Osobno sam najviše naručivao iz UK-a, prvenstveno zbog brže dostave nego iz USA (paket iz Engleske mi dođe za cca 7 dana dok iz SAD-a treba nekih 14 dana, al nije ni to problem..).
U bookmarksima imam par shopova iz UK-a koji dostavljaju u Hrvatsku:
Copper Kettle
Hop & Grape
Hop Shop
IRSKA: The Homebrew Company
Patsy iz Hop & Grape-a je bila tako ljubazna da mi pošalje listu s cijenom shippinga za pošiljke ispod 2 kg
(iznad 2 kg cijena drastično raste, npr. za 2.3 kg- £36, no nadam se da će se PUF-ov posao stabilizirati pa ćemo sladove i hmelj pouzdano moći naručiti i kod nas):

This is a guide to prices for parcels under 2k.
But this can also depend on size; i.e. thin ‘envelopes’ will be cheaper.
CARINA
Poštanske pošiljke (pismovne i paketne pošiljke) za koje sukladno stavku 4. članku 50. Carinskom zakonu, ne postoji obveza podnošenja carinarnici: (copy/paste nama zanimljivog dijela s carina.hr):
- pošiljku fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi, te da ne prelaze ukupnu vrijednost od 300,00 kuna
- pošiljka je zanemarive vrijednosti- roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160 kuna. Navedeno oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode.