STC-1000 kontroler
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- isvara
- Kontakt:
-
mazdan
Bok svima,
bas pokusavam osposobit svoj STC-1000 za kontrolu temperature fermentacije i odlucio sam raditi po ovoj shemi na slici. Nazalost kad sam spojio vidio sam da ne funcionira.
STC radi kako treba, ali Relej (http://www.ebay.com/itm/1x-FOTEK-Soild- ... Swqv9V5lzf) ne radi kako sam ocekivao. Naime, ja sam ocekivao da kada na ulaz Releja dovedem 220V da ce se izlazni spojevi zatvoriti tj. da ce otpor medju njima biti 0. Ali nije tako.
Molio bih vas za pomoc. Jesam li krivo shvatio kako ovaj relej radi?[/img]
bas pokusavam osposobit svoj STC-1000 za kontrolu temperature fermentacije i odlucio sam raditi po ovoj shemi na slici. Nazalost kad sam spojio vidio sam da ne funcionira.
STC radi kako treba, ali Relej (http://www.ebay.com/itm/1x-FOTEK-Soild- ... Swqv9V5lzf) ne radi kako sam ocekivao. Naime, ja sam ocekivao da kada na ulaz Releja dovedem 220V da ce se izlazni spojevi zatvoriti tj. da ce otpor medju njima biti 0. Ali nije tako.
Molio bih vas za pomoc. Jesam li krivo shvatio kako ovaj relej radi?[/img]
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- mali badem
- mali badem
-
mazdan
Evo oznacio sam mjerenja sa V1 i V2. Gdje su:
V1=0V
V2=220V
Ali najinteresantnije (tj. najveci problem) je sto su vrijednosti jednake bez obzira na to da li STC-1000 zeli hladiti ili grijati. Drugim rijecima heat socket je stalno pod naponom (iako se led lampica na releju ispravno pali i gasi).
V1=0V
V2=220V
Ali najinteresantnije (tj. najveci problem) je sto su vrijednosti jednake bez obzira na to da li STC-1000 zeli hladiti ili grijati. Drugim rijecima heat socket je stalno pod naponom (iako se led lampica na releju ispravno pali i gasi).
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
munja
- Don Genovese
Haj'mo od početka. Imaš li spojeno osjetilo na STC? Ako da, onda dalje. Ako ti se na STCu lampica (LEdioda) na prednjem panelu ugasi kad rukom zagriješ osjetilo (temp. osjetila ode višlje od Setpointa), imaš li i tada na klemi br. 6 fazu još uvijek (provjeri ispitivačem=probirštiftom)? Ako probirka svijetli, otpoji žicu s kleme 6 i provjeri na klemi 6 da li probirka još svijetli. Ako svijetli, ne valja ti izlaz iz STCa (STC neispravan). Ako ne svijetli, da li ti se SSR ugasio (prestao voditi fazu) kad si otpojio žicu s kleme 6? Ako nije, problem je u SSRu, jer se nije resetirao. Onda probaj na SSRu zamijeniti žice na klemi 1 i 2. Prijedlog od maloprije, no ako ni to ne pomogne, promijeni SSR s drugim, ispravnim.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.