jel ima kostiju ili se čisto meso odvaja? mislim nije k'o deverika, jel?buky1 je napisao/la:nikad ni jedno jelo nisam odbio probati,pa sam morao i ovo. Okus je ko piletina. Kao vrat od pileta samo malo duži i žilava je pun k...
Recepti sa pivom
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- 400d
- Jall
Koliko ja znam zmiju se guli,zajedno sa kožom se odvoji i drob, onda se može peć,pržit ili kuhat dok se meso ne odvoji od kostiju,pa se kao takvo dodaje u druga jela. Ovo znam iz pričanja ili što sam pročitala, nikad nisam imal priliku probat zmiju,ali nebi imala ništa protiv da imam priliku.
Never ride faster than your angel can fly
-
Vjenčani kum je interventna i ronioc, svako ljeto peče i jede zmije. Ispočetka je počelo kao dio obuke za preživljavanje, sada gušta u okusu. Meso izgleda divno, čisti mišić, lokalne riječne zmije... Odsjeći glavu, zavrnuti kožu oko vrata i vući prema dolje, s kožom izlazi i utroba, sve odrezati (kod čmara). Oprati i zatim po želji, začini, rezati, pripremati u komadu, pržiti, peći, kuhati... (kuhanjem se meso počne odvajati od kostiju). On ih obično roštilja na obali čim ih ulovi
I nakon toga popije pivo
I nakon toga popije pivo
-
Mmmmmm kako je volim slastice Ovo je osnovni recept pa mijenjajte po volji
Čoko torta sa tamnim pivom
Biskvit:
250 g maslaca
50 g kakaa
400 g šećera
250 ml tamnog piva
100 ml kiselog vrhnja
300 g brašna
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
2-3 žličice sode
Premaz:
350 g krem sira
150 g šećera u prahu
150 ml slatkog vrhnja
Biskvit:
Pivo malo zagrijati, maknuti s vatre, dodati mu narezani maslac i zajedno miješajti dok se maslac ne otopi. Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije i pomiješati sa smjesom piva i maslaca. Dodati brašno prethodno pomiješano sa sodom i kakaom. Biskvitnu smjesu rasporediti u namašćeni kalup (ili kalup s papirom za pečenje), ispeći i ohladiti.
Premaz:
Pjenasto izmiksati sir, slatko vrhnje i šećer u prahu. Pramazati njime pečeni biskvit. Ukrasiti tortu po želji.
Čoko torta sa tamnim pivom
Biskvit:
250 g maslaca
50 g kakaa
400 g šećera
250 ml tamnog piva
100 ml kiselog vrhnja
300 g brašna
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
2-3 žličice sode
Premaz:
350 g krem sira
150 g šećera u prahu
150 ml slatkog vrhnja
Biskvit:
Pivo malo zagrijati, maknuti s vatre, dodati mu narezani maslac i zajedno miješajti dok se maslac ne otopi. Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije i pomiješati sa smjesom piva i maslaca. Dodati brašno prethodno pomiješano sa sodom i kakaom. Biskvitnu smjesu rasporediti u namašćeni kalup (ili kalup s papirom za pečenje), ispeći i ohladiti.
Premaz:
Pjenasto izmiksati sir, slatko vrhnje i šećer u prahu. Pramazati njime pečeni biskvit. Ukrasiti tortu po želji.
-
Ako je kum u interventnoj u RH, onda se dooobro izlagao za obukuikka1982 je napisao/la:Vjenčani kum je interventna i ronioc, svako ljeto peče i jede zmije. Ispočetka je počelo kao dio obuke za preživljavanje, sada gušta u okusu. Meso izgleda divno, čisti mišić, lokalne riječne zmije... Odsjeći glavu, zavrnuti kožu oko vrata i vući prema dolje, s kožom izlazi i utroba, sve odrezati (kod čmara). Oprati i zatim po želji, začini, rezati, pripremati u komadu, pržiti, peći, kuhati... (kuhanjem se meso počne odvajati od kostiju). On ih obično roštilja na obali čim ih ulovi
I nakon toga popije pivo
Maslinar
-
Ne laže, prošao je preživljavanje u ekstremnim uvjetima.
Još jedan recept
DESERT OD MASCARPONEA I PIVA
4 jaja
130 g mascarponea
160 g šećera u prahu
200 ml pšeničnog piva
120 g keksa Speculaas
link za kekse ako ih ne želite kupovati http://www.coolinarika.com/recept/728627/
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Žutanjke pjenasto izmiksati s pola količine šećera, dodati mascarpone, pola količine usitnjenog keksa i pivo. Smjesu ostaviti 15 min u hladnjaku. Napraviti snijeg od bjelanjaka, postupno primiješati preostali šećer i lagano pomiješati sa smjesom od žutanjaka, keksa i piva. Preostale kekse staviti na dno čaša ili zdjelica za posluživanje, na to rasporediti kremu pripremljenu s pivom i staviti u hladnjak na 1-2 sata.
Još jedan recept
DESERT OD MASCARPONEA I PIVA
4 jaja
130 g mascarponea
160 g šećera u prahu
200 ml pšeničnog piva
120 g keksa Speculaas
link za kekse ako ih ne želite kupovati http://www.coolinarika.com/recept/728627/
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Žutanjke pjenasto izmiksati s pola količine šećera, dodati mascarpone, pola količine usitnjenog keksa i pivo. Smjesu ostaviti 15 min u hladnjaku. Napraviti snijeg od bjelanjaka, postupno primiješati preostali šećer i lagano pomiješati sa smjesom od žutanjaka, keksa i piva. Preostale kekse staviti na dno čaša ili zdjelica za posluživanje, na to rasporediti kremu pripremljenu s pivom i staviti u hladnjak na 1-2 sata.
- Don Genovese
- buky1
- mali badem
...valjda nije preljuto... hm
neki dan , dok smo kuhali,moji s(p)retni pomagači naručili dvije rulet jumbo pize . rulet bi trebalo značiti da je jedan trokut malo ljuči...ali...
...pizameštar si je dal oduška ... nek im bude.
zgrčene face s promuklim psovkama odale su ruski rulet s četiri metka . jednostavno se nije moglo promašiti.
ma ,velim vam , grozno
neki dan , dok smo kuhali,moji s(p)retni pomagači naručili dvije rulet jumbo pize . rulet bi trebalo značiti da je jedan trokut malo ljuči...ali...
...pizameštar si je dal oduška ... nek im bude.
zgrčene face s promuklim psovkama odale su ruski rulet s četiri metka . jednostavno se nije moglo promašiti.
ma ,velim vam , grozno
- grga-osijek