Hmelj

... kada stvari krenu po zlu

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Svarrogh

Post Postao/la Svarrogh » sub sij 12, 2013 1:01 pm

Bila je i prije 10 dana akcija u kauflandu. Vakumirka, 150kn. Ja kupio. Nije nesto al barem dobro zavari vrecicu :D

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » ned sij 13, 2013 7:47 pm

Koristite vrećice u kojima je hmelj već došao. Odrežite vrećicu skroz pri vrhu, pa ju, nakon vađenja potrebne količine hmelja opet zavarite.

Ima i običnih vrećica za duboko zamrzavanje, npr:

http://online.konzum.hr/products/500176 ... -l-65-kom-

Ja imam vakumirca-jeftilenca iz Pevca, akcija 160 kn, zadnji komad u rujnu 2012. Super vari sve vrećice, debele, tanke, tvrde, mekane, al' vakuum je sranje. Zato mu malo pomognem i dobro na kraju ispadne. Kad uhvatim vremena morat ću je malo preraditi.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

Svarrogh

Post Postao/la Svarrogh » ned sij 13, 2013 7:57 pm

I kod mene je vakuum sranje! Kako napravis da valja? Kako se ponasa sa ovim vrecicama za zamrzivac?

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » ned sij 13, 2013 9:19 pm

Vakuum ne valja bez obzira na vrećicu. Vrećice sve jako dobro zavari, s dvije žice. Bliža zavari i zalijepi, a dalja zavari i odreže.
Prvo šakom zgužvam vrećicu i istisnem veliki višak zraka. Za sada imam još jednu cjevčicu (mesingani prazni uložak za kemijsku olovku) sa crijevom od pumpe zraka (akvarijska) za aeraciju koju gurnem kraj postojećeg usisa i još plućima malo pomognem s usisavanjem.
Moram rastaviti uređaj i vidjeti kako izgleda postojeća pumpa. Možda se da nešto unaprijediti, a vidio sam i neke jeftine membranske pumpe na ebayu, pa sam kupio jednu koju moram probati umjesto ove.

buky1

Post Postao/la buky1 » ned sij 13, 2013 9:22 pm

http://www.status-trgovina.hr/hr/vakuum ... _smartvac/ ovo je moj. nikad nisam imao problema ni sa vakumiranjem ni sa varenjem

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » ned sij 13, 2013 10:01 pm

Nisam nikad namjeravao potrošiti više od 250 kn na takav uređajčić. Meni ni jedan (za uporabu u domaćinstvu) ne vrijedi više od toga, a pumpa (sisalica, koja je jedino sofisticirano u tom kučištu) za vakuum maksimum polovicu iste svote.

Odgovori