Ponuda slada, hmelja i kvasca...

Imate viska slada, hmelja, bacvu ili bilo sto potrebno za pivarstvo... ponudite ostalima...

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

admin
Site Admin

Ponuda slada, hmelja i kvasca...

Post Postao/la admin » sri lis 15, 2008 12:02 pm

Za sve zainteresirane za izradu piva kod kuce.

Slad se u Hrvatskoj da kupiti u sladari u Novoj Gradišci. Nažalost, samo u pakiranju od 50kg i to nemljeven. Pošto je to najčešće previše za pivara amatera nudim:
Slad, svjetli, mljeveni 15kn/kg za količine veće od 10kg cijena je 12kn/kg.

Pivski kvasac koji se da kupiti po apotekama je većinom mrtav i barem meni nepoznatog porijekla i tipa. Stoga nudim:
Kvasac, pivski, suhi, donjeg vrenja vrečica(7g) 20kn
Postoji mogućnost nabavke svježeg pivskog kvasca u vodenoj suspenziji no za to molim da me kontaktirate na mail.

Hmelj, iako raste divlji, relativno je neupotrebljiv jer se ne zna postotak alfa kiselina i koliku će gorčinu dati. Hmelj za pivo se da kupiti od hmeljarske zadruge (googlati za podatke) no zadnje kada sam se sa njima čuo prodavali su isključivo pakiranj od ako se ne varam 8kg za nekih 700kn. Pošto u prosjeku za pivo ide oko 1g hmelja po litri piva ovo je definitivno previše za amatere pa eto nudim:
Hmelj, gorki 100g 70kn.

Gore navedeno prodajem privatno, od vlastite zalihe. Cijene su u principu nabavne, tj iste koliko je to mene kostalo. U koliko znate gdje jeftinije kupiti gore navedeno molim da javite ovdje.

Sve upite poslati na pivar.hr@gmail.com ili 098-583-588

malimiha

Post Postao/la malimiha » pet pro 19, 2008 1:54 pm

el jos to prodajes?

admin
Site Admin

Post Postao/la admin » pon pro 22, 2008 12:17 pm

da slobodno me cimni na mob.

malimiha

Post Postao/la malimiha » pon vel 02, 2009 1:11 pm

e majstore kak stojis sa sirovinama aj mi spakuj jedan paket od 5 kg slada
7 g kvasca i 100g hmelja
el bi mogo to poslati poštom

aj javi dal imas sve sastojke pa te zvrcnem na mob da se zdogovorimo

admin
Site Admin

Post Postao/la admin » pet vel 06, 2009 9:51 am

Ajd se javi direktno na mail ili na mob da se dogovorimo.

Miro

Post Postao/la Miro » sri lis 07, 2009 11:10 am

Pozdrav svima,

eto meni bi trebalo pivskog kvasca(ale) pa ak neko ima, javite.

Miro

Palac

Ekstrakt slada

Post Postao/la Palac » uto stu 10, 2009 3:28 pm

Frend i ja planiramo do subote nabaviti kanister ekstrakta slada. pola nam ne treba. ako ima zainteresiranih za sudjelovanje neka se javi. Po preporuci admina kanistar je 15kg i košta oko 320 kuna. Pola meni treba.
Volim piti i voziti, na svakome 'ko me gleda bilijarski štap slomiti, prase, janje okrenuti

admin
Site Admin

Post Postao/la admin » uto stu 10, 2009 3:38 pm

ajde si otvorite novi topic za ovakve stvari :) nema potrebe da se svi guzvamo u jednom :)

fras

Post Postao/la fras » pon ožu 22, 2010 6:26 pm

Pozdrav,
ima još uvijek sveg ovog u ponudi kaj je navedeno u prvom postu?
fala :)

admin
Site Admin

Post Postao/la admin » pon ožu 22, 2010 9:44 pm

sve se da nabaviti još uvjek samo javi kaj ti treba...

