Da nije konektor falš? pogotovo ako je ball lock plastični - znaju zajebavat

Postano: ned vel 26, 2017 8:50 pm
Postao/la daman
Neznam baš kaj je igla, ali probao sam i sa trećim kegom i isto se događa. Konektori su novi i probao sam ih i mislim da nije u njima problem.

Postano: ned vel 26, 2017 9:07 pm
Postao/la slawoner
Igla ti je ono sto se nalazi ispod fitinga i ulazi u keg. Imas jednu kratku - IN i jednu koja ide do dna kega - OUT. Sve to sto si rekao mi zvuci kao da je tocionik spojen na IN (na kratku iglu) pa izbacuje na pipu co2 (jer je iznad tekucine) posto, da je spojeno kako treba nebi sigurno na pipu pljuvao plin. Mozda si ti krivo spojio? Sivi ide na IN (na bocu plina), a crni na OUT (na tocionik)... Ako si siguran da si ih dobro spojio, mozda je netko kod rastavljanja i ciscenja zamijenio pozicije igala, pa je ispod OUT fitinga kratka igla... Probaj zamijeniti konektore - IN prebaci na tocionik, a OUT na co2 bocu pa vidi sto ce se dogoditi...

Postano: ned vel 26, 2017 11:53 pm
Postao/la Poljo
ili probaj okrenut keg naopaku :) ako tako dobro toci, onda je ovo sto je slavoner opisao.

Postano: pon vel 27, 2017 12:56 pm
Postao/la daman
Mislim da nije do konektora zato kaj sam probao sa trećim. Dobro je sve spojeno.

Postano: pon vel 27, 2017 12:59 pm
Postao/la Poljo
Okreni keg naopako pa javi rezultate testa tocenja.

Postano: pon vel 27, 2017 1:03 pm
Postao/la grga-osijek
Ako ti je teško preokrenuti keg, možda da zatvoriš glavni ventil na boci co2 pa probaš točiti i vodjeti kako ti pada tlak namješten za istakanje. :wink:

Postano: pon vel 27, 2017 1:36 pm
Postao/la daman
Tlak pada normalno, i sve je dobro spojeno i igla nije oštećena zato kaj znam da sam provjerio kegove, a isto mi se događa i kad napunim vodu u keg.

Postano: pon vel 27, 2017 1:56 pm
Postao/la grga-osijek
Još ostaje da odtpojiš konektore i pritisneš ključem ili tanjim izvijačem out fiting i in fiting . Vidiš jeli plin ide na oba van ili samo na in. ili ti na in ide pivo a na out co2. Najbolje probaj na onaj vodeni keg. :shock:

Postano: pon vel 27, 2017 4:53 pm
Postao/la slawoner
Poljo je napisao/la:Okreni keg naopako pa javi rezultate testa tocenja.
Pa to napravi da... malo sam ja zakomplicirao! okreni keg naopako pa probaj sa okrenutim kegom točiti. Nemoze on na pipu pljuvat co2 osim ako ne vuče plin iz vrha kega gdje piva nema... Okreni keg naglavce i probaj tako točiti pivo

Postano: uto vel 28, 2017 9:15 am
Postao/la grga-osijek
Daman , nadam se da si riješio problem. Ako jesi , bilo bi korisno za sve koji u budućnosti se susretnu sa istim , da makar šturo opišeš rješenje.
Ako i dalje nisi želim ti da ga što prije riješiš. :pivo3: