Nadam se s vremenom da ću sve bolje shvaćati ulogu sirovina, za sad nisam siguran u sebe ni najmanje da kreiram recept. Trenutno mogu napraviti pivo po nekom receptu i mislim da bi mogao eventualno neke sitnice promijeniti pri sljedećem kuhanju za koje mislim da bi se meni mogle svidjeti, npr temp masha, više ili manje ovog slada i slično. Ova sva piva koja sam pravio ne tvrdim da su ti stilovi Koje sam napisao, ali tako je pisalo u receptu da je to taj stil. Poljo, lijepo od tebe da imaš vjeru u mene da bi jedan dan mogao biti pivar, amaterski, nije bitno, a ne samo tehnolog.
Nakon onog što si mi iskometirao da bi american IPA trebala po trenutnim trendovima biti sa min 10 gr po litri obratio sam pažnju i po dućanima gledao i stvarno nisam našao da ni na jednoj ipi pise da je american IPA.
Trendovi se mjenjaju, ali ako je bila american IPA postavljen standard neki prije toliko I toliko godina trebala je american IPA ostati po tom standardu, a ako se trend mjenjao i najpopularniji stil je evoluirao iz american IPE u neku drugi sličan stil taj stil je trebao dobiti novo ime, a ne da se trenutno najpopularniji stil uvijek zove AIPA. Ok, skinuo sam bio novi BJCP 2019 i vidio sam da je nastalo novih stilova nešto, hazy ovo ono, nemam sad kod sebe da navedem točno
I da se još vratim na kopiranje recepata s neta...citao sam topic s receptima s homebrew prvenstva, pa to je skroz druga dimenzija od ovih recepata što ja nadjem po netu, ono, kakve ideje imate i razumijete sve to , stvarno se divim, npr gnomix je kuhao zobene da bi postigao nešto i slično
Edit: gledao sam sad na bjcp.org, tamo nema bjcp 2019 tako da sam krivo napisao gore, ja sam mislio na guide sa stranice ,
https://www.brewersassociation.org/edu/ ... uidelines/