Cornelius keg
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- Deda Mile
Ja takove stvari, ali baš sve, nabavljam od jednog gospodina koji je serviser aparata za točenje piva i radi za jednu pivovaru. Ima sve od aparata za točenje, preko boca CO2, punjenja boca, rashladnih komora, bačvi i td. Cijene su mu pristojne.400d je napisao/la:prvi put cujem za to. gdje ovo mogu kupiti??? sa svom pratećom opremom? dopizdilo mi je flaširanje ljudi....Svarrogh je napisao/la:U ovo ti se toci sirup od coca cole koji se kasnije spaja na sankomat i imas tocenu colu!
Sigurno i u Sarajevu postoje takovi serviseri, poveži se sa jednim, to ti je svakako potrebno za ovo ćime se baviš.
A što se tiče flaširanja potpuno ti vjerujem. Ja sam nekidan bačvirao 60l Weizen - a, u tri bačvice od 20l, sa svime sam bio gotov za 0,5h. Da sam flaširao izgubio bi cijelo popodne i veće.
HOMEBREWING OD 1996.
Puno pozdravlja i veselja uz domaće pivo
Puno pozdravlja i veselja uz domaće pivo
- buky1
Mogli bi malo obnoviti temu. Nabavio (vrlo povoljno, jel tako Alivio ) 3 cornyja. Dobio besplatno bocu za co2, doduše neatestiranu, ali to cu riješiti. Plan je da malu škrinju za sladoled prepravim sa regulatorom kao i frižidere za odležavanje. stanu taman dva kornyja i 20ak boca piva. Dakle fale mi priključci, pipa, crijeva, manometar i još pokoja sitnica.
Sve ideje su i više nego poželjne
Sve ideje su i više nego poželjne
- ervin
ja sam uzeo ovaj komplet http://www.ebay.com/itm/Brass-Home-brew ... 3a63a313d3. kao i ti, imao sam samo bacvice i bocu CO2. mogu ti poslikat ako hoces vidjet kako izgleda
- buky1
Malo sam racunao za ovaj komplet:
Price + shipping = 140,75 USD
Prema današnjem tečaju, osnovica je 773 kn
postoje dvije opcije za carinjenje:
1. opcija da se tarifira stavka po stavka, pošto je manometar najskuplji a na njega nema carine bila bi nesto jeftinija.
2. opcija da se tarifira sve zajedno uključuje 10% carine znači time osnovica za pdv ide na 850 što znači davanja su ukupno 272,87 kn. Pošta carinjenja uzeti će još cca toliko za uslugu špedicije
Sve skupa izađe oko 1300 kn! Mislim da se za tu ili nešto više love može uzeti prilično dobar točionik
1. opcija da se tarifira stavka po stavka, pošto je manometar najskuplji a na njega nema carine bila bi nesto jeftinija.
2. opcija da se tarifira sve zajedno uključuje 10% carine znači time osnovica za pdv ide na 850 što znači davanja su ukupno 272,87 kn. Pošta carinjenja uzeti će još cca toliko za uslugu špedicije
Sve skupa izađe oko 1300 kn! Mislim da se za tu ili nešto više love može uzeti prilično dobar točionik
- ervin
ok, poslikat cu pa stavim slike navecer.
nisam platio nikakvu carinu, jedino su me trazili da faksiram racun. sve skupa je bilo 600 i nešto kunabuky1 je napisao/la:Malo sam racunao za ovaj komplet:
- buky1
mile je napisao/la:Ja takove stvari, ali baš sve, nabavljam od jednog gospodina koji je serviser aparata za točenje piva i radi za jednu pivovaru. Ima sve od aparata za točenje, preko boca CO2, punjenja boca, rashladnih komora, bačvi i td. Cijene su mu pristojne.
gosn, Mile, jel bi se mogao dobiti kontakt vašeg majstora na priv. poruku.
- Svarrogh