Kak se to sve napravi? Tehnicki gledano imam dva regulatora. Jedan je na plinskoj boci.. drugi je na plameniku i oba stavim na max.
Slab plamenik
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- Toples
- Kontakt:
- WexZG
To je to! nama je stalno bio zuckasti plamen... hvala!Toples je napisao/la:jesi onaj limić s podacima i šarafićem kod ventila pomaknuo prema naprijed kod kuhanja?
ja ga pomaknem za 2 cm - napravi se rupa kroz koju ulazi zrak jer inače ne ulazi dovoljno zraka za sagorjevanje.
ako imaš žuti plamen onda ti fali zraka pa to napravi....
- mali badem
http://www.pivarstvo.info/forum/viewtop ... r&start=15
tu ti je slika reducir ventila kakav nam treba . Ž
tu ti je slika reducir ventila kakav nam treba . Ž
- Toples
- Kontakt:
i meni dok nisam shvatio da je problme u manjku kisika jer ti plamenici dolaze s uputama u kojima to ne piše...WexZG je napisao/la:To je to! nama je stalno bio zuckasti plamen... hvala!Toples je napisao/la:jesi onaj limić s podacima i šarafićem kod ventila pomaknuo prema naprijed kod kuhanja?
ja ga pomaknem za 2 cm - napravi se rupa kroz koju ulazi zrak jer inače ne ulazi dovoljno zraka za sagorjevanje.
ako imaš žuti plamen onda ti fali zraka pa to napravi....
save a tree - drink beer
-
tonto
Ja bih se nadovezao sa svojim problemom, kuhao sam s puncem na plinskom plameniku i sporo je rasla temperatura, ključalo je, ali slabo, hit break se slabo oblikovao (za razliku od prošlog kuhanja na vatri kada se grušao), i dosta je čađio lonac. Ventili na plameniku i boci odvrnuti do kraja. Plamen je ako se ne varam bio narančasti, kao od vatre, al nisam siguran. Plamenik je kao na slici: nature.providusit.com/prodotto/fo004/
Ima limiće sa šarafima za stezanje s obje strane cijevi, i dosta su otvoreni/otegnuti, rekao bih bar neka 3 cm. I čemu bi mogao biti problem? Je li moguće da su limići previše otvoreni?
Ima limiće sa šarafima za stezanje s obje strane cijevi, i dosta su otvoreni/otegnuti, rekao bih bar neka 3 cm. I čemu bi mogao biti problem? Je li moguće da su limići previše otvoreni?
nemam pojma šta radim
- mali badem
na mojem gornjem postu je link na kojem smo vježbali sve mogućnosti.
usporedi svoj regulator , limić i dizu i......
dok je plamenik upaljen , pomići limić-presten prema napred dok ne dobiješ promjenu na bolje.
usporedi svoj regulator , limić i dizu i......
dok je plamenik upaljen , pomići limić-presten prema napred dok ne dobiješ promjenu na bolje.
Zadnja izmjena: mali badem, dana/u sub srp 11, 2015 10:01 pm, ukupno mijenjano 1 put.
- mali badem
-
tonto
- Toples
- Kontakt:
-
Businessman
Neznam kako vi uspjevate zakurit na tom malom plameniku uopce i 50L, ja nisam mogao 25L pošteno skuhat, problem je osim u dovodu zraka i boji plamena to što bi morali sprijeciti gubitak topline oko lonca, mozete ili smotat neki lim okolo ili obzidati ciglom , ja sam svoj kotao oblozio ciglom i razlika je drastična
ako čađi onda nema zraka
ako čađi onda nema zraka
- Svarun
Da ne otvaram novi topic, jel može ovo čudo zakuhati 100-tinjak litara?
http://www.flamula.hr/plinski-plamenik-fi-40cm
http://www.flamula.hr/plinski-plamenik-fi-40cm
- mali badem
ak se ne varam , plamenici - tambure koje koristimo , su oko cca 4,5 kw ( možda nešto više ). s njima se može zakuhati 50-60 L , možda do 80.( mora biti živahno kipljenje - rolanje ).
za konkretni plamenik nazovi trgovca-mesara-prodavača koji tvrdi da se plamenik od 12 kW "jednostavno " priključuje na bocu bez da se potrudi dati osnovne podatke o regulatoru tlaka i sigurnosnim mjerama o postupanju s plinom uz svaku sliku plamenika - i pitaj njega može li zakuhati 100+ L i pod kojim uvjetima .
Ž
za konkretni plamenik nazovi trgovca-mesara-prodavača koji tvrdi da se plamenik od 12 kW "jednostavno " priključuje na bocu bez da se potrudi dati osnovne podatke o regulatoru tlaka i sigurnosnim mjerama o postupanju s plinom uz svaku sliku plamenika - i pitaj njega može li zakuhati 100+ L i pod kojim uvjetima .
Ž
- Toples
- Kontakt: