STC-1000 kontroler
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- Alivio
Svega ima samo treba tražiti ..
http://www.ebay.com/itm/NTC-Waterproof- ... 27e23b6db5
http://www.ebay.com/itm/1M-NTC-10K-ther ... 43c85d33a2
http://www.ebay.com/itm/5M-NTC-10K-ther ... 43c82e8841
A nije ni neka mudrost uzeti inox vijak M10 zabušiti ga (tokar) pa uz malo termo paste i epoksi smole ugraditi senzor ..
Inox matica i brtva se podrazumjevaju ..
http://www.ebay.com/itm/NTC-Waterproof- ... 27e23b6db5
http://www.ebay.com/itm/1M-NTC-10K-ther ... 43c85d33a2
http://www.ebay.com/itm/5M-NTC-10K-ther ... 43c82e8841
A nije ni neka mudrost uzeti inox vijak M10 zabušiti ga (tokar) pa uz malo termo paste i epoksi smole ugraditi senzor ..
Inox matica i brtva se podrazumjevaju ..
Čovjek uči dok je živ i na kraju umire glup.
- Don Genovese
- Alivio
Pa naravno da nemam ni jedan ali sam si pripremio dva vijka za ugradnju sonde ..tko zna kakve mi ideje u svezi glede ukomljavanja ili kontrole kuhanja mogu pasti na pamet ..nek se ima za svaki slučaj ..hahaha ..Don Genovese je napisao/la:Alivio, koliko ti imaš STC/NTCova na kotlu za kuhanje?
Zadnja izmjena: Alivio, dana/u sri tra 23, 2014 7:01 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Čovjek uči dok je živ i na kraju umire glup.
- lavablack
Don Genovese je napisao/la:Za kuhanje ti trebaju samo oči. Kad vidiš kako kuha, onda ti je oko 100°Clavablack je napisao/la:Jel moguće da nema NTC sondi sa navojem? Pa kako da to stavim onda u inox bačvu? Jel postoji koja druga sonda za STC-1000? Ili mi treba neki drugi kontroler pošto bi s ovim trebao kuhati?
I ps, hvala puno Alivio
- darioklc
- Kontakt:
Pozdrav!
Došao mi STC-1000 i sad se zabavljam sa njime.
Spojio sam napajanje na njega, senzor i žarulju sa kojom sam simulirao jel daje izlaz za cool i heat.
No međutim, nakon što sam podesio postavke STCa i sve spojio, ipak mi ne daje na izlaz 230V.
Na ekranu mi svijetli lampica pored Heat ili Cool oznake ali na njihovim izlazim dobijam 0V. :-/
To je vjerojatno onda pokvaren taj STC?
A ovo je i video kak mi ne radi...
https://www.youtube.com/watch?v=7Nnjo10FXWk
Došao mi STC-1000 i sad se zabavljam sa njime.
Spojio sam napajanje na njega, senzor i žarulju sa kojom sam simulirao jel daje izlaz za cool i heat.
No međutim, nakon što sam podesio postavke STCa i sve spojio, ipak mi ne daje na izlaz 230V.
Na ekranu mi svijetli lampica pored Heat ili Cool oznake ali na njihovim izlazim dobijam 0V. :-/
To je vjerojatno onda pokvaren taj STC?
A ovo je i video kak mi ne radi...
https://www.youtube.com/watch?v=7Nnjo10FXWk
- mali badem
stc ima 2 relejna kontakta -preklopnik . ona pamet ispred im veli kad će koji uklopiti. naglasak je na # kada će uklopiti # . niko nezna s kojim trošilom češ opteretiti stc pa nisu ni dali tu mogučnost . ti trebaš na zajedničku nogicu preklponika dovesti fazu ako koristiš sklopnik ili istosmjerni napon do 32V ako koristiš SSR za uključenje snage . stc je gotovo sigurno ispravan .
ako su ti neki od ovih termina nepoznati , ipak moraš pročitati upute ili se pomoči sa pretražnikom . več smo crtali šemu spoja .....
ako su ti neki od ovih termina nepoznati , ipak moraš pročitati upute ili se pomoči sa pretražnikom . več smo crtali šemu spoja .....
