Čudan okus - jel do slada?
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
-
Re: Čudan okus - jel do slada?
Iako s druge strane, karbofix bi svatko trebao osjetiti, ako ne osjeti može komotno kupovati holsten i žuju, tak mu je svejedno što pije.
- Poljo
Nije čak bitno o kojem se spoju radi. Svakom kad je koncentracija ispod određene razine se više neće osjetit.
Uzmi kapljicu original karbofixa i dodaj kapljicu po kapljucu vode unutra. Nakon određenog broja kapljica nećeš ga više osjetit ni na miris ni na okus.
Mnogi off-flavori postoje u svakom pivu, ali kada se stvari rade kako spada koncentracija istih je daleko ispod praga osjetljivosti. Kad malo nešto zezneš znaju ostat i dalje ispod granice osjetljivosti. Pa kad ti se poklopi više faktora koji pogoduju istom off-flavoru onda ta koncentracija iskoči.
Uzmi kapljicu original karbofixa i dodaj kapljicu po kapljucu vode unutra. Nakon određenog broja kapljica nećeš ga više osjetit ni na miris ni na okus.
Mnogi off-flavori postoje u svakom pivu, ali kada se stvari rade kako spada koncentracija istih je daleko ispod praga osjetljivosti. Kad malo nešto zezneš znaju ostat i dalje ispod granice osjetljivosti. Pa kad ti se poklopi više faktora koji pogoduju istom off-flavoru onda ta koncentracija iskoči.
-
Ha niš, nema druge neko opet kuhat. Ova ide u WC. Pazit ću na finoću mljeveljnja i spustit još malo temp kod pitchanja.
Fala na savjetima.
Fala na savjetima.
-
Daj frendovima, možda netko ne bude osjetio pa mu bude fenomenalno 
-
Nemrem si tak srozat reputaciju. Eventualno ostavim koju litru za lovit stršljene. Danas ju još probam da vidim jel se desilo kakvo čudo. Ako ne -> WC
-
Nakon što sam danas probao pivu koja ima jednaki ''okus'' ko moja kod druga homebrewera shvatih da je riječ najvjerojatnije o ''underpitchanju'' kvasca. Jednu vrećicu Safale05 sam ubacio na dobrih 30tak litara pive.
- FrendPero
Underpitch tih clean kvasaca daje fenole. U kombinaciji sa previsokom temperaturom pitchanja(etil acetat) i eto ti problema.
-
Yes. Sretan sam što sam skužio na kraju čemu je izgleda riječ. Izluđivalo me o što nisam bio ziher di sam zaje... Baš sam se šalio kad sam probao tu ''lošu'' pivu od kolege da nikad nisam bio tako sretan što sam probao loše pivo!
- Poljo
Napravi starter za kvasac. Stvarno nije teško a rješava masu problema.