STC-1000 kontroler

rubrika za fotke opreme, piva, opise kako ste napravili neki komad opreme i sl.

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Odgovori
WexZG

Post Postao/la WexZG » pet srp 22, 2016 9:10 am

Tuff Gong je napisao/la:
mali badem je napisao/la:
WexZG je napisao/la:Imam jedan problem... od 3.mj. sam već tri puta naručio STC-1000 iz Kine. Nikad mi ne dođe, vrate mi lovu, sve ok. Ali ja fakat želim STC-1000!
Odakle ste vi naručili svoj STC da i ja naručim pa da možda jednom i dođe do mene. HELP! :cry:
sa više info u postu, od koga, kada , što , prije kolko vremena , rok isporuke...dalo bi se i nešto zaključiti .
...ovak na prvu ,odgovor može biti "i ja " ili "meni ne " pa bolje da šutim .
Tuf bar veli od koga je naručil , al ne veli jel čekanje u granicama obečanog ili.... i tak . tik tak :hmelj:
Friško sam ga naručio, 11.7. Wex, da li si se žalio prodavatelju da nije stiglo?
Ja sam jednom imao slučaj da mi artikl nije stigao i kad sam se žalio, nije više bilo ni prodavatelja ni artikla u ponudi. Onda bi isti artikl našao od drugog prodavatelja i opet ista priča. Tako 3-4 puta. Ebay uredno svaki put vratio pare. Imam osjećaj da nikad ti prodavatelji (ili je to jedan te isti svaki put) nije ni imao namjeru slat nego ako prođe prođe.
Jesam.. pitali me dal ocu da mi ponovo posalje STC ili da mi refundaju.
Dog. smo se da cu pricekat jos tjedan dana.. pa ako i do onda ne dodje da ce mi poslat novi. Ja mu obecao ako dodju slucajno OBA onda cu mu uplatit i za taj novi. Pokusavam bit fer mada ko zna dal to ima smisla.

Tuff Gong

Post Postao/la Tuff Gong » pet srp 22, 2016 4:43 pm

STC danas stigao! :D
Preporučujem.

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » pet srp 22, 2016 5:38 pm

Ebay-ev rok za žalbe i povrata novca je 45 dana. Nakon tog roka sve ovisi o volji prodavatelja.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

mbed

Post Postao/la mbed » pet srp 22, 2016 6:34 pm

Don Genovese je napisao/la:Ebay-ev rok za žalbe i povrata novca je 45 dana. Nakon tog roka sve ovisi o volji prodavatelja.
Po novom je 30 dana od zadnjeg datuma predviđenog dolaska robe (znači piše Delivery: Estimated between Mon. Aug. 29 and Tue. Sep. 20, nakon 20.09. imaš još 30 dana za pokrenut ticket)

http://pages.ebay.com/help/buy/item-not-received.html

Kod: Označi sve

Timing

If you open a return request for an item that didn't match the listing description, or report that you didn't receive an item, you have a limited amount of time to take some actions. Be sure to follow these time guidelines.
Timelines

If you haven't received an item: You can report that you didn't receive the item and open a request for a refund after the estimated delivery date has passed. You must open the request within 30 days of the estimated delivery date. Learn more about the eBay Money Back Guarantee.

If you received an item and it doesn't match the listing description: You can open a return request no later than 30 days after the actual (or latest estimated) delivery date. If no estimated delivery date is available, we consider the latest estimated delivery date to be 7 days from the payment date for transactions between a buyer and seller in the same country, and 30 days from the payment date for buyers and sellers in different countries.

The seller has 3 business days to resolve the issue from the time you start a return request for an item that doesn't match the listing description, or request a refund for an item you didn't receive. If 3 business days have passed since you started your request and the seller hasn't resolved the issue, you can ask us to step in and help. If you don't contact us within 30 days of starting a request, we assume the issue has been resolved and we close the request.

Learn more about eBay Money Back Guarantee timelines.

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » pet srp 22, 2016 7:28 pm

Kad su to promijenili :roll: ?
Hvala na informaciji.

hazarder

Post Postao/la hazarder » pet ruj 16, 2016 3:08 am

Stigo mi STC 1000 ,kakav kabel koristite za spajanje,koji da tražim u željezariji??

Toples
Kontakt:

Post Postao/la Toples » pet ruj 16, 2016 7:50 am

Don Genovese je napisao/la:Ebay-ev rok za žalbe i povrata novca je 45 dana. Nakon tog roka sve ovisi o volji prodavatelja.
zato je najbolje platiti preko paypala jer kod njih možeš pokrenuti dispute nakon 180 dana (i za stvari kupljene preko ebaya)

često se događa da ekipa pošalje stvar bez osiguranja i tracking koda, pa ako ti ne stigne (i nakon 5 mjeseci) onda ćeš pokretanjem disputa na paypalu 100% dobiti pare nazad, isprobano više puta

imas ekipe koja će te preko ebaya, nakon što ih kontaktiraš da ti stvar nije stigla, zavlačiti i reći da su poslali opet, pa nakon mjeseca dana oni će "opet poslati"...ne vjerujte takvima, niti ja niti itko koga znam da su mu tako obećali NIKADA nije dobio nijednu od 3 (ili kolikoveć) pošiljaka

ekipi je ovo postala standardna procedura, pošalju bez dokaza da su poslali, pa te muljaju da su poslali opet...a većini se ljudi očito ne da zezati jer kupuju sitnice, pa prodavačima to prolazi. i nije strogo vezano samo uz kinu, nego je običaj i u drugim azijskim državama zajebati čovjeka (malezija, filipini, itd...)
save a tree - drink beer

darioklc
Kontakt:

