Keksi od iskorištenog slada
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- diS
Usvojeno.
Termin "keksi od slada" se već udomaćio među ukućanima i svima koji su ih kušali tako da će bit teško ispravit. Ne vjerujem da ću se niti trudit jer ipak bolje zvuči nego "keksi od tropa".. nekad je ljepše živjeti u neznanju zar ne..
Novost je i kruh od tropa koji polako postaje svakodnevna poslastica na našem stolu. Zaista je šteta baciti svu količinu koja nam ostane kad se mogu napraviti ovakve delicije... već imam zamolbe od znatiželjnika da drugi put ostavim koju kilu i za njih..
Možda će trop biti razlog da žene svoje muževe počnu tjerat na kuhanje pive.. I believe in a miracle.
Termin "keksi od slada" se već udomaćio među ukućanima i svima koji su ih kušali tako da će bit teško ispravit. Ne vjerujem da ću se niti trudit jer ipak bolje zvuči nego "keksi od tropa".. nekad je ljepše živjeti u neznanju zar ne..
Novost je i kruh od tropa koji polako postaje svakodnevna poslastica na našem stolu. Zaista je šteta baciti svu količinu koja nam ostane kad se mogu napraviti ovakve delicije... već imam zamolbe od znatiželjnika da drugi put ostavim koju kilu i za njih..
Možda će trop biti razlog da žene svoje muževe počnu tjerat na kuhanje pive.. I believe in a miracle.
- Don Genovese
Dajte-najte. Ja znam da za Zagorce trop znači samo ono kaj se ukiseli, a dok god ima i malo sladora u sebi, to je još uvijek slad.mile je napisao/la:Keksi su super, jedino imam primjedbu(tebi ne suprugi) to što ostane nakon ukomljavanja zove se trop, nema više slada.
Ak' je človek nazval ženine delicije ...sladu, od slada, i na nasladu, nek tak' i bude. Blagoslovljeno nek' im bude, i dobar tek svima kojima se ta prirodna poslastica stopi s domačom pivom ili s čim drugime.
- diS
Di je pivo??
Mi smo radili kruh u pekaču, dobar je i nije sladak, al ja ne volim sjemenke nit ljuske u kruhu tako da više ne dajem ženi slad za kruh.
Novost su energentske pločice od slada, e to je prva liga za snack. Idu slad, sjemenke, med i još ponešto, stavi se peći i kad se ispeče izreže se nožem na pravokutnike/kvadrate/tko-što-voli..
Prvi put se nisu stisli tako da sam većinu pojeo žlicom, al draga ne odustaje dok ne usavrši recept.
Kad ga dotjera postam recept.
Mi smo radili kruh u pekaču, dobar je i nije sladak, al ja ne volim sjemenke nit ljuske u kruhu tako da više ne dajem ženi slad za kruh.
Novost su energentske pločice od slada, e to je prva liga za snack. Idu slad, sjemenke, med i još ponešto, stavi se peći i kad se ispeče izreže se nožem na pravokutnike/kvadrate/tko-što-voli..
Prvi put se nisu stisli tako da sam većinu pojeo žlicom, al draga ne odustaje dok ne usavrši recept.
- pacman
u normalnu smjesu za kruh je dodan mljeveni slad i jos pokoje sjemenke... zanormative moram pitat zenu da mi napise recept.
piva je sa strane istko kao i luk i svjezi sir.
da sam znao da ce biti toliki problem ubacio bi i njih u kadar
drugi put cijelu veceru stavljam
piva je sa strane istko kao i luk i svjezi sir.
da sam znao da ce biti toliki problem ubacio bi i njih u kadar
drugi put cijelu veceru stavljam
Nakon osmog piva se i najjednostavnije misli izražavaju složeno.
- Svarrogh
I obavezno 2 mjerice wheyadiS je napisao/la:Di je pivo??
- TimeOfNine
- 1rice
nabasao na neke recepte pa da podijelim
http://byo.com/stories/article/indices/ ... pent-grain
http://byo.com/stories/article/indices/ ... pent-grain
Homer Simpson je napisao/la:Ah, beer, my one weakness. My Achilles' heel, if you will.
- hrvoje461