STC-1000 kontroler

rubrika za fotke opreme, piva, opise kako ste napravili neki komad opreme i sl.

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Odgovori
Alivio

Post Postao/la Alivio » sri tra 23, 2014 1:51 pm

Svega ima samo treba tražiti ..
http://www.ebay.com/itm/NTC-Waterproof- ... 27e23b6db5

http://www.ebay.com/itm/1M-NTC-10K-ther ... 43c85d33a2

http://www.ebay.com/itm/5M-NTC-10K-ther ... 43c82e8841

A nije ni neka mudrost uzeti inox vijak M10 zabušiti ga (tokar) pa uz malo termo paste i epoksi smole ugraditi senzor ..
Inox matica i brtva se podrazumjevaju ..
Čovjek uči dok je živ i na kraju umire glup.

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » sri tra 23, 2014 2:43 pm

Alivio, koliko ti imaš STC/NTCova na kotlu za kuhanje?
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

Alivio

Post Postao/la Alivio » sri tra 23, 2014 2:55 pm

Don Genovese je napisao/la:Alivio, koliko ti imaš STC/NTCova na kotlu za kuhanje?
Pa naravno da nemam ni jedan ali sam si pripremio dva vijka za ugradnju sonde ..tko zna kakve mi ideje u svezi glede ukomljavanja ili kontrole kuhanja mogu pasti na pamet ..nek se ima za svaki slučaj ..hahaha ..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: Alivio, dana/u sri tra 23, 2014 7:01 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Čovjek uči dok je živ i na kraju umire glup.

lavablack

Post Postao/la lavablack » sri tra 23, 2014 4:38 pm

Don Genovese je napisao/la:
lavablack je napisao/la:Jel moguće da nema NTC sondi sa navojem? Pa kako da to stavim onda u inox bačvu? Jel postoji koja druga sonda za STC-1000? Ili mi treba neki drugi kontroler pošto bi s ovim trebao kuhati?
Za kuhanje ti trebaju samo oči. Kad vidiš kako kuha, onda ti je oko 100°C :mrgreen:
:D e da je to samo tako, ma izmislio sam neki revolucionaran sistem pa mi ipak treba malo kontrole na tom kotlu 8)

I ps, hvala puno Alivio :D

darioklc
Kontakt:

Post Postao/la darioklc » čet kol 14, 2014 6:55 pm

Pozdrav!
Došao mi STC-1000 i sad se zabavljam sa njime.
Spojio sam napajanje na njega, senzor i žarulju sa kojom sam simulirao jel daje izlaz za cool i heat.
No međutim, nakon što sam podesio postavke STCa i sve spojio, ipak mi ne daje na izlaz 230V.
Na ekranu mi svijetli lampica pored Heat ili Cool oznake ali na njihovim izlazim dobijam 0V. :-/
To je vjerojatno onda pokvaren taj STC?

A ovo je i video kak mi ne radi...
https://www.youtube.com/watch?v=7Nnjo10FXWk

mali badem

Post Postao/la mali badem » čet kol 14, 2014 10:02 pm

stc ima 2 relejna kontakta -preklopnik . ona pamet ispred im veli kad će koji uklopiti. naglasak je na # kada će uklopiti # . niko nezna s kojim trošilom češ opteretiti stc pa nisu ni dali tu mogučnost . ti trebaš na zajedničku nogicu preklponika dovesti fazu ako koristiš sklopnik ili istosmjerni napon do 32V ako koristiš SSR za uključenje snage . stc je gotovo sigurno ispravan .
ako su ti neki od ovih termina nepoznati , ipak moraš pročitati upute ili se pomoči sa pretražnikom . več smo crtali šemu spoja ..... :hmelj:

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » čet kol 14, 2014 10:04 pm

Za kontrolu su ti nacrtani priključci normalno otvorenih relea (kad treba grijati, relej za grijanje se zatvara, tako i za hlađenje, poželjno je konfigurirati kontroler da nikad nisu oba zatvorena). Na izlazima mjeri otpor ohmmetrom, a ne napon. Za hlađenje koristi nulu direkt na kompresor hladnjaka, a fazu prvo na jedan kontakt relea, a s drugog kontakta istog relea vodiš tu fazu na kompresor. Za grijanje si prvo nabavi Solid State Relay (SST, npr. na ebayu: " SST 40A "), pa ćeš od punjača mobitela (mora na izlazu punjač davati istosmjernu struju/napon) njegov minus spojiti direktno na minus (označeno s "-") SSRa, a na relej kontrolera spojiti plus od punjača mobitela, a s drugog kontakta istog relea kontrolera taj plus spojiti na plus (označeno s "+" ) SSRa. Na drugoj strani SSRa gdje piše "AC" i/ili 220V~ pod jedan vijak ćeš spojiti fazu iz utičnice iz zida, a pod drugi vijak ćeš spojiti fazu za grijač. Nulu za grijač ćeš na grijač spojiti direktno iz utičnice iz zida. Ako ćeš grijati samo komoru za fermentaciju, i to samo s običnom žaruljom (ili nekim drugim grijačem jednako male snage kao i žarulja), ne treba ti SSR i punjač, pa izvedeš spoj kao i kod hlađenja (umjesto na kompresor, spajaš jednako na grijač.
Ne da mi se još jednom crtati, ako ti nije jasno, naći češ shemicu negdje tu na forumu. Samo potraži.

