inox bačva
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
-
NitroFoskal
-
Alera
U njemu ja kuham:Alivio je napisao/la:Zaobljeno dno riješava problem debljine materijala i njegovog uvijanja na višim temperaturama ....kotluše , kotlići , pivsko inox bure .....
Veliko pivsko bure od 50l, samo mu je vrh odsjecen na tokarskom stroju. Cak su i rucke ostale. Radi dobro jedini nedostatak je sto je visok a uzak, pa treba dosta vremena da zakuha s plinskim plamenikom.
NemaBeda
-
NitroFoskal
-
ribafrog
Potpisujem !!!NitroFoskal je napisao/la:Odustao sam od inox posuda. Našao sam kod bake pocinčani kotao za kobasice 80 l sa ložištem i svim tako da sam to zapljenio pa ću u tome probati kuhati.
Ako piva bude malo gušća i masna bit će dobra kao namaz za kruh
daj namaza i masti i idemo u planine : )
''...na ovom sveckom prvenstvu ni jedna afrička reprezentacija nije odigrala dobro, pa tako ni francuska...'' 
-
ribafrog
za moj nestrpljiv duh čak i predugo... jebote, da zakuha 30 litara treba mu 3 sata..Alera je napisao/la:U njemu ja kuham:Alivio je napisao/la:Zaobljeno dno riješava problem debljine materijala i njegovog uvijanja na višim temperaturama ....kotluše , kotlići , pivsko inox bure .....
Veliko pivsko bure od 50l, samo mu je vrh odsjecen na tokarskom stroju. Cak su i rucke ostale. Radi dobro jedini nedostatak je sto je visok a uzak, pa treba dosta vremena da zakuha s plinskim plamenikom.
''...na ovom sveckom prvenstvu ni jedna afrička reprezentacija nije odigrala dobro, pa tako ni francuska...'' 
- admin
- Site Admin
OK, samo jedno pitanje, ko ima tokarski stroj da može primiti pivsku bacvu??? Jel bi mogli meni tako dvije otvoriti? Jel to u Zg?Alera je napisao/la: Veliko pivsko bure od 50l, samo mu je vrh odsjecen na tokarskom stroju. Cak su i rucke ostale. Radi dobro jedini nedostatak je sto je visok a uzak, pa treba dosta vremena da zakuha s plinskim plamenikom.
- Alivio
i šta onda ?? čeljusti na tokarskom stroju moraju biti dovoljno velike da bačvu drže za dno a i tada postoji mogoćnost da bačva izleti iz stroja ....riješenje bi bio takozvani "karusel" ali .....stavim sliku kako sam to riješio malom brusilicom za 10 minuta ....samo dok se napuni baterija za foto aparat ....svaki ozbiljniji tok . stroj može uhvatiti bačvu ako ju hvata za otvor za čep.
Čovjek uči dok je živ i na kraju umire glup.
- Alivio
Mala brusilica + polupotrošena inox rezna ploča od 1mm = lonac + poklopac..
(na poklopac još dolaze graničnici da ne propada)
Flomasterom se obilježi kružnica i lagano po crti (štitnik brusilice služi kao vodilica iliti graničnik koji klizi po rubu bačve)
Prorezivanje se radi u 3 ili 4 kruga da bi dobili što savršeniji krug i što manji razmak između lonca i poklopca ....
(na poklopac još dolaze graničnici da ne propada)
Flomasterom se obilježi kružnica i lagano po crti (štitnik brusilice služi kao vodilica iliti graničnik koji klizi po rubu bačve)
Prorezivanje se radi u 3 ili 4 kruga da bi dobili što savršeniji krug i što manji razmak između lonca i poklopca ....
Čovjek uči dok je živ i na kraju umire glup.
-
Alera
Moj tokar u Vinkovcima. Nije problem otvoriti, problem je dostaviti do mene.admin je napisao/la:OK, samo jedno pitanje, ko ima tokarski stroj da može primiti pivsku bacvu??? Jel bi mogli meni tako dvije otvoriti? Jel to u Zg?Alera je napisao/la: Veliko pivsko bure od 50l, samo mu je vrh odsjecen na tokarskom stroju. Cak su i rucke ostale. Radi dobro jedini nedostatak je sto je visok a uzak, pa treba dosta vremena da zakuha s plinskim plamenikom.
Ako budete to radili recite tokaru da prvo probusi bacvu da ispusti tlak. Moj je to naucio na tezi nacin.
Kako tokarski stroj ulazi u materijal tako slabi stijenku. Prije samog kraja tlak u bacvi pobjedi oslabljenu stijenku, pa bude buuummmmmm i bacva leti po radioni!
Nisam mjerio koliko treba da zakuha, ali i meni je dugo. Pogotovo vani na -10 kada kuhas na staru godinu.
Kada malo ugrije kuhat ce se u rakijskom kotlu od 120l.
NemaBeda
- Alivio