Nije se moglo predorder za Perle i Saaz, ali napisao sam liku da ako ima ili ako ce ih bit da mi nadoda jos ta dva rizoma, pa cu platit razliku...

Moderator/ica: Poljo
Mislim da tu nebi trebalo biti problema pošto mi sadimo samo ženske stabljike, a vidim i na drugim forumima da ljudi sade sve jedno do drugoga...okarm je napisao/la:koliko je pametno saditi razlicite sorte na istom mjestu? ima li tu kakvih problema da ne dodje do kakvog krizanja ili tome slicno?...
imam iskustva s tim, nedavno sam napinjao zice u vinogradu. naravno da cu ovdje staviti sajle, zice su preslabe. stupovi nece biti nagnuti jer su vec zabetonirani. prije su sluzili valjda za susenje vesa ili tako nesto. jako su cvrsti, samo ih trebam nastukat. za jos bolju stabilnost mogu jedino stavit 4 sidra, za svaku sajlu posebno. dokumentirat cu cijeli postupakFerdo je napisao/la:Stupove nagni za cca 22° lijevo i desno. Ne koristi žicu nego sajlu.
Zamisli koliko naprezanje mora konstrukcija izdržati kad biljke narastu a dođe oluja u kolovozu? Usidri na 70 cm dubine, minimalno.Poslikaj kad napraviš.