ovaj sam post nasao na stranici BYO magazina!
Just got some breaking news in from the AHA that Mississippi Governor Phil Bryant has signed a bill that will effectively legalize homebrewing throughout the state, making Mississippi the 49th state to permit homebrewing. Raise a glass - at last - to our homebrewing friends in Mississippi today!
i mi smo tu nesto govorili i zalili se
legalizacija kućnog pivarenja
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
-
legalizacija kućnog pivarenja
nije pivo krivo sto se popilo,
krivi su ljudi sto ih je opilo!
krivi su ljudi sto ih je opilo!
-
- 400d
izvršna i zakonodavna vlast su dva svijeta različita. to što je neko donio zakon u interesu (ili protiv interesa) države, je jedna stvar, a druga stvar je kako će, kada i kojim intenzitetom izvršitelji tog zakona provoditi isti.Mozelibezkaucije je napisao/la:Sve dok ga ne prodajes trecem licu nema zabrane.
Kakve ima veze dali kuvas pasulj sa slaninom ili kuvas jecam sa dodatkom hmelja? Sta nameravaju da rade po tom pitanju? Da upadaju ljudima po stanovima i proveravaju sta se kuva za rucak?
najvjerovatnije ti niko neće upasti u kuću, ali ako iznad tebe živi neki shup*k, onda ima svaki osnov da te prijavi i da ti se tada na vratima pojavi inspekcija.
I like the smell of fermentation in the morning
- 400d
a neki dan mi je jedan kolega pivar pokazao jednu njemačku knjigu o pivarstvu i u toj knjizi ima mali dnevnik kuhanja, kao sheet u kojem vodiš bilješke. i tu imaju svi koraci predviđeni za jedno kuhanje. i znaš šta je prvi korak u toj tabeli?
1. Prijaviti planiranu količinu proizvedenog piva vlastima
2. Spremiti vodu za ukomljavanja
....
....
1. Prijaviti planiranu količinu proizvedenog piva vlastima
2. Spremiti vodu za ukomljavanja
....
....
I like the smell of fermentation in the morning
- Don Genovese