Kuhanje negdje oko Ivanića
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- johnny2211
- johnny2211
- Pop
- mali badem
#### Taj regulator se moze kupit? Bude onda vise snage? Značajno?###
može--- bude---neusporedivo
kliznim limićem na vratu tambure podesi zrak da plamen bude plavi
na Donđijevu ispravnu opasku, upućujem poštovanog kolegu pivara, uz ispriku zbog značajne proceduralne greške da prvo kuuupi novi preporučeni regulator plina a tek potom pristupi podešavanju zraka kliznim limićem na vratu tambure nebili ....plavi plamen
o formatu slike netreba trošiti ni zrak ni struju
može--- bude---neusporedivo
kliznim limićem na vratu tambure podesi zrak da plamen bude plavi
na Donđijevu ispravnu opasku, upućujem poštovanog kolegu pivara, uz ispriku zbog značajne proceduralne greške da prvo kuuupi novi preporučeni regulator plina a tek potom pristupi podešavanju zraka kliznim limićem na vratu tambure nebili ....plavi plamen
o formatu slike netreba trošiti ni zrak ni struju
Zadnja izmjena: mali badem, dana/u sub ruj 13, 2014 7:31 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
- Don Genovese
- Ferdo
Kako ćeš smanjiti plamen kad sladovina zakipi i pjena krene van iz kotla?Postman je napisao/la:Za plamenik ne treba nikakav regulator,samo mu smanjuje snagu
Teoretski je to moguće pritvaranjem ventila na boci, problem je u tome što on nije previđen za regulaciju nego za: "otvoreno-zatvoreno".
Opusti se i nastavi kuhati pivo
- mali badem
- Don Genovese
- johnny2211
- Ferdo
Na forumu se okuplja veliki broj ljudi bez tehničke prakse i savjete o struji, plinu ili otrovima treba davati odgovorno. Ono što Postman radi s bocom plina bez regulatora i kako odmrzava ventil je njegova stvar.Don Genovese je napisao/la:Ma stric Postman radi u plinari, kaj bumo mu mi sad solili pamet.
Ferdo, s on/off ventilima se čuda daju napravit'. Samo eksplozija nam je granica
.
Kad se prekrše neka sigurnosna pravila bilo bi fer reći što se može dogoditi i zbog čega, kad bi se stavio još i neki link koji potvrđuje tvrdnju...
Opusti se i nastavi kuhati pivo
- Postman
- Postman
Ja se duboko ispričavam što sam izazvao toliko gorkih reakcija (makar ovdje gorčina paše) .Nemam nikakvih linkova(jedva sam naučio i sa ovim čudom se služiti) ali imam iskustvo sa plinskom bocom i plamenikom,brenerom i stotinama čobanaca,svinjokolja i nikad nitko nije koristio regulator.Imam regulator na šparetu i rešou ali ne na jakim potrošačima.Isto tako i svi koje poznajem.Na plameniku postoji ventil za smanjivati- pojačavati
Inače sam jako zahvalan svima na ovom forumu jer evo pijem SVOJE prvo pivo i jedem domači kruh sa kominom od Portera.
Još jednom moje isprike i nemojte zamjerit.
Lijep pozdrav
Inače sam jako zahvalan svima na ovom forumu jer evo pijem SVOJE prvo pivo i jedem domači kruh sa kominom od Portera.
Još jednom moje isprike i nemojte zamjerit.
Lijep pozdrav