beershop

... koje koristite i gdje ih nabaviti

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Odgovori
Don Genovese

Ječam

Post Postao/la Don Genovese » sri lip 22, 2011 4:03 am

Cure i dečki!
Ječam se kombajnira, traži se dvorednjak, dobro pognojen kad je trebalo, sad kupujte, napravite sušare, a od Puf-a, kad on stigne spakirat', specijalne sladove, koji se malo teže kontrolirano mogu doma napravit', ranije treba naručit'. Ne sve u zadnji tren, e?

Wodillica

Post Postao/la Wodillica » sri lip 22, 2011 6:18 am

Naručeno 100kg dvorednog ječma koji nije tretiran sa pesticidima i kemikalijama. Nadm se da će stići za koji dan. Onda slijedi slađenje. Možda imate kakav prijedlog za jednostavno sušenje. Pečnica mi postaje premala, a za izradu nekih sofisticiranih sušilica nemam vremena.
Ne volim kad mi gaće uđu, gdje već uđu i da vodim brigu tuđu.......

Jall

Post Postao/la Jall » sri lip 22, 2011 8:50 am

Brat i ja planiramo isto uzet 100kg ječma,sladit i osušit. Za sušenje smo mislili čisti eko način - na sunce! Barem u ovom periodu to ne bi trebalo biti problem :wink:
Never ride faster than your angel can fly

400d

Post Postao/la 400d » sri lip 22, 2011 8:53 am

Jall je napisao/la:Brat i ja planiramo isto uzet 100kg ječma,sladit i osušit. Za sušenje smo mislili čisti eko način - na sunce! Barem u ovom periodu to ne bi trebalo biti problem :wink:
ne znam samo kako se planirate obraniti od ptica, miševa, sitnih glodavaca itd...

druga stvar je sljedeća - slađenje je komplicirano i ja bih ipak to prepustio stručnjacima

ali dobro, ne kažem da nećete uspjeti. samo jedno je sigurno - nikad nećete dobiti industrijski slad, odnosno slad takve kvalitete

znam da je lijep osjećaj kad sam to uradiš (jer ja sam već pokušavao i radio sam pivo od slada koji sam sam napravio), ali mislim da je omjer uloženog truda i dobivenog rezultata nepovoljan....

Jall

Post Postao/la Jall » sri lip 22, 2011 9:03 am

Lani smo probali sa malim količinama ječma,slađenje i nakon toga sušenje u pećnicama,samo što to pojede puno struje, inače slad je bi ok. Za ptice i glodavce se stavi mrežica i mislim da nebi trebalo biti većih problema. Probamo pa vidimo i javimo kako je prošlo .
Never ride faster than your angel can fly

Ferdo

Post Postao/la Ferdo » sri lip 22, 2011 9:08 am

400d je napisao/la:ne znam samo kako se planirate obraniti od ptica, miševa, sitnih glodavaca itd...

druga stvar je sljedeća - slađenje je komplicirano i ja bih ipak to prepustio stručnjacima

ali dobro, ne kažem da nećete uspjeti. samo jedno je sigurno - nikad nećete dobiti industrijski slad, odnosno slad takve kvalitete

znam da je lijep osjećaj kad sam to uradiš (jer ja sam već pokušavao i radio sam pivo od slada koji sam sam napravio), ali mislim da je omjer uloženog truda i dobivenog rezultata nepovoljan....

Sladio sam šestoredni ječam i pšenicu.Ne isplati se osim da zadovoljim znatiželju.
Slavonija slad je sladara s vrhunskim proizvodom koji nije skup.
Sladarstvo je puno kompleksnije nego što se čini na prvi pogled,izgleda jednostavno.Kao engleski travnjak.
Kad nabavim neke neslađene žitarice koristim ih kakve jesu,neslađene.
Opusti se i nastavi kuhati pivo

frici

Post Postao/la frici » sri lip 22, 2011 10:45 am

Slažem se,uopće se ne isplati.Ja sam prošle godine sve sam sladio a više nema šanse da se stim zafrkavam jer kad sve izračunaš ne ispadne nimalo jeftinije od NG slada.Pravim si samo specijalne sladove ,a pilsenski kupujem
frici

admin
Site Admin

Post Postao/la admin » sri lip 22, 2011 8:15 pm

Ja bi 50 kila jecma da imam za prziti za stout. Ako mi neko to moze uzeti bio bi jako zahvalan.

frici

Post Postao/la frici » pon srp 04, 2011 10:19 am

Gospon Puf,hoće li biti nešto od naručenih sirovina?Ne znam da li su ostali već dobili naručeno ali ja već mjesec dana čekam.Ne želim nikoga uvrijediti samo bih htio znati dali će doći ovaj tjedan,ako ne onda ću se snaći izvana jer mi te sirovine trebaju. pozdrav
frici

diS

Post Postao/la diS » pon srp 04, 2011 7:05 pm

Isti slučaj, sirovina je naručena prije 3 tjedna i još ništa. Na mob i telefon ga ne mogu dobit.. apsolutno neodgovorno.
Čini se da mu treba konkurencija da ubrza stvar..

mariner

Post Postao/la mariner » uto srp 05, 2011 9:52 pm

naručio prošle sedmice....znači kako stvari stoje ništa od toga....pričekam do kraja ovog tjedna...a ako ne onda e-bay ,a g.puff neka radi sam sa sobom.
a ono svugdje piše podrži lokalnog distributera....hmmmm.....

Svarrogh

Post Postao/la Svarrogh » sri srp 06, 2011 10:01 am

De ljudi, ne budite takvi! Znam da nije lako cekati ali bolje sacekati i mjesec dana na specijalne sladove nego ih narucivati preko neta i placati nenormalne cijene postarina. Polako, doce to na svoje. Nikad nije lako u pocetku...

frici

Post Postao/la frici » sri srp 06, 2011 1:24 pm

Meni svejedno ne treba puno specijalnih sladova,slabo ih koristim a za ono malo ću radije platit nešto malo više ali onda znam da ću ih dobiti ali ovako,to je već previše čekanja.Ako dosad nije stiglo,moja narudžba se može smatrati otkazanom,ne mogu 2 mjeseca čekati na nešto malo slada i 1 kvasac za pšenično. :? jbg!
frici

chuck boris

Post Postao/la chuck boris » sri srp 06, 2011 2:40 pm

slična siutacija kod mene. u mjesec dana stvari se promjene. kolega i ja smo naručili po 20 kg raznog materijala ali sad moram otkazati zato što je kraj semestra i svatko ide svojoj kući. na kraju ću pokušati rješiti vreću slada iz nove gradiške, par kila specijalnih sladova i koji kvasac od pufa ako stignem kad budem u zg-u. šteta, baš sam mislio pripremiti zalihu za ljeto.

nrs

Post Postao/la nrs » čet srp 07, 2011 12:19 am

frici je napisao/la:Meni svejedno ne treba puno specijalnih sladova,slabo ih koristim a za ono malo ću radije platit nešto malo više ali onda znam da ću ih dobiti ali ovako,to je već previše čekanja.Ako dosad nije stiglo,moja narudžba se može smatrati otkazanom,ne mogu 2 mjeseca čekati na nešto malo slada i 1 kvasac za pšenično. :? jbg!
pozdrav!
ne znam točno što se događa kod pufa (...gužva sigurno), al meni kad sam uzimao slad za 400d uspel sam se dogovoriti. jbt mjesec dana je već stvarno dosta čekanja.
nego , jesi li ti naručival preko beershop-a ili si mu preko foruma slal pm?
jel ti on odgovoril kaj? :wink:
nrs

Odgovori