Cornelius keg
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- isvara
- Kontakt:
- isvara
- Kontakt:
evo našao sam kegove ali na žalost prodani su
http://www.njuskalo.hr/ugostiteljstvo/i ... as-8585610
evo što mi je odgovorio :
Enomondo <enomondo@net.hr>
12:30 (Prije 20 h)
za mene
Bok.
Bacve su bile polovne,nove kostaju oko 60 €+PDV u tvornici,dakle dok dodju u HR i vise.
A ovih bacava iz oglasa vise nema,prodane su u utorak.ukoliko Vam mogu i dalje budu interesantne,zna se desiti da mi nalete takve serije ovakvih ili onih od 30 litara pa mozemo ostati u kontaktu. Samo bih trebao znati koliko komada Vam treba da mogu pravovremeno javiti.
Srdacan pozdrav,
Anjelo
http://www.njuskalo.hr/ugostiteljstvo/i ... as-8585610
evo što mi je odgovorio :
Enomondo <enomondo@net.hr>
12:30 (Prije 20 h)
za mene
Bok.
Bacve su bile polovne,nove kostaju oko 60 €+PDV u tvornici,dakle dok dodju u HR i vise.
A ovih bacava iz oglasa vise nema,prodane su u utorak.ukoliko Vam mogu i dalje budu interesantne,zna se desiti da mi nalete takve serije ovakvih ili onih od 30 litara pa mozemo ostati u kontaktu. Samo bih trebao znati koliko komada Vam treba da mogu pravovremeno javiti.
Srdacan pozdrav,
Anjelo
Pivo teče bubrezi se liječe !
-
Trebam pomoć - prikupila sam sve za napuniti keg (Cornellius), imam sve moguće prikljucke, bocu CO2, frizider koji cemo modificirati (citaj malo ispilati), cak je pivo spremno za prebacivanje ili u boce ili u keg. Problem u tome sto nemam blage veze kako sve to spojiti. Zapravo spajati ce muz sto je puno bolje ali ipak... Ima li koji dragovoljac koji ce eventualno dati broj mobitela pa da ga moj Josko nazove ako negdje zapnemo? Pozdrav, Anna
- isvara
- Kontakt:
- mali badem
- isvara
- Kontakt:
da li je moguće u dezinficirani keg pretočiti pivo koje mi je završilo vrenje i u koje sam dodao šećer za karbonizaciju?
bez prisustva co2 boce ?
radi se o tome da imam kegove ali nemam ništa drugo....
pa bi flaširao u kegove i ostavio da leži mjesec - dva dok ne nabavim ostalu opremu....
da li će mi karbonizacija šećerom uspjeti nabiti pritisak u kegu da ne dobiva zrak da se ne pokvari ?
radi se o coca-cola pin lock kegovima sa onim poklopcem i gumicom (polovni kegovi)
bez prisustva co2 boce ?
radi se o tome da imam kegove ali nemam ništa drugo....
pa bi flaširao u kegove i ostavio da leži mjesec - dva dok ne nabavim ostalu opremu....
da li će mi karbonizacija šećerom uspjeti nabiti pritisak u kegu da ne dobiva zrak da se ne pokvari ?
radi se o coca-cola pin lock kegovima sa onim poklopcem i gumicom (polovni kegovi)
- Zedni
Sve je moguce ali nema prevelikog smisla, preporucio bi da pretocis u kegove i to tako ostavis na "sekundaru" bit ces prisiljen nabaviti opremu kroz mjesec-dva... A dobit ces cisce i bistrije pivo, koje nije naknadno refermentirano, zamuceno i sa talogom...
On Tap:
Extra Stout, ESB, APA
Fermenting:
Saaz Pale Ale
Next Brews:
Weizen, Porter, IPA
Extra Stout, ESB, APA
Fermenting:
Saaz Pale Ale
Next Brews:
Weizen, Porter, IPA
- isvara
- Kontakt:
mene isto zanima kako očistiti konektore na kegu a kako cijev iznutra jer su prljavi od coca cole sirupa
cijev izvana nije problem a ni keg iznutra, ali opet ne želim da mi se pivo inficira a ni da ima okus po coca coli
plastične konektore koji idu na keg je bilo lagano i rastaviti i prokuhati, ali što sa ovim metalnim od kega unutra je zapečeni sirup...
jel kupiti nove ??
cijev izvana nije problem a ni keg iznutra, ali opet ne želim da mi se pivo inficira a ni da ima okus po coca coli
plastične konektore koji idu na keg je bilo lagano i rastaviti i prokuhati, ali što sa ovim metalnim od kega unutra je zapečeni sirup...
jel kupiti nove ??
- admin
- Site Admin
Prvo dan dva samo voda da se sve odmoči, nakon toga mjerica dvije oxia u keg i do vrha tople vode, konektore, poklopac i cijevi baciš u keg i pustiš jedan dan. Provjeriš da li je otišlo, ako nije izliješ i ponoviš oxi. Nakon toga opereš sve razblaženom kiselinom (ocat, kloridna i sl) te zatim čistom vodom.
Ako i dalje ima vidljivog smeća ili ponavljaš postupak ili nabaviš lužinu za čišćenje točionika i deri... sa lužinom pažljivo...
Ako i dalje ima vidljivog smeća ili ponavljaš postupak ili nabaviš lužinu za čišćenje točionika i deri... sa lužinom pažljivo...
- danny_boy
Nakon dužeg perioda traženja uspio sam i ja nabaviti Cornelius kegove.
Tip kega :Cornelius,19.48L, 8bar, Germany.
Ispod se nalazi slika na kojoj se vide konektori.
S obzirom da trebam nabaviti sve dodatne elemente za točenje piva
zamolio bih ako mi neko može pomoći oko tačnog naziva svih potrebnih
spojnica. Znam da postoje razni tipovi konektora, ali ne znam
puno o priključnim elementima koji idu na ovaj tip kega.
Mogu nabaviti standardnu bocu sa co2, koja ima na sebi manometar.
Ona ima standardne priključke kojima se spaja na točionik. Zanima me
šta sve treba da se to spoji na ovaj keg, i kako se naziva izlazna sklopka
preko koje točimo pivo.
Može mi poslužiti i neki link, pa ću ja dalje istražiti.
Tip kega :Cornelius,19.48L, 8bar, Germany.
Ispod se nalazi slika na kojoj se vide konektori.
S obzirom da trebam nabaviti sve dodatne elemente za točenje piva
zamolio bih ako mi neko može pomoći oko tačnog naziva svih potrebnih
spojnica. Znam da postoje razni tipovi konektora, ali ne znam
puno o priključnim elementima koji idu na ovaj tip kega.
Mogu nabaviti standardnu bocu sa co2, koja ima na sebi manometar.
Ona ima standardne priključke kojima se spaja na točionik. Zanima me
šta sve treba da se to spoji na ovaj keg, i kako se naziva izlazna sklopka
preko koje točimo pivo.
Može mi poslužiti i neki link, pa ću ja dalje istražiti.
- Svarrogh
Trebaju ti ball lock prikljucki. Crni (pivo) i sivi (CO2). Takodje ti treba pipica. To ostaje na tebi koju ces uzeti. Ako nemas puno novaca predlazem ti onu malu plasticnu, zove se picnic tap. Naravno da ti jos trebaju crijeva ali to je najbolje da ti dodje serviser za tocionike i nek ti sredi to.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.