STC-1000 kontroler

rubrika za fotke opreme, piva, opise kako ste napravili neki komad opreme i sl.

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Odgovori
Wodillica

Post Postao/la Wodillica » sub vel 28, 2015 8:37 am

Ne volim kad mi gaće uđu, gdje već uđu i da vodim brigu tuđu.......

ris

Post Postao/la ris » sub vel 28, 2015 9:06 am

prekasno ali hvala, svaka informacija dobro dođe

Danijel

grijanje preko releya

Post Postao/la Danijel » sub vel 28, 2015 11:17 am

Kada treba grijanje za fermrntor dovoljno je dotati jedan reley. Tako da nije potrebno dva kontrolera. Za hlađenje ga anuliramo i onda hladi.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

tinl

Post Postao/la tinl » sub vel 28, 2015 2:14 pm

to nije isti artikl.. sve zavisi kome šta treba jer ovaj skuplji ima dva releja..
in fermantation we trust

Alivio

Post Postao/la Alivio » sub vel 28, 2015 2:44 pm

Ja uzeh ovaj jer mislim da mi je nepotrebno dva releja ..
Ili hladiš ili griješ ..
Nije mi još uvijek potreban jerbo nemam zamrzivač iliti kištru ali je 30A pa se može koristiti i za kontrolu kod ukomljavanja i kuhanja ..
Nek se ima za svaki slučaj ..
:indianabeer:http://www.ebay.com/itm/Digital-40-to-1 ... 27d549dc5e
Čovjek uči dok je živ i na kraju umire glup.

Danijel

Post Postao/la Danijel » sub vel 28, 2015 2:59 pm

Ako je 30 A istina onda je mila majka.Ne treba ni sklopnik za kuhanje. Dva grijača po 2 kw su oko 17A. Bavim se hlađenjem pa ih imam raznoraznih...ak kome šta treba...

Sharp

Post Postao/la Sharp » sub vel 28, 2015 6:40 pm

Kupio sam temp. controler isti kao i STC-1000 (isto izgleda ali valjda drugi model) i koristio sam ga samo za mjerenje temperature, znači nisam ga spajao na nikakve uređaje. Jedno vrijeme je radio skroz ok, a onda je počeo pokazivat neke nebulozne temperature, tipa na sobnoj pokaze da je 40°C.

Jel to kriva NTC sonda pa da kupim drugu na ebayu ili je otišao kontroler pa s njim u smeće?

Inaće ne kužim se u struju ni najmanje . Ja sam ga prištekao na utičnicu gdje je bilo nacrtano, sondu di je nacrtano NTC i to je to.

Danijel

Post Postao/la Danijel » sub vel 28, 2015 6:50 pm

A sada. Ako imaš posuditi sondu probaj. Kao što sam vidjeo sa slika te sonde su sklone kvarenju tj. ulazu vode pa brzo riknu. To ne mozes znati dok ne probaš. Imam sondu ako hoćeš probati

mali badem

Post Postao/la mali badem » sub vel 28, 2015 8:18 pm

Sharp je napisao/la:Kupio sam temp. controler isti kao i STC-1000 (isto izgleda ali valjda drugi model) i koristio sam ga samo za mjerenje temperature, znači nisam ga spajao na nikakve uređaje. Jedno vrijeme je radio skroz ok, a onda je počeo pokazivat neke nebulozne temperature, tipa na sobnoj pokaze da je 40°C.

Jel to kriva NTC sonda pa da kupim drugu na ebayu ili je otišao kontroler pa s njim u smeće?

Inaće ne kužim se u struju ni najmanje . Ja sam ga prištekao na utičnicu gdje je bilo nacrtano, sondu di je nacrtano NTC i to je to.
Ž. neko bi trebal smanjiti sliku, točka.sharp, NTC sonda se igra sa otporom linije i vlastitim otporom koji ovisi o temp koju mjeri . možda samo treba dotegnuti spojeve. ako baš ništa nekopčaš oko žica i struje , potraži dobru dušu ....čitaj o...u barem dvije teme o stc-eima.definiraj problem .LISTAJ

mislim... netreba čekati Ygora da posloži kockice . taj majstor stvarno piše kvalitetne i kompletne upute i postove .i veliko je zadovoljstvo čitati ga.i sreča je velika da ga imamo !
:arrow: Ygore :zivjeli2: :hmelj: , za pivu spremni . Živio

isvara

Post Postao/la isvara » čet ožu 26, 2015 7:07 pm

upozorenje svima koji kupuju stc-1000 !!!