darioklc
Kontakt:

Post Postao/la darioklc » čet kol 14, 2014 10:41 pm

Aha. Kuzim, kuzim.
Krivo sam gledao shemu. Kuzim sada. Fazu moram dovesti na relej. Mislio sam da je u sklopu vec dovedena faza i nula da napajanja.
A i nasao sam onu shemu.
Hvala!

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » pet kol 15, 2014 12:23 am

Naravno, po pravilu struke, svatko pametan u seriju na vod faze stavi i odgovarajući osigurač (dimenzioniran prema struji trošila), kako bi zaštitio kontakte relea kontrolera (ili SSRa) od prevelike struje kratkog spoja, zlu ne trebalo. Kad bi kupovao sve "gotovo" (po zahtjevanoj aplikaciji), cijena ne bi bila banalnih 100 "drekunića" :mrgreen:

isvara

Post Postao/la isvara » pet kol 15, 2014 11:43 pm

darioklc je napisao/la: Fazu moram dovesti na relej.
doveo fazu ili nulu isto ti je jer ćeš ih pri prvom ili drugom uštekavanju u utičnicu zamjeniti

evo ti moja šema
slika[/quote]
slika
Pivo teče bubrezi se liječe !

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » sub kol 16, 2014 1:05 am

vidi dolje :oops:
Zadnja izmjena: Don Genovese, dana/u pon kol 18, 2014 1:10 am, ukupno mijenjano 1 put.

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » sub kol 16, 2014 1:22 am

isvara je napisao/la:
darioklc je napisao/la: Fazu moram dovesti na relej.
doveo fazu ili nulu isto ti je jer ćeš ih pri prvom ili drugom uštekavanju u utičnicu zamjeniti
Pravila struke odnose se prioritetno na trajne (ozbiljne) instalacije kao što je ova, a ne na spajanje konzumnih uređaja za svakodnevnu uporabu (to je riješeno pojedinačnim atestom svakog od gotovih uređaja) => u utičnice. Utičnica može biti privremeno iskorištena i za trajnu instalaciju, pa se tada naznači gdje je faza, a za trajne instalacije utičnica se makne pa se postavi spojna kutija, a u krugu mora biti barem sklopka i osigurač, uključen zaštitni vod, po potrebi i zaštitna sklopka ..., naj pluvati po struci :mrgreen: . Ak' pitaš koja struka, ukratko: fizika (elektrotehnika, strojarstvo, građevina, sigurnost na radu...). Ako te još zanima i kojeg sam zanimanja: trenutno dimnjačar :lol: (ovo nije radi nikakvog podbadanja ili pametovanja, samo dobronamjerno, radi korisnikove sigurnosti)

isvara

Post Postao/la isvara » sub kol 16, 2014 2:57 am

ja imam završeno za specijalistu zaštite na radu... :roll:

hvala ti na savjetu.!!
uzeo ispitivač isprobao i: imao aktivnu fazu na utičnici od grijanja (koje ne koristim)
tako da sam spojio sve stc-e tako da faza ide preko releja i da bude isključena kad ne treba.
nisam o tome ni mislio... jer sigurnosti radi... bolje je ovako

ma da mislim da poseban osigurač ne trebam stavljati jer mi ni jedan potrošač na stc-u nije preko 400w a on tjera 10A
naravno da je sve uzemljeno. :indianabeer:
Pivo teče bubrezi se liječe !

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » pon kol 18, 2014 1:24 am

Ma, kad se netko požali da ga je "stepla struja", smiješno izgleda.
Kad nekog ubije ... , onda je žalosno. Milisekunde presuđuju.
Znam tipa koji je sušio kosu u kadi punoj vode. U jednom trenutku upalo mu je sušilo (fen) u vodu. Grozno, no oporavio se za par mjeseci. Gdje je bila pamet projektantu da utičnicu nacrta u prostoru kod kade :twisted:

AlokinInjek
Post Postao/la AlokinInjek » čet ruj 18, 2014 9:36 am

Naručio sam si STC-1000 s Ebaya, ali sam zabunom uzeo onaj za 110V. :oops: :oops: :oops:

Može li se to nekako iskoristiti ili modificirati ili ga mogu samo staviti na policu za ukras?

Odgovori