IPA... sa Kosova?!

... probali ste egzotično pivo? Pohvalite se... Pošaljite etiketu

Moderator/ica: Poljo

Odgovori
Avatar
MarkoRB
Postovi: 487
Pridružen/a: pet lip 08, 2012 3:27 pm
Lokacija: ST/ZG
Kontakt:

IPA... sa Kosova?!

Post Postao/la MarkoRB » pet srp 19, 2013 1:27 am

Prijatelj mi je upravo linkao ovo:
http://www.facebook.com/SabajaCraftBrewery

Znači ovako. Slovenci rade Pale Aleove, IPE isto, i uglavnom čak i jako dobro (osim Vizira zapravo koji još ima posla). Srbi rade IPA (Black Turtle, škart je). Bosanci rade Pale Ale (Oldbridž), KOSOVARI rade IPA.

Šta rade hrvatske pivovare? OMG OMG IZBACILI SMO PIVO S VIŠNJOM! KAKO REVOLUCIONARNO! OMG REFERMENTIRALI SMO LAGER U BOCI A JEDAN JE I CRVEN, KAKO SMO NAPREDNI!?1

Jel ove koji postanu profesionalci mutavci iz marketinga redom uškope il su eto slučajno redom kukavice il neznalice? Malo mi je teško to virovat. Da bar neko od vas ode u profije samo da se to malo uzdma već jednom.(Javim doživljaje o Sabaji čim nabavim :D )

Avatar
Artanis
Postovi: 631
Pridružen/a: pet ruj 16, 2011 10:14 pm
Lokacija: Požega

Post Postao/la Artanis » pet srp 19, 2013 3:36 pm

Ja vjerujem da će ipak s vremenom doći i takva piva na tržište. Kao što su polako ušli i radleri pa ih sad ima koliko hoćeš vrsta. Volio bih kad bi umjesto sokova zvanih radler, stavili na tržište ale piva sa hmeljevima koje daju slične takve arome kao radler. No to bi bila prava piva, a ne sokovi s okusom piva.

Ako malo pogledaš u prošlost, prije 10 godina imali smo isključivo lager svijetla kukuruzna piva uz neke iznimke kao npr. tomislav.
Pa su zatim stigla ipak još neka (nekvalitetna, ali ipak nešto drugačije za probati): zlatni pan, zahmeljeno laško, pšenično ožujsko, staročeško crveno, karlovačko crno i jako puno radlera.

Očekujem i nadam se ubuduće kvalitetnijim pivima od naših pivovara. No, vjerojatno ću se i opet razočarati.

I zna li netko zašto strana piva nisu pojeftinila u našim trgovinama? Nisu li ukinute carine sad kad smo u uniji? Budweiser budvar i dalje 12 kuna u kauflandu. O`hara 14 kuna?

Avatar
MarkoRB
Postovi: 487
Pridružen/a: pet lip 08, 2012 3:27 pm
Lokacija: ST/ZG
Kontakt:

Post Postao/la MarkoRB » pet srp 19, 2013 6:36 pm

Nisu pojeftinila jer su uvoznici gramziva gamad. Ako slučajno i uvoznici nisu, trgovine jesu.


Prije 10 godina je u Dalmaciji bilo minimalno 4 pivovare. Sad ima 0.

Prije 10 godina je postojalo i Karlovačko Crno i Karlovačko Zimsko (koje je bilo čak i relativno zanimljivo), pa su ih ukinuli (i sad ka veliku stvar oživili crno).

Prije 10 godina se u Jastrebarskom radio fantastičan weizen, sad se više ne radi.

Sve šta postoji danas radilo se i prije 10 godina, u nekim slučajevima i bolje. Vrtimo se u krug i to je ono šta boli. Sama činjenica da si taaako nategnute stvari ka Zlatni Pan i "zahmeljeno Laško" (wtf) uzea za primjer napretka nažalost govori koliko je sve to jadno u HR. :?

Odgovori