Nisam gledao kalkulator ,ali mislim da dva grijača max mogu skuhat 75l ...ali malo teže...Leut je napisao/la:zasad 2 grijaca po 2kw ima ko iskustvas regulaciom, mislija san staviti cn sklopku! a jos bi ugradija mozda 2 grijaca po 2 kw
Moj skromni kutak
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
-
baltazar
-
Leut
diS je napisao/la:Možeš i to al će ti ostat neiskorištenog šećera u komu. Količina koja ostane je dovoljna za napravit još jedno slabije pivo.
Englezi su radili tzv. 2-penny beer od sladovine nakon cijeđenja iz glavnog koma.
ma tu san na slici malo lose naceta al mocic e se isprati makar u drugoj posudi jer steta bi bila!
- 400d
oprosti što se ja ovako ubacujem klizećim na temu, ali me zanima jel to ti kuhaš 200 litara sladovine sa dva grijača po 2 kW?
ja planiram napraviti sebi boiler od plastične kante od 50 litara, pa ne znam kakve grijače da stavim.
svarrogh mi je preporučio 2x2 kW ali ne znam da li je to za 50 litara previše?
naravno sistem je takav da oba rade dok ne počne kuhati, a onda se jedan gasi, a drugi ostaje da drži ključanje, međutim mene strah da je taj jedan od 2kW prejak i da bi mi moglo kipiti tih 50 litara, a nema šanse da u tom trenutku smanjim jačinu....
ja planiram napraviti sebi boiler od plastične kante od 50 litara, pa ne znam kakve grijače da stavim.
svarrogh mi je preporučio 2x2 kW ali ne znam da li je to za 50 litara previše?
naravno sistem je takav da oba rade dok ne počne kuhati, a onda se jedan gasi, a drugi ostaje da drži ključanje, međutim mene strah da je taj jedan od 2kW prejak i da bi mi moglo kipiti tih 50 litara, a nema šanse da u tom trenutku smanjim jačinu....
I like the smell of fermentation in the morning
-
Leut
ja san racuna da cu zasad sa 3 grijaca kuhati 100l a bacva je 200 tako da cu posli max kugati 150-180l al do tad cu staviti jos bar 2 po 2kw jer moran vuci struju od broila.
2x2kw za 50l po kalkulatoru 76:76 od 20-100 C
http://manskirtbrewing.com/calcs.shtml
sto znaci da je ok
2x2kw za 50l po kalkulatoru 76:76 od 20-100 C
http://manskirtbrewing.com/calcs.shtml
sto znaci da je ok
- diS
Jel to za kuhanje ili grijanje vode u HLTu?400d je napisao/la:svarrogh mi je preporučio 2x2 kW ali ne znam da li je to za
4 kW za 50 L nije previše, s jednim će ti predugo trebat za dignit temperaturu.
Ako se brineš možeš ih spojit preko PIDa, namjestiš temperaturu i on će sam palit/gasit grijač(e).
- 400d
da to je za kuhanje, kao boiler. hvala na savjetu! mislio sam da će jedan grijač od 2 kW previše grijati kad ugasim ovaj drugi nakon što sladovina počne ključati, pa sam se bojao da bi moglo kipiti.diS je napisao/la:Jel to za kuhanje ili grijanje vode u HLTu?400d je napisao/la:svarrogh mi je preporučio 2x2 kW ali ne znam da li je to za
4 kW za 50 L nije previše, s jednim će ti predugo trebat za dignit temperaturu.
Ako se brineš možeš ih spojit preko PIDa, namjestiš temperaturu i on će sam palit/gasit grijač(e).
- admin
- Site Admin
Meni jedan od 3kW taman odrzava fini boil... Kada sam gledao proracune za moju posudu, 50l bacvu, 2.5kW je kao taman da imas uparavanje od cca 10% na sat tako da mislim da nemas brige sa 2kW. Dapace, mozda ti boil bude na donjoj granici. Baci oko i na onaj kontroler sa ebaya za koji sam stavio link kojim reguliras jacinu grijaca pa da mozes stelati kakav boil zelis.
- 400d
moze li se taj jedan kontroler spojiti na oba grijača? i možeš li još jednom staviti link molim te, ne znam gdje si to prije stavioadmin je napisao/la:Meni jedan od 3kW taman odrzava fini boil... Kada sam gledao proracune za moju posudu, 50l bacvu, 2.5kW je kao taman da imas uparavanje od cca 10% na sat tako da mislim da nemas brige sa 2kW. Dapace, mozda ti boil bude na donjoj granici. Baci oko i na onaj kontroler sa ebaya za koji sam stavio link kojim reguliras jacinu grijaca pa da mozes stelati kakav boil zelis.
- mali badem
http://www.ebay.com/itm/New-40A-110V-22 ... 3cc3244927
http://www.ebay.com/itm/4KW-AC-0-110V-2 ... 1c28290f92
adminov je predlog koristiti PID kod ukomljavanja, a za kuhanje,jedan ovakav regulator s kojim bi se podesila snaga grijača
nije dobro maksimalno opterečivati reg.jedan grijač jedan regulator
http://www.ebay.com/itm/4KW-AC-0-110V-2 ... 1c28290f92
adminov je predlog koristiti PID kod ukomljavanja, a za kuhanje,jedan ovakav regulator s kojim bi se podesila snaga grijača
nije dobro maksimalno opterečivati reg.jedan grijač jedan regulator
Zadnja izmjena: mali badem, dana/u uto srp 24, 2012 12:22 pm, ukupno mijenjano 1 put.
- admin
- Site Admin
Ovaj regulator mijenja napon a time i otpor tj struju koju trosi grijac pa od 2kw grijaca mozes koristiti od 0 do 2kw a ne da radi u modu on/off. Diskutirao sam s malim bademom i ja ne razumijem kako se PID moze koristiti za regulaciju jacine vrenja kada je temperatura vode koja vrije uvijek konstantnih 100C bez obzira imao jako ili slabo vrenje? A mi bas taj dio zelimo kontrolirati. Po meni ako na pidu namjestis npr 100c, on ce ugasiti grijace kada voda zavrije i upaliti kada temp padne na 99c no na 99 nema vrenja i mjehurica. Jel ima neko to spojeno tako sa pidom pa da veli kako to tocno kontrolira izmedju laganog i rolling boila?
- 400d
jesi ti siguran u ovo?admin je napisao/la:Ovaj regulator mijenja napon a time i otpor tj struju koju trosi grijac pa od 2kw grijaca mozes koristiti od 0 do 2kw a ne da radi u modu on/off. Diskutirao sam s malim bademom i ja ne razumijem kako se PID moze koristiti za regulaciju jacine vrenja kada je temperatura vode koja vrije uvijek konstantnih 100C bez obzira imao jako ili slabo vrenje? A mi bas taj dio zelimo kontrolirati. Po meni ako na pidu namjestis npr 100c, on ce ugasiti grijace kada voda zavrije i upaliti kada temp padne na 99c no na 99 nema vrenja i mjehurica. Jel ima neko to spojeno tako sa pidom pa da veli kako to tocno kontrolira izmedju laganog i rolling boila?