Ovima nismo zanimljivi.., ne šalju v Croatiu...Don Genovese je napisao/la:http://www.willingham-nurseries.co.uk/hop3.htmlGiga je napisao/la:...prikljucio bih se potraznji rizoma...
Molio bih provijerenu stranicu za kupovanje rizoma, citru bih svakako htio piknuti...
Pivarov vrt - uzgoj hmelja
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
-
Giga
- Don Genovese
- Mikronis
Ne šalju više ni oni, a ni ebrewDon Genovese je napisao/la:Šalju, šalju, meni poslalo prošle godine. Bez problema, čitaj postove od prije.
Možda ...
http://freshops.com/cgi-bin/shopper.cgi ... egory=RHIZ ali nije baš sigurno kontaktirao sam ih ali se još nitko nije javio...
Tako da sam zainteresiran još uvijek ako netko ima domači rizom
Styrian Golding ili Fuggle i Cascade ili Chinook... može i Saaz....
po jedan kom od svakog...
UNAPRIJED HVALA
-
luka18
Mikronis je napisao/la:Ne šalju više ni oni, a ni ebrewDon Genovese je napisao/la:Šalju, šalju, meni poslalo prošle godine. Bez problema, čitaj postove od prije.
Možda ...
http://freshops.com/cgi-bin/shopper.cgi ... egory=RHIZ ali nije baš sigurno kontaktirao sam ih ali se još nitko nije javio...
Tako da sam zainteresiran još uvijek ako netko ima domači rizom
Styrian Golding ili Fuggle i Cascade ili Chinook... može i Saaz....
po jedan kom od svakog...
UNAPRIJED HVALA
Mikronis, ti se javil ko?
Naručil bi i ja, pa da znam jel se opće isplati slat upit?
-
SasoMk
Molio bih ko zna i ume da prevede ovo a i da protumaci, jel treba da se zaleva samo kad je od 2 do 20 cm ili moze kao i ovi moji sto su vec 150 cm
hmelju za zatiranje hmeljne peronospore (Pseudoperonospora humuli):
v odmerku 1,5 g sredstva na rastlino za preprečevanje primarne okužbe z zalivanjem po rezi korenike, ko poganjki dosežejo višino 2–20 cm (BBCH 11–15). Zalivamo se največ 1-krat, pri priporočljivi porabi vode 2dcl/rastlino;
v 0,25% koncentraciji za preprečevanje primarne okužbe v fazi po napeljavi poganjkov (BBCH 15–30) oziroma v največjem dovoljenem odmerku 2 kg/ha, tretiramo največ 2-krat v 7 do 10 dnevnem razmaku;
v 0,25% koncentraciji za preprečevanje sekundarnih okužb od faze, ko rastline dosežejo 50% višine žičnice (od BBCH 35 naprej). Odmerek povečujemo glede na razvojno fazo rastlin z upoštevanjem porabe vode (300 do 400 L za vsak meter višine rastlin). Najvišji dovoljeni odmerek je 6,25 kg/ha.
Skupno lahko hmelj tretiramo največ 8 krat v eni rastni sezoni.
hmelju za zatiranje hmeljne peronospore (Pseudoperonospora humuli):
v odmerku 1,5 g sredstva na rastlino za preprečevanje primarne okužbe z zalivanjem po rezi korenike, ko poganjki dosežejo višino 2–20 cm (BBCH 11–15). Zalivamo se največ 1-krat, pri priporočljivi porabi vode 2dcl/rastlino;
v 0,25% koncentraciji za preprečevanje primarne okužbe v fazi po napeljavi poganjkov (BBCH 15–30) oziroma v največjem dovoljenem odmerku 2 kg/ha, tretiramo največ 2-krat v 7 do 10 dnevnem razmaku;
v 0,25% koncentraciji za preprečevanje sekundarnih okužb od faze, ko rastline dosežejo 50% višine žičnice (od BBCH 35 naprej). Odmerek povečujemo glede na razvojno fazo rastlin z upoštevanjem porabe vode (300 do 400 L za vsak meter višine rastlin). Najvišji dovoljeni odmerek je 6,25 kg/ha.
Skupno lahko hmelj tretiramo največ 8 krat v eni rastni sezoni.
-
zlander
Evo ide nekako ovako :
- kad je visina od 2 do 20cm stavlja se 1,5g te stvari na jednu rastlinu
- kad je visina takva da je hmelj vec omotan oko strika stavlja se 0,25% koncentrat, najvise 2 puta u razmaku 7 do 10 dana
- kad je hmelj vec na 50% ukupne visine strika(valjda maximalne visine do koje ce izrast) stavlja se koncentrat od 0,25%
Visa je rastlina, veci moze biti koncentrat ali ne vise od 6,25kg/ha
Sveukupno se moze tretirati najvise 8 puta u godini.
Evo mislim da je to to
Ako sam nesto zajebo onda se ispricavam vec unaprijed
- kad je visina takva da je hmelj vec omotan oko strika stavlja se 0,25% koncentrat, najvise 2 puta u razmaku 7 do 10 dana
- kad je hmelj vec na 50% ukupne visine strika(valjda maximalne visine do koje ce izrast) stavlja se koncentrat od 0,25%
Evo mislim da je to to
-
SasoMk
Hvala, ni si zajebo bar i ja se nadam da nisizlander je napisao/la:Evo ide nekako ovako :
Evo mislim da je to to
-
Giga
Zahvaljujuči Don-u i ja imam nasad hmelja.
Biljke su mi sada na pola metra. Fino se motaju na špagu. Primijetio sam da se omotavaju samo u desno, ljevo im ne odgovara... Sada kad su veče biljke, mogu se razlikovati sorte, barem styrijan i cascade što imam u nasadu...
Imam i mali problem. Listovi su šupljikavi, kao da imaju nametnika kojega nemogu primjetiti. Čime tretirati biljke??
Hvala...
Biljke su mi sada na pola metra. Fino se motaju na špagu. Primijetio sam da se omotavaju samo u desno, ljevo im ne odgovara... Sada kad su veče biljke, mogu se razlikovati sorte, barem styrijan i cascade što imam u nasadu...
Imam i mali problem. Listovi su šupljikavi, kao da imaju nametnika kojega nemogu primjetiti. Čime tretirati biljke??
Hvala...