SPRDNJA S NAŠIM HOBIJEM
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- petro
- BanjoBrewer
- Ferdo
Radim ja i vino, kao i većina familije i prijatelja. Na slične reakcije nailazim kad s vinarima krenem u raspravu o nužnosti sumporanja i taloženja mošta, kontrolirane fermentacije, selektiranih kvasaca, stabiliziranja, buteljiranja... Sve znaju bolje i odbijaju popraviti kvalitetu iako im velim da postoje priručnici na hrvatskom koji potvrđuju to što velim. Rijetki su koji se odvaže mjenjati praksu.newbeer je napisao/la:Ferdo ne bih se slozio s tobom glede vina,i vino ima svoje drazi i doba dana,poslije hrane uvijek popijem gemist ili crnjak,ostatak dana pripada pivu,kad bih bio primoran izabrati izmedju vina i piva svakako bih izabrao pivo,ali bi mi vino ipak jako nedostajalo
Samo dvije zemlje na svijetu mogu uzgajati sve sorte grožđa: Francuska i Hrvatska. Gdje smo mi a gdje su oni?! Očito su ljudi ograničavajući faktor, i tu se slažem s dragim kolegama Jall i BanjoBrewerom.
Ovo je ipak pivarski forum i tvrdim da smo bolji od drugih jer radimo svoje pivo u zemlji gdje je teško doći do sirovina i opreme.
U BiH je još teže, respect.
Opusti se i nastavi kuhati pivo
- Jall
http://www.scandalouscandice.com/pork_c ... n/article/
Jedan podebljani citat iz ovog članka kaže:
„Most people just want to have a good beer and a good place to talk about, be it their favorite local bar or online!“
Jedan podebljani citat iz ovog članka kaže:
„Most people just want to have a good beer and a good place to talk about, be it their favorite local bar or online!“
Never ride faster than your angel can fly
- ahrga
slažem se s tobom u potpunosti, osim ovim u zagradama - u nekom članku sam čitao da je isus ustvari pretvorio vodu u pivo - nešto kao da se uopće nije pilo vino već najčešće nekakav napitak od žitarica tj neku vrstu pive - zaključak - i isus je bio pivarFerdo je napisao/la:Nedostaje mi riječi kojima bi opisao osjećaj kad se i sam nađem u sličnoj situaciji. Zašto se uopće dovodimo u podređen položaj nudeći svinjama bisere?
( Nolite iacere margaritas ante porcos - Ne bacajte bisere pred svinje )
Ako netko ima birtiju to ne znači da ima pojma o pivu. Ti ljudi vole novac, ne vole oni pivo. Moj birtaš je zeksao 3 dcl barley wine kao da je K-plus pišalina, i veli mi :" Šta ti je ovo slatko tako?" Otali su klimali glavama odobravajući znalački komentar znalca, jer osim što ima birtiju ima i agronomski faks s pola kupljenih ispita...pa valjda zna.
Dečki, tko ih jebe! Vino rade seljaci a pivo kuhaju majstori pivari!
(Btw.Isus je pretvorio vodu u vino jer mu je bilo prekomplicirano stvarati pivo)
inače sva moja iskustva s ljudima su pozitivna šta se tiče homebrewinga.
- Oskar
Meni se takva smijada jednom dogodila. Bilo je dovoljno odustat od razgovora da se sugovornik odrola do kraja. I zakljuci da bi bas htio vidit to pivo. Poslao sam fino gazirani ale klasicnih 5% ABV. Pozitivna reakcija nije izostala.
Mozda sam egoist, umisljen il nesamokritican, al dobim akutnu k*rcobolju za ekipu koja kritizira nekaj o cem pojma nema.
Mozda sam egoist, umisljen il nesamokritican, al dobim akutnu k*rcobolju za ekipu koja kritizira nekaj o cem pojma nema.
-
Pozdrav!
Evo novi sam na forumu i mogu reći da vam svaka čast na trudu i na uspjehu!
Frend i ja smo počeli ozbiljno razmišljati o domaćoj radinosti i dok još nismo imali ništa od opreme (nemamo ni sad nešto puno) kog god bi upitao za nešto samo podsmjeh i čuđenje...kao da idem na izbjeljivanje anusa a ne kuhati pivu?
E baš zbog toga me to sve više zanima i ne mislim odustati!
Evo novi sam na forumu i mogu reći da vam svaka čast na trudu i na uspjehu!
Frend i ja smo počeli ozbiljno razmišljati o domaćoj radinosti i dok još nismo imali ništa od opreme (nemamo ni sad nešto puno) kog god bi upitao za nešto samo podsmjeh i čuđenje...kao da idem na izbjeljivanje anusa a ne kuhati pivu?
E baš zbog toga me to sve više zanima i ne mislim odustati!
Svi pričaju da pijem, a niko ne priča da sam žedan.
-
Pozdrav.Evo stigao i hmelj (Ruby hvala) pa se ja i prijatelj Jetrimir mozemo upustit u prvu povijesnu avanturu kuhanja piva.Nadam se da necemo nista zeznut s obzirom da nam je prvi put i da cemo na najbolji moguci nacin (degustacijom) zacepit gubice svima koji su nam se smijali,cudili se i sprdali kad smo im rekli kaj planiramo napravit.Poz
- ekser
Haha tek sad naiso na ovu temu.
Uglavnom, ja sam vec valjda 10 puta cuo reakciju: A jel to ono sto pravite u kadi??!? Uvijek puknem na to, pitam ljude odkud im uopce ta pomisao, i nahebem se dok im objasnim da nikakvo ukomljavanje u kadi se ne radi....
Barem dok je ne dezinficiram izosanom
Uglavnom, nije mi jasno od kud im takva ideja uopce, kolektivno ludilo, valjda su u nekoj komediji vidjeli ili koji k...
Uglavnom, ja sam vec valjda 10 puta cuo reakciju: A jel to ono sto pravite u kadi??!? Uvijek puknem na to, pitam ljude odkud im uopce ta pomisao, i nahebem se dok im objasnim da nikakvo ukomljavanje u kadi se ne radi....
Uglavnom, nije mi jasno od kud im takva ideja uopce, kolektivno ludilo, valjda su u nekoj komediji vidjeli ili koji k...
keep calm and čitaj dalje forum
- Toples
- Kontakt:
ti možda ne, ali znaš da ljudi koji rade u stanovima hlade lonac s pivom u kadi najčešće?ekser je napisao/la:Haha tek sad naiso na ovu temu.
također rade i femrentaciju unutra jer se vrši održavanje temperature vodom i flašama s ledom...
iako to izgleda sve primitivno, funkcionira
save a tree - drink beer
- ekser
Ne ne, jedno je hladjenje lonca u kadi, ovi su bili uvjereni da se napuni kada s pivom i onda valjda grabimo iz kade u boci, ocekivali su dlake u pivu
A ako su krivo shvatili neciji postupak koji podrazumijeva hladjenje u kadi, onda jebiga, kako nisu zapamtili npr da se radi na balkonu/kuhinji/verandi, vec bas - kadi
A ako su krivo shvatili neciji postupak koji podrazumijeva hladjenje u kadi, onda jebiga, kako nisu zapamtili npr da se radi na balkonu/kuhinji/verandi, vec bas - kadi
keep calm and čitaj dalje forum