Franziskaner Weissbier - Kristallklar
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- Svarrogh
Franziskaner Weissbier - Kristallklar
Ljudiii, ala je ovo dobrooooooooooo
:D:D
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- diS
- OLD
Budući da su me pederi napokon pustili u Metro probao sam ovaj Franziskaner i stvarno mogu potvrditi da je odlično pivo. Osvježavajuće lagano a opet bogato okusom. Okus banane je vrlo jak( imaš osjećaj da je unutra rastopljena svježa ,zrela banana) pa ovo više djeluje kao neko voćno pivo od banane. Osobno sam osjetio jako malo okusa pšenice i sve ostalo je prikriveno i savršeno ukomponirano. Znači banana u prvom planu i to kakva.
Volim ih zahmeljene.
- 1rice
Franziskaner alkoholfrei
dobia jednu bocu i cinila mi se dobra ideja, ali nista posebno, miris banane malo u pocetku, posli se samo osjeti nesto ko razvodnjeni ekstrakt jecmenog slada...
stvarno ne znam cemu ovo
stvarno ne znam cemu ovo
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Homer Simpson je napisao/la:Ah, beer, my one weakness. My Achilles' heel, if you will.
- Mogwai
Re: Franziskaner Weissbier - Kristallklar
Ako se ja ne varam na našem tečaju za suce ti si ovo pivo ocijenio 25 ili 29!Svarrogh je napisao/la:Ljudiii, ala je ovo dobrooooooooooo:D:D
Što se promijenilo?
Posijetite našu stranicu:
http://www.hrvatskohomebrewprvenstvo.beer
http://www.hrvatskohomebrewprvenstvo.beer
- Svarrogh
- Don Genovese
Re: Franziskaner alkoholfrei
Rižo, na etiketi ti fali alkohola1rice je napisao/la:dobia jednu bocu i cinila mi se dobra ideja, ali nista posebno, miris banane malo u pocetku, posli se samo osjeti nesto ko razvodnjeni ekstrakt jecmenog slada...
stvarno ne znam cemu ovo
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.
- mali badem
- 1rice
Re: Franziskaner alkoholfrei
Toliko njemackog i ja znamDon Genovese je napisao/la:Rižo, na etiketi ti fali alkohola1rice je napisao/la:dobia jednu bocu i cinila mi se dobra ideja, ali nista posebno, miris banane malo u pocetku, posli se samo osjeti nesto ko razvodnjeni ekstrakt jecmenog slada...
stvarno ne znam cemu ovo. Zato ti i je "fuljavo". Svaroghovo ima alkohola (nadam se, barem ne piše da nema) pa je zato i puno finije.
Ali sam se nada da ce bit bar malo zanimljivije od drugih slicnih napitaka.
Homer Simpson je napisao/la:Ah, beer, my one weakness. My Achilles' heel, if you will.
- Don Genovese
- Artanis
-
kiternas
Mislim da nije tak. Meni od ekstrakta hmelja i slada ispadaju piva bogata hmeljom i alkoholom.Artanis je napisao/la:Ne bih želio spammati temu. No sad kad ste spomenuli bezalkoholno pivo. U posljednje vrijeme me uvijek kopkalo, kako pivovare "izvuku" alkohol iz piva? Nije valjda da naprave samo piće sa ekstraktima hmelja i slada? Ako je tako nije čudo što ne valja.
- Don Genovese
Možda oni umjesto niskog pH i topline samo s pivarskim deterđentom isperu iz slada tzv. malty komponentu za okus, i dodaju 5mg/hl hmeljnog ekstrakta da se deterđent kod kuhanja slegne na dno. Fermentacije tu nema nikakve. Odmah se utumpla CO2 i spremno je za prodaju. Tako se valjda radi bezalkoholna. Onda u taj poluisprani kom još dodaju 60% zašrotane kuruze u to i naprave drugu pivu s 5%ABV , tzv. ŽKP. Zato su obadvije kao govno.
Šalambalablabla. A možda i ne.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.