- Don Genovese
Za kontrolu su ti nacrtani priključci normalno otvorenih relea (kad treba grijati, relej za grijanje se zatvara, tako i za hlađenje, poželjno je konfigurirati kontroler da nikad nisu oba zatvorena). Na izlazima mjeri otpor ohmmetrom, a ne napon. Za hlađenje koristi nulu direkt na kompresor hladnjaka, a fazu prvo na jedan kontakt relea, a s drugog kontakta istog relea vodiš tu fazu na kompresor. Za grijanje si prvo nabavi Solid State Relay (SST, npr. na ebayu: " SST 40A "), pa ćeš od punjača mobitela (mora na izlazu punjač davati istosmjernu struju/napon) njegov minus spojiti direktno na minus (označeno s "-") SSRa, a na relej kontrolera spojiti plus od punjača mobitela, a s drugog kontakta istog relea kontrolera taj plus spojiti na plus (označeno s "+" ) SSRa. Na drugoj strani SSRa gdje piše "AC" i/ili 220V~ pod jedan vijak ćeš spojiti fazu iz utičnice iz zida, a pod drugi vijak ćeš spojiti fazu za grijač. Nulu za grijač ćeš na grijač spojiti direktno iz utičnice iz zida. Ako ćeš grijati samo komoru za fermentaciju, i to samo s običnom žaruljom (ili nekim drugim grijačem jednako male snage kao i žarulja), ne treba ti SSR i punjač, pa izvedeš spoj kao i kod hlađenja (umjesto na kompresor, spajaš jednako na grijač.
Ne da mi se još jednom crtati, ako ti nije jasno, naći češ shemicu negdje tu na forumu. Samo potraži.
Ne da mi se još jednom crtati, ako ti nije jasno, naći češ shemicu negdje tu na forumu. Samo potraži.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.
- darioklc
- Kontakt:
- Don Genovese
Naravno, po pravilu struke, svatko pametan u seriju na vod faze stavi i odgovarajući osigurač (dimenzioniran prema struji trošila), kako bi zaštitio kontakte relea kontrolera (ili SSRa) od prevelike struje kratkog spoja, zlu ne trebalo. Kad bi kupovao sve "gotovo" (po zahtjevanoj aplikaciji), cijena ne bi bila banalnih 100 "drekunića" 
- isvara
- Kontakt:
- Don Genovese
vidi dolje 
Zadnja izmjena: Don Genovese, dana/u pon kol 18, 2014 1:10 am, ukupno mijenjano 1 put.
- Don Genovese
Pravila struke odnose se prioritetno na trajne (ozbiljne) instalacije kao što je ova, a ne na spajanje konzumnih uređaja za svakodnevnu uporabu (to je riješeno pojedinačnim atestom svakog od gotovih uređaja) => u utičnice. Utičnica može biti privremeno iskorištena i za trajnu instalaciju, pa se tada naznači gdje je faza, a za trajne instalacije utičnica se makne pa se postavi spojna kutija, a u krugu mora biti barem sklopka i osigurač, uključen zaštitni vod, po potrebi i zaštitna sklopka ..., naj pluvati po struciisvara je napisao/la:doveo fazu ili nulu isto ti je jer ćeš ih pri prvom ili drugom uštekavanju u utičnicu zamjenitidarioklc je napisao/la: Fazu moram dovesti na relej.
- isvara
- Kontakt:
ja imam završeno za specijalistu zaštite na radu... 
hvala ti na savjetu.!!
uzeo ispitivač isprobao i: imao aktivnu fazu na utičnici od grijanja (koje ne koristim)
tako da sam spojio sve stc-e tako da faza ide preko releja i da bude isključena kad ne treba.
nisam o tome ni mislio... jer sigurnosti radi... bolje je ovako
ma da mislim da poseban osigurač ne trebam stavljati jer mi ni jedan potrošač na stc-u nije preko 400w a on tjera 10A
naravno da je sve uzemljeno.
hvala ti na savjetu.!!
uzeo ispitivač isprobao i: imao aktivnu fazu na utičnici od grijanja (koje ne koristim)
tako da sam spojio sve stc-e tako da faza ide preko releja i da bude isključena kad ne treba.
nisam o tome ni mislio... jer sigurnosti radi... bolje je ovako
ma da mislim da poseban osigurač ne trebam stavljati jer mi ni jedan potrošač na stc-u nije preko 400w a on tjera 10A
naravno da je sve uzemljeno.
Pivo teče bubrezi se liječe !
- Don Genovese
Ma, kad se netko požali da ga je "stepla struja", smiješno izgleda.
Kad nekog ubije ... , onda je žalosno. Milisekunde presuđuju.
Znam tipa koji je sušio kosu u kadi punoj vode. U jednom trenutku upalo mu je sušilo (fen) u vodu. Grozno, no oporavio se za par mjeseci. Gdje je bila pamet projektantu da utičnicu nacrta u prostoru kod kade
Kad nekog ubije ... , onda je žalosno. Milisekunde presuđuju.
Znam tipa koji je sušio kosu u kadi punoj vode. U jednom trenutku upalo mu je sušilo (fen) u vodu. Grozno, no oporavio se za par mjeseci. Gdje je bila pamet projektantu da utičnicu nacrta u prostoru kod kade
-
AlokinInjek
[/quote]