MBC pivovara
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- slawoner
update na info oko samog otvaranja;
Danas uvodili HACCP sustav kojeg smo zakonski obavezni imati. Uglavnom cijela stvar je idiotarija žešća i košta 1500 kn da ti zenska napravi plan čišćenja i da papir da ste odslušali njena predavanja. Jedina pametna stvar koju smo saznali je da proizvodžač sam određuje rok trajanja pivu!! Znači ne postoji zakon koji nama ograničava rok trajanja na 30 dana ili slično - kako sam to do sada mislio! Mi doslovno mozemo u zapisnik staviti da je rok trajanja naseg piva 100 godina i to nam nitko ne brani - jedina je caka što iz svake ture koja ide na tržište moras uskladištiti 'kontra uzorak' - znači par boca piva iz te ture koje su dužne stajati u pivovari koliko im je određen rok trajanja - ako dođe do kvarenja na tržištu inspekcija nama ispituje kvalitetu 'kontra uzorka' pa točno znaju koja tura je otišla...I naravno proizvod mora biti ispravan u okvirima roka trajanja inače nam ljepe kazne - znači ako mi odredimo rok trajanja 100 godina, a za 2 godine prokisne onda idu kazne...
Da bismo si spriječili zatrpavanje kontra uzorcima odredili smo rok trajanja 3 mjeseca...Realno, znao sam piti svoja piva iz zalutalih boca nakon godinu dana i bila su odlična...Ali eto 3 mjeseca je skroz uredu nama...
Danas uvodili HACCP sustav kojeg smo zakonski obavezni imati. Uglavnom cijela stvar je idiotarija žešća i košta 1500 kn da ti zenska napravi plan čišćenja i da papir da ste odslušali njena predavanja. Jedina pametna stvar koju smo saznali je da proizvodžač sam određuje rok trajanja pivu!! Znači ne postoji zakon koji nama ograničava rok trajanja na 30 dana ili slično - kako sam to do sada mislio! Mi doslovno mozemo u zapisnik staviti da je rok trajanja naseg piva 100 godina i to nam nitko ne brani - jedina je caka što iz svake ture koja ide na tržište moras uskladištiti 'kontra uzorak' - znači par boca piva iz te ture koje su dužne stajati u pivovari koliko im je određen rok trajanja - ako dođe do kvarenja na tržištu inspekcija nama ispituje kvalitetu 'kontra uzorka' pa točno znaju koja tura je otišla...I naravno proizvod mora biti ispravan u okvirima roka trajanja inače nam ljepe kazne - znači ako mi odredimo rok trajanja 100 godina, a za 2 godine prokisne onda idu kazne...
Da bismo si spriječili zatrpavanje kontra uzorcima odredili smo rok trajanja 3 mjeseca...Realno, znao sam piti svoja piva iz zalutalih boca nakon godinu dana i bila su odlična...Ali eto 3 mjeseca je skroz uredu nama...
Nemojte šta zamjerit i pozdrav'te kod kuće!
- Don Genovese
A što ako ti pivica koju prodaješ bude dobra, no pizdonja se požali da nije navkao na dobru pivicu, a uzorak kojeg čuvaš ti se pokvari? Kom se onda požalit'? I-ju-u?
Karamba. Te, nedaj Bože, no sve je moguće
Nadam se da pizdonja nikad neće ni naletit' na ovaj forum, gdje mu i inače nije mjesto.
Nadam se da pizdonja nikad neće ni naletit' na ovaj forum, gdje mu i inače nije mjesto.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.
-
domagoj_os
- slawoner
e to je onda slučaj gdje si sam sebe sjebao...moze se on pozaliti da je sjebao zeludac sa nasim pivom, onda sanitarni testira kontra uzorak da sazna jel to stvarno od naseg piva il je od lošig ćevapa...ako je kontra uzorak cviknuo - jebiga najebali smoDon Genovese je napisao/la:A što ako ti pivica koju prodaješ bude dobra, no pizdonja se požali da nije navkao na dobru pivicu, a uzorak kojeg čuvaš ti se pokvari? Kom se onda požalit'? I-ju-u?
-
Businessman
- mali badem
visina prostorije je jedan od uvjeta-- Minimalnih Tehničkih Uvjeta oduvjek . ne spada u kategoriju novih izmišljotinica koje se kopčaju na poduzetnika ko priljepci, ne da mu pomognu , nego da masnom cjenom uvjetovane usluge veličaju svoju važnost.
tu se jednostavno radi o sigurnosti onoga koji u prostoriji boravi .

-
Businessman
mali badem je napisao/la:visina prostorije je jedan od uvjeta-- Minimalnih Tehničkih Uvjeta oduvjek . ne spada u kategoriju novih izmišljotinica koje se kopčaju na poduzetnika ko priljepci, ne da mu pomognu , nego da masnom cjenom uvjetovane usluge veličaju svoju važnost.
ja sam ove godine razgovarao sa raznoraznim inspektorima bas o minimalnim tehnickim uvjetima i nitko mi nije spominjao visinu 280cm pa me ovo zacudilo, a i nevidim razlike između prostorije visoke 230cm i 280cm , jel mozda znas o cem se tocno radi da je propisana ta visina?
- mali badem
razlika između 230 i 280 je 50 x površina su neki kubici prostora u kojem se skupljaju plinovi, pa ako ih nemaš , ta zona se spušta u visinu ---nosa...
još bi se s nekim mogel dogovoriti da ti ne radi probleme ako se radi o krojačkoj radioni ....ALI, više sigurno zna ekipa koja je prošla tu školu

PS . inspektori bi trebali znati sve uvjete i konkretno za tu djelatnost i namjenu odgovoriti da li bi dali dozvolu za rad .
još bi se s nekim mogel dogovoriti da ti ne radi probleme ako se radi o krojačkoj radioni ....ALI, više sigurno zna ekipa koja je prošla tu školu
PS . inspektori bi trebali znati sve uvjete i konkretno za tu djelatnost i namjenu odgovoriti da li bi dali dozvolu za rad .
- VGdogy
Pravilnik za radne i pomocne prostorije, clanak 35 ako se ne varam ti govori o visinama radnih prostorija i ima veze s kolicinom kisika koja je potrebna za radnika na bazi osmosatnog radnog vremena. Vidi da li ti prostor spada u spomenicku kulturu (sljedeci clsnak istog pravilnika) ili ces kopati i spustati pod.
Uglavnom zastita na radu.
volim pivo
- slawoner
tojtoVGdogy je napisao/la:Pravilnik za radne i pomocne prostorije, clanak 35 ako se ne varam ti govori o visinama radnih prostorija i ima veze s kolicinom kisika koja je potrebna za radnika na bazi osmosatnog radnog vremena. Vidi da li ti prostor spada u spomenicku kulturu (sljedeci clsnak istog pravilnika) ili ces kopati i spustati pod.
- slawoner
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009460967998
Evo krenuli smo malo sa netom...jos je u izradi al kome se da nek nas doda na frend listu
Evo krenuli smo malo sa netom...jos je u izradi al kome se da nek nas doda na frend listu
- VGdogy