imam 7 stc-a i svi su dobri i rade dobro !
osim ovog na bojleru, koji je drugačiji i po izgledu, ima zvučne signale, teže mu je i mijenjati postavke, dolazi sa drugačijom sondom, jeftiniji je na ebayu....

najveći njegov problem je što ne smije biti uštekan u struju kad ne radi !

to sam shvatio kad mi je jučer nestalo struje...... kad je struja došla on se upalio sam od sebe i počeo grijati vodu .... a bio je ugašen !!! :evil: :roll:

probao ja ponovo.... ugasim ga, iskopčam 220v, ukopčam ponovo ... i on se upali.... :shock:

to ovih drugih 6 koje imam ne rade ! kad su ugašeni, može nestajati i dolaziti struje koliko god ... upaliti se neće !
Ali kad je upaljen, ako nestane struje, pa dođe on će se upaliti i nastavljati obavljati zadane postavke

slika

evo na ovom oglasu se vidi razlika
samo broj 2 valja... i takva sonda ide uz njega... i takvi su svi moji koji valjaju....
dok ovi ostali brojevi ne valjaju
to se lako vidi na prednjoj ploči gdje je nacrtan znak za stupnjeve i dolazi sa tom glupom sondom
tinl ima isti takav koji ne valja i radi istu grešku prilikom spajanja na struju... tako da nije samo jedan pokvaren.
pitali smo čovjeka sa oglasa i potvrdio je .....

slika

http://www.ebay.com/itm/like/12V-110V-2 ... RTM2010730
Pivo teče bubrezi se liječe !

Danijel

Post Postao/la Danijel » čet ožu 26, 2015 7:11 pm

Onda kupiš kod nas ellivel ili carel za nešto više para s gumenim sondicama koje mogu u vodu i ne sekiraj se... :lol:

mali badem

Post Postao/la mali badem » čet ožu 26, 2015 7:44 pm

neki regulatori industrijske klase imaju mogučnost podešavanja # što će uređaj napraviti nakon -power off # . nakon ponovnog dolaska napona ostati u # 0 # - na čekanju ili # 1 # - akcija .
dali i ovakvi imaju tu mogučnost neznam . nemam stc.

...jedan prekidač se još hoče zbog malog zloće .

:wink: :hmelj:

1rice

Post Postao/la 1rice » čet ožu 26, 2015 8:24 pm

Meni, recimo to i paše za fermentaciju. Još najbolje da mi sa svakim nestankom struje prestane radit.
Homer Simpson je napisao/la:Ah, beer, my one weakness. My Achilles' heel, if you will.

isvara

Post Postao/la isvara » čet ožu 26, 2015 9:06 pm

1rice je napisao/la:Meni, recimo to i paše za fermentaciju. Još najbolje da mi sa svakim nestankom struje prestane radit.
očito nisi sve pročitao šta sam napisao!
ako je upanjen RADIT će
ako nije upaljen ... onda se sa dolaskom struje NE SMIJE upaliti!
Pivo teče bubrezi se liječe !

mali badem

Post Postao/la mali badem » čet ožu 26, 2015 10:28 pm

isvara je napisao/la:
1rice je napisao/la:Meni, recimo to i paše za fermentaciju. Još najbolje da mi sa svakim nestankom struje prestane radit.
očito nisi sve pročitao šta sam napisao!
ako je upanjen RADIT će
ako nije upaljen ... onda se sa dolaskom struje NE SMIJE upaliti!
hrkgm, quote mi je na pol puta do Kutine .

neeego, gotovo sam siguran da je 1rice pročital . i ne samo to ! ponudil ti je i riješenje ....

ko i obično , uvjek imamo barem dvije mogučnosti . Ti ih imaš više , pa nije prestrašno .
uglavnom , prekidač ti ne gine ako s njim nezamjeniš STC .... :) :zivjeli2: :hmelj:

Odgovori