MostarBeerLover

Post Postao/la MostarBeerLover » uto ožu 23, 2010 8:46 pm

Posl'o sam ti mail. D:

Rin
Kontakt:

Post Postao/la Rin » sri lip 30, 2010 11:55 pm

bok.
Ja sam skroz friški u kuhanju vlastitog piva. Zanima me dal je moguće kupiti od tebe jedan paket svega za početnu količinu od jedno 20L (ili kolko je početna kioličina) pive; slada, hmelja i kvasca. I dal imaš kakav isprintani recept za početnika.

buky1

Post Postao/la buky1 » čet srp 01, 2010 7:17 am

Rin je napisao/la:bok.
Ja sam skroz friški u kuhanju vlastitog piva. Zanima me dal je moguće kupiti od tebe jedan paket svega za početnu količinu od jedno 20L (ili kolko je početna kioličina) pive; slada, hmelja i kvasca. I dal imaš kakav isprintani recept za početnika.

hej, ovo OPG koje reklamiraš, tvoje je ili ga samo reklamiraš? Jel mi se čini ili stiže još jedan pčelar-pivar na forum :)

Rin
Kontakt:

Post Postao/la Rin » čet srp 01, 2010 10:58 pm

moje je, moje. pa odma ak ko treba med, propolis, bučino ulje, tu sam 8). LP Buky.

AnteKnj

Re: Ponuda slada, hmelja i kvasca...

Post Postao/la AnteKnj » pet srp 02, 2010 12:40 pm

admin je napisao/la:Za sve zainteresirane za izradu piva kod kuce.

Gore navedeno prodajem privatno, od vlastite zalihe. Cijene su u principu nabavne, tj iste koliko je to mene kostalo. U koliko znate gdje jeftinije kupiti gore navedeno molim da javite ovdje.
Eh, moj "admine"!
Za slad koji si gore naveo je nabavno 1/3 cijene, pa ti tako dodaš još 200% svoje marže, kao pravi veliki hrvatski trgovac. Za nas rvate ciganska posla su "luk i voda". Ali, tko želi, nemam ništa protiv. Svaka lijenost se plaća.

Inače, u sladorani Slavonija-slad d.o.o. je slad 250 kuna 50 kg, što je 5 kuna/kg, hmelj bi trebao po tvojoj računici biti 87,50 kuna/kg pa si tu dodao svojih 700% marže ili ti zarade. Da se smrzneš. Nadam se da ovo nećeš izbrisati, tj. nećeš isfiltrirati prikaz za forum. He.
Tih 50 kg za početak svakomu preporučam kupiti direktno u sladorani, jer ako ste jednom počeli kako treba doma praviti pivu, slada nikad dosta. Hmelj se može nabaviti i kod bilo kojeg imalo ozbiljnog travara u količinama od 100 do 250 grama, makar i bez deklaracije o sadržaju bitnom za pivare, jer se nakon drugog ili trećeg kuhanja iskustveno već može pogoditi optimalna količina hmelja po litri slada, tj. ciljane količine pive.

Kvasca (aktivnog!, tj. da se aktivirati) ima za kupiti u ljekarni (samo jedan je proizvod iskoristiv, pa ako koga zanima pogledat ću doma proizvođača i postat poslije), za početak. Malo je skuplji, ali isti se može aktivirati, dohranjivati s malo slada u frižideru, i namnožiti bez problema, koliko god treba - isprobano, pa ga poslije uopće ne treba kupovati. Može stajati u frižideru u staklenci do 6 mjeseci, ako ga se ne koristi i ne dohranjuje.

Tko voli domaće, zauvijek je u tome.

Toliko od mene za sada.

Živjeli!!!!!!!!!!!!!!!
Lijenost, politika i nasilje čovjekovi su najveći neprijatelji!
Čovjek bi trebao čovjeku biti bolji nego brat bratu!

Zaključano