UDRUŽENJE PIVARA POŽEGA

Pročitati... sam naslov govori sve

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Odgovori
Francuz

Post Postao/la Francuz » sub kol 08, 2015 8:13 am

Dovozim jednu za primjer velicine.

Zeus

Post Postao/la Zeus » pon kol 17, 2015 7:40 pm

Pozdrav svima, posebno mojim Požežanima. Pošto nema podforuma za predstavljanje, odlučio sam prvi post napisati ovdje.

Dosta godina mi je u planu proizvoditi pivo, no sprječavao me faks kojeg polako privodim kraju pa će uskoro biti nešto viška vremena kojeg planiram kvalitetno iskoristiti :D Plan je u 12. mjesecu krenuti s brewingom pa se nadam da bi mi netko od domaćih mogao pomoći dok se malo ne uhodam u proces. Uživo je ipak daleko bolje pokupiti sitnice koje čine pivo dobrim. Plan je bio uložiti 2000-3000 kn, no kad sam spomenuo didu ideju, iznos se uduplao. Voli čovjek pivo više nego vodu :)

Usput, već 10-ak godina moja obitelj proizvodi dosta pivarskog ječma kojeg vozimo u NG. Svaki put kad nagnem pivo, razmišljam ima li mojeg ječma unutra. :D

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » pon kol 17, 2015 8:16 pm

Zeus je napisao/la:... Plan je bio uložiti 2000-3000 kn, no kad sam spomenuo didu ideju, iznos se uduplao. Voli čovjek pivo više nego vodu :)
Dobrodošao :) .
Ulog od <1000 kn ti je za početak i predovoljan, to se odnosi na opremu. To se za pet tura od 20l vrati, bez problema. Koliko će novca ići u sirovine, to je priča koja nema veze s ulaganjem u opremu, nego koliko tvoja ekipa može popit' :) Zato moraš dovoljno fermentora i ambalaže uračunati u "preticanje", jer svaka runda/šarža treba bar 30 dana mirovanja. Čitaj, uči, probaj odmah raditi sve od slada, a nabavi si (napravi) za početak pristojan mlin (ili za prvu ruku bar koristi usluge seljana požežanaca) i areometar.
Sreće na vreće. I samo uporan budi.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

isvara

Post Postao/la isvara » pon kol 17, 2015 8:26 pm

tu smo ti svi iz udruge da te uputimo oči u oči ....
jer je tako lakše...
Pivo teče bubrezi se liječe !

slawoner

Post Postao/la slawoner » pon kol 17, 2015 8:27 pm

svi ćemo ti doći pomoći...ti samo pripremi osrednje prase :lol:
Nemojte šta zamjerit i pozdrav'te kod kuće!

Zeus

Post Postao/la Zeus » pon kol 17, 2015 9:21 pm

Uvijek se nađe neko "bolesno" prase pa neće biti problem :D Hvala na dobrodošlici i otvorenosti. Prije nego što krenem postavljati glupa pitanja, još ću dobro proučiti forum i tekstove :lol:

Plan je odmah krenuti od slada, blonde ale za početak da malo naviknem ljude na piva koja nisu "zidarska", a kasnije nešto malo tamnija piva koja su mi puno draža. Ekipe za popiti ima na pretek, a računam i na forumaše :)

slawoner

Post Postao/la slawoner » pon kol 17, 2015 9:45 pm

najbolje odmah na zrnje i to s nečim jednostavnim...to ti je dobar plan i udri!

Vjeko

Post Postao/la Vjeko » uto kol 18, 2015 8:45 am

oho pojačava se pž scena, pa dobro nam došao!
najbolje ti je doći na kuhanje, no prije toga se naoružati teorijom (čisto da se izbjegnu wtf pitanja) koje imaš na pretek (i previše, rekli bi zlobnici :twisted:) na ovim stranicama, kao i na drugim schnellkurs blogovima (https://hocupivo.wordpress.com/ , http://www.muzejuloncu.com/spajza/prva- ... pivo-pivan)
i naravno, pojaviti se na druženju udruge s 'ulaznicom' - vlastitim pivom :)

btw jesi bio na Krigli možda?

Zeus

Post Postao/la Zeus » uto kol 18, 2015 1:07 pm

Pročitao sam pdf s linka u dahu. Više-manje sam to sve vidio na blogu, no sad je sve lijepo sistematizirano. Hvala! Mislio sam se nekome pridružiti na kojem kuhanju da uhvatim što više prije nego što krenem sa svojim (ne)uspjesima. :) Ne, nisam bio na Krigli, nažalost. Poklopili su mi se ispiti ove godine. :?

isvara

Post Postao/la isvara » uto kol 18, 2015 1:39 pm

Zeus je napisao/la:Pročitao sam pdf s linka u dahu. Više-manje sam to sve vidio na blogu, no sad je sve lijepo sistematizirano. Hvala!:?
eto drago mi je da nisam bezveze izgubio 10 sati na pripremu tog pdf-a

isvara

Post Postao/la isvara » uto kol 25, 2015 9:32 pm

ovom prigodom želim poručiti predsjedniku da mu čestitamo rođendan....

kolko je nije puno

slika

slawoner

Post Postao/la slawoner » sri kol 26, 2015 5:29 pm

Predsjedniče sretan bio!

Evo dragi pivari 9. mjesec nam kuca na vrata, a to za sve nas koji nemamo hlađenje fermentora znači da dolazi sezona kuhanja!! :lol:

Shodno tome - dali bi bilo zainteresiranih za clubbrew igranke? Znači dogovorimo se dali cemo kuhati belgijske stilove?Njemačke?Američke? i shodno tome svatko dobije drugi stil...ili mozemo odigrat jednu partiju SMASH-a pa svatko dobije drugi hmelj za na suho... To predlažem iz razloga jer smo svi manje-više počeli kuhati jedne te iste stilove koji nam pašu, a pivski svijet je raznolik i bilo bi dobro malo šarati na degustacijama i sastancima udruge... ??

A ak se nećete igrat samnom sisajte kitu ja si kuham stout sa kokosom... 8)

tinl

Post Postao/la tinl » sri kol 26, 2015 5:53 pm

falja na čestitki... ako ne budem u biznis obavezama mogli bi u to ime popiti pokoje pivo kod mene u subotu popodne.. sutra ću znati točno..

i dogovorimo se sve šta kako itd... a a a a ??
in fermantation we trust

tinl

Post Postao/la tinl » sri kol 26, 2015 6:10 pm

a ti da češ napraviti kokos stout je jedna od jačih neistina ove godine... ja ga na oko popijem..
in fermantation we trust

isvara

Post Postao/la isvara » sri kol 26, 2015 6:54 pm

ha ha ha

to bi bilo isto ko da ja kažem da ću skuhati IPA-u

Odgovori