Za prvu silu prebrikaj termicku zastitu i odradi kuhanje. Ako ne ostanes bez vode na dnu lonca tijekom ukomljavanja onda nemas brige da nece raditi.
Klarstein mundschenk, alternativa grainfatheru
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
-
Re: Klarstein mundschenk, alternativa grainfatheru
-
Zato jer smo u balkanskoj vukojebini gdje je sve skupo. Ako ima netko od vas dvoje nekoga u Njemačkoj, kupite kreditnom karticom da vam se skine na rate i za shipping stavite adresu od nekog koga poznajete iz Njemačke. I kad za 100 godina prođe COVID,oni će doći i dofurati kotao.
Jednostavno
-
oki
bolje da mu kazem da potrazi da li tko jos prodaje te kante vani sto imaju kontroler i pumpu vani i neidu u visinu nego i sirinu
strah me je s ovih 50 da se nece prevrnuti mogu misliti kako je ovima s 70
bolje da mu kazem da potrazi da li tko jos prodaje te kante vani sto imaju kontroler i pumpu vani i neidu u visinu nego i sirinu
strah me je s ovih 50 da se nece prevrnuti mogu misliti kako je ovima s 70
-
nije termostat
osiguraci na kartici izgledaju ok barem ovaj prozirni
grrr
moracu pospajati sve i multimetrom sve pregledati ,idiot zaboravio poneti ga )
sve mi smrdi da pcb uopce nedobija struju
osiguraci na kartici izgledaju ok barem ovaj prozirni
grrr
moracu pospajati sve i multimetrom sve pregledati ,idiot zaboravio poneti ga )
sve mi smrdi da pcb uopce nedobija struju
-
pregledao kontakte
prekidac radi
kartica dobiva struju bjeli pin +1 i2 kad je ukljucen pcb
osiguraci nemaju struje nigdje ,i kad klikam dugmice na kontroloru nema struje na zvucniku
(kazu ako je lcd frknio trebalo bi biti struje tamo )
znaci kartica frknula
budem kontaktirao submarine mozda oni imaju rezervu
ako nemaju gdje da kupim novu ?
prekidac radi
kartica dobiva struju bjeli pin +1 i2 kad je ukljucen pcb
osiguraci nemaju struje nigdje ,i kad klikam dugmice na kontroloru nema struje na zvucniku
(kazu ako je lcd frknio trebalo bi biti struje tamo )
znaci kartica frknula
budem kontaktirao submarine mozda oni imaju rezervu
ako nemaju gdje da kupim novu ?
-
Mi moze netko poslati recept za neku IPA-u, imam guten 50l i naručio bi sve na svezapivo.hr
Sta god nađem ili nema sve na sajtu ili se pogubim.
Thx
Sta god nađem ili nema sve na sajtu ili se pogubim.
Thx
-
Na szp ti imaju gotove all grain recepte, doduse za 20 litara, uzmi x2 i svar rijesena. Isto i brewshop ima hrpu recepata. Opet mozes na tragu tih sloziti svoj recept ak nema trenutno nekog hmelja i spec. slada na stanju
-
Naručio iz brewshopa pa receptu. Hvala
-
koju pumpu u zamjenu da uzmem? izgleda cu morati i nju zamjeniti samo zuji motor nista netera ?
-
-
Provjeri dak su ti sve zivmce pospajane. Meni su se bile odpojile pa nije pumpa vukla, kada sam ih opet spojio, radila je normalno.
-
Pozdrav svima,
Zanima me je li netko pokušao od klarsteina napraviti destilacijski stroj.
Koliko vidim po netu, može se kupiti nastavak za destilaciju, za poklopac nisam uspio pronaći odgovarajuću veličinu.
Je li netko probao, kakvi su dojmovi itd?
Zanima me je li netko pokušao od klarsteina napraviti destilacijski stroj.
Koliko vidim po netu, može se kupiti nastavak za destilaciju, za poklopac nisam uspio pronaći odgovarajuću veličinu.
Je li netko probao, kakvi su dojmovi itd?
- EsArt
to ti se desilo i meni pa sam po uputama ovog linka riješio problem i sad ponovno radi ,barem bi to trebalo jednom godišnje uraditi tj očistiti ....
https://www.youtube.com/watch?v=Y0O5pirucEI
-
Pozdrav ljudi.
Kupio sam guten brew XL, nešto slicno ko Klarstein od 50 litara.
Danas sam ga išao isprobati i bilo je užas. Nije mogao detektirati točno razliku u temperaturi makar je pumpa radila, morao sam ručno promjesati da bi na displayu se promjenila temperatura, ali pošto nije odmah primjetio razliku temperature onda je temperatura otišla na 71 umjesto 67, i kasnije dok se temperatura spustala opet ista stvar ali kontra, unutra je bila temperatura 66 ali na displayu je prikazivalo 70 dok nisam ručno promjesao da moze past temperatura da se moze ponovno grijač upaliti ali onda bi opet previše zagrijao jer senzor je skroz dolje i tako u krug.
Ne razumijem na koji način može taj jedan senzor koji je na dnu točno znati temperaturu cijele te mase jecma, pogotovo jer ima duplo dno, i ispod dna je jedna temperatura a gore druga, i napominjem i to sve dok je pumpa normalno cirkulirala, dali je netko imao takav problem i kako se može riješit prije nego što pošaljem to natrag i tražim lovu.
Do sad sam radio u kotlu od 30 litara bez pumpe u vreći i ručno mjerio sa termometrom, žalosno bi bilo da je ta metoda bolja od ovoga jer upravo sam bacio 6kg ječma a vjerojatno i 4 soma kuna ako mi neće htjet vratit lovu.
Kupio sam guten brew XL, nešto slicno ko Klarstein od 50 litara.
Danas sam ga išao isprobati i bilo je užas. Nije mogao detektirati točno razliku u temperaturi makar je pumpa radila, morao sam ručno promjesati da bi na displayu se promjenila temperatura, ali pošto nije odmah primjetio razliku temperature onda je temperatura otišla na 71 umjesto 67, i kasnije dok se temperatura spustala opet ista stvar ali kontra, unutra je bila temperatura 66 ali na displayu je prikazivalo 70 dok nisam ručno promjesao da moze past temperatura da se moze ponovno grijač upaliti ali onda bi opet previše zagrijao jer senzor je skroz dolje i tako u krug.
Ne razumijem na koji način može taj jedan senzor koji je na dnu točno znati temperaturu cijele te mase jecma, pogotovo jer ima duplo dno, i ispod dna je jedna temperatura a gore druga, i napominjem i to sve dok je pumpa normalno cirkulirala, dali je netko imao takav problem i kako se može riješit prije nego što pošaljem to natrag i tražim lovu.
Do sad sam radio u kotlu od 30 litara bez pumpe u vreći i ručno mjerio sa termometrom, žalosno bi bilo da je ta metoda bolja od ovoga jer upravo sam bacio 6kg ječma a vjerojatno i 4 soma kuna ako mi neće htjet vratit lovu.
-
Probaj smanjiti snagu (W)