worcesterhopshop.co.uk - problem

... koje koristite i gdje ih nabaviti

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » uto ožu 11, 2014 11:03 pm

Ako postoji uopće za uključiti opciju tracking, za male iznose gotovo nikad. Jedino je na ebayu to riješeno komplet, tj. ovisi samo o tebi hoćeš li u roku tražiti povrat uplate.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

Čipoš

Post Postao/la Čipoš » sri ožu 12, 2014 8:14 am

Meni su za 200 g hmelja računali £4.95.
Kim mi je napisala da su poslali preko Royal Mail-a.
Ako sam dobro shvatio cjenik (http://www.royalmail.com/price-finder) preporučena pošiljka praćena samo na području UK je oko duplo skuplja. Najjeftinija varijanta međunarodno praćene pošiljke je oko 7 puta skuplja.
Tako da razumijem zašto su poslali obično. Da su mi ponudili duplo skuplju poštarinu, poštarina bi mi bila duplo skuplja od cijene hmelja i ja to ne bi prihvatio.

Zedni

Post Postao/la Zedni » sri ožu 12, 2014 10:13 am

Oni imaju ugovore i salju povoljnije puno, to nije njihov cjenik. ;)
On Tap:
Extra Stout, ESB, APA
Fermenting:
Saaz Pale Ale
Next Brews:
Weizen, Porter, IPA

Čipoš

Post Postao/la Čipoš » sri ožu 12, 2014 10:18 am

Moguće, ali odnosi cijena jedne usluge u odnosu na drugu su vjerojatno isti ili približni.

Oskar

Post Postao/la Oskar » sri ožu 12, 2014 12:04 pm

Ovako, ako se pošiljka šalje preporučeno, u međunarodnom prometu se ona "kartira", to jest potpisuju se preuzimanja za svaku pošiljku. Za bilo koga u lancu se zna koliko i koje pošiljke je preuzeo i dostavio. U slučaju greške, postoji odgovornost. Sve se može iskopati koristeći tracking number.

Za običnu pošiljku se to ne radi i stvar je podložna gubitku.

Za svaku pošiljku koju naručujete izvana obavezno tražite da se šalje preporučeno. Ako nisu spremni to napraviti, nemojte izvršiti uplatu.

Na koncu, ne znam sve detalje jer sam u Hrvatskoj Pošti zaposlen kao programer internih aplikacija koje često nemaju veze s dostavom. Stvarno mi je žao da se ovo događa, pogotovo jer je sramota za firmu u kojoj radim vidjeti na UK strani "Shipped... Delivered", a kod nas se ne zna di je :(

Odgovori