Višak slada - pils, iz Ireksa, 25kg
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- BanjoBrewer
Višak slada - pils, iz Ireksa, 25kg
Vreća je u autu, ja neću moć u dogledno vrijeme to sve potrošit (zbog manjka prostora radim samo partial masheve i to do 15L), pa ako netko treba manje količine mogu razdjeliti kojih 25 kg i ponuditi na lokacijama ZG Borongaj (kod Končara) od 08 - 16 ili Zaprešić (kod srednje škole) iza 18 i vikendom. Na poštu i razvozit okolo ne stignem.
- BanjoBrewer
- BanjoBrewer
- zeljko
Ako nisu mijenjali cijene, pilsen je 7,38 kn/kg (369 kn vreća)
http://pivarstvo.wikispaces.com/Sirovine
http://pivarstvo.wikispaces.com/Sirovine
Muškarac bez brkova je kao pivo bez alkohola.
- BanjoBrewer
-
AnteKnj
Hvala. Ma da, vreća je 50 kg, 369 kn. U Gradiškoj je 250 kn.
Još se uvijek isplati radit' slad doma, al' nema ječma na placu. Treba pričekat' lipanj.
Je li tko bio možda u prilici usporediti kvalitetu pilsa iz Gradiške i ovog iz Jaske? Kakvi su rezultati?
Još se uvijek isplati radit' slad doma, al' nema ječma na placu. Treba pričekat' lipanj.
Je li tko bio možda u prilici usporediti kvalitetu pilsa iz Gradiške i ovog iz Jaske? Kakvi su rezultati?
Lijenost, politika i nasilje čovjekovi su najveći neprijatelji!
Čovjek bi trebao čovjeku biti bolji nego brat bratu!
- Ferdo
Izvoli.AnteKnj je napisao/la:Hvala. Ma da, vreća je 50 kg, 369 kn. U Gradiškoj je 250 kn.
http://en.wikipedia.org/wiki/Malt
Opusti se i nastavi kuhati pivo
-
AnteKnj
Hvala prijatelju.
No tu nema ni spomena o usporedbi kvalitete pilsa iz Gradiške i pilsa iz Jaske. Barem koliko mogu pročitat' i prevesti si teksta pisanog crnim slovima. Jeb' ga, plava slova nismo učili čitat' u školi, pa mi ih je teško sad prokužit' zajedno.
No tu nema ni spomena o usporedbi kvalitete pilsa iz Gradiške i pilsa iz Jaske. Barem koliko mogu pročitat' i prevesti si teksta pisanog crnim slovima. Jeb' ga, plava slova nismo učili čitat' u školi, pa mi ih je teško sad prokužit' zajedno.
Lijenost, politika i nasilje čovjekovi su najveći neprijatelji!
- panorama
Probao sam raditi doma i to je velika zayebancija, treba puno prostora za 5 kg ječma, oće se užgat u naklijavanju ako je u predebelom sloju ili ako ne uzmeš godišnji pa miješaš cijeli dan. Za sušenje treba još više prostora jer treba u tanjem sloju razastrti da se čim brže osuši i prekine daljnje klijanje. Treba poslije odstraniti korijenčiće a podosta zrna isklija za pola centimetra a druga još kriju klicu u sebi. Ječam na placu je u pravilu stočni ječam a to nije za pivo.AnteKnj je napisao/la:Hvala. Ma da, vreća je 50 kg, 369 kn. U Gradiškoj je 250 kn.
Moj prvi a ujedno i zadnji pokušaj završio je teškim ( neopisivim ) smradom užganog ječma s kojim sam nahranio lokalne golubove a i oni su nekako nerado kljucali.
S kupljenim sladom je milina raditi.
- Alivio
Imam osjećaj da smo već vodili slićnu raspravu o cijenama ....put od ZG do NG i nazad autocestom sa osobnim vozilom iznosi oko 250 kuna. pa izgubljeno vrijeme, pa gladan, pa žedan, ......i ja mislim da je najisplativije raditi sam svoj slad ali potrebno je vrijeme i prostor koje mnogi nemaju .....naravno da treba i malo iskustva ....a šo se tiče usporedbe slada iz Gradiške i Jaske mislim da ćeš teško dobiti odgovor jer svi nešto kemijamo i pokušavamo napraviti što bolje ili bar drugačije pivo .....premalo je vremena a previše sladova ,kvasaca ,hmelja ,načina kuhanja ,fermentacije ,flaširanja ,odležavanja ,serviranja i i tko zna čega sve još da bi kuhao pivo na 100% isti način samo da usporedim razliku dva ječmena slada koji ionako nisu isti svake godine jer kakvoću uvijetuje previše čimbenika ,...proizvođač ,vremenski uvijeti itd.

Čovjek uči dok je živ i na kraju umire glup.