Post Postao/la darioklc » pet ruj 16, 2016 12:26 pm

hazarder je napisao/la:Stigo mi STC 1000 ,kakav kabel koristite za spajanje,koji da tražim u željezariji??
Ja sam koristio 0.5 kvadrata za spajanje na frižider i sijalicu za grijanje, a za napajanje onaj kabel od TV-a ili radija.
Ako misliš koristiti STC za kuhanje električnim grijaček od par kW onda potraži rješenje za to ovdje negdje na temi.

lepinjica

Post Postao/la lepinjica » pet svi 05, 2017 8:27 pm

Pozdrav pivari! Evo danas nabavio škrinju od 307 litara koja će mi služiti za kontrolu fermentacije.Sve sam ovo pročitao ali još mi nije sve bistro pa će mi i dalje trebati pokoji savijet jer sam tudum u ovim stvarima pogotovo kad budem išao spajati žice tako da me odmah ne dobijem po nosu da ima sve na forumu :) Za početak bih samo da mi kažete da li sam dobro odabrao stc i relej koji bi naručio a poslije kad to sve stigne i kad budem išao spajati ću tražiti šemu koja paše za moj stc.Znači htio bih hlađenje po ljeti a grijanje u zimi ali bih odmah spojio i grijanje pa nek stoji do zime. Škrinja mi je od 130W a grijanje još ne znam sigurno ali sam mislio možda neki jeftini kalorifer iz konzuma.Vidio sam od Dona jedan post da je sigurnije Stc od 12V pa sam tako i odabrao jer ne bi htio da mi se nedaj bože zapali podrum dok me nema a podstanar sam u stambenoj zgradi.Ovo sam mislio naručiti:

1.Stc-1000-12V -treći po padajućem meniu

http://www.ebay.com/itm/12V-24V-110V-22 ... 2rY_OtG0kA

2.
http://www.ebay.com/itm/SSR-40DA-40A-25 ... SwPCVX~JED

3. kod kuće imam stari punjač od mobitela 4.7V pa ne znam jel to ok ili da kupim ovaj
http://www.ebay.com/itm/New-Plug-Adapte ... SwdIFXyPe1

Htio bih spojiti onako kao što ima Svarrogh dvije utičnice za heat i cool ili možda kao Pivan izvan kućišta.Molio bih vas da mi kažete jel to sve što mi treba i jel to ok pa da mogu naručiti.

lepinjica

Post Postao/la lepinjica » pet svi 05, 2017 8:59 pm

E da,sjetio sam se da bi možda trebao još jedan adapter od 12V za napajanje Stc-a. Znači jedan od 12V i jedan od 4.7V od mobitela.Ne znam jesam li u pravu?

Gorann

Post Postao/la Gorann » sub svi 06, 2017 9:15 am

M , nepotrebno
Ukoliko se sjecam dobro kontakti STCa su do 5 mozda cak 10 A
Kompresor od skrinje na 220V nece ni blizu toliko trosit tako da tu relej ne trebas
Za grijanje stavis nesto do max 500W tako da ti ni tu ne treba .
12V STC zasto za kontrolu fermentacije , da ako se koristi za HLT ili nesto u kombinaciji sa vodom ali u tvom slucaju totalno nepotrebno .

Za kontrolu ferm. Ti je dovoljan STC 220V i sve si rijesio ,
Za grijac uzmes grijace za el.ormarice od 200W a kompresor spajas direkt

Ako ti je bas sigurnost toliko bitna svaki od tih potrosaca zastiti sa ( in line osiguracem )
Pozdrav

lepinjica

Post Postao/la lepinjica » pon svi 08, 2017 4:07 pm

Gorann je napisao/la:M , nepotrebno
Ukoliko se sjecam dobro kontakti STCa su do 5 mozda cak 10 A
Kompresor od skrinje na 220V nece ni blizu toliko trosit tako da tu relej ne trebas
Za grijanje stavis nesto do max 500W tako da ti ni tu ne treba .
12V STC zasto za kontrolu fermentacije , da ako se koristi za HLT ili nesto u kombinaciji sa vodom ali u tvom slucaju totalno nepotrebno .

Za kontrolu ferm. Ti je dovoljan STC 220V i sve si rijesio ,
Za grijac uzmes grijace za el.ormarice od 200W a kompresor spajas direkt

Ako ti je bas sigurnost toliko bitna svaki od tih potrosaca zastiti sa ( in line osiguracem )
Pozdrav
Ok.Onda ću uzeti Stc 10A 220V. Ovi grijači el.ormara su mi malo preskupi ako si na to mislio
http://www.schrack.hr/trgovina/grijac-z ... 351-a.html
Radije bi onda nekakvu žarulju od 100W pa je omotat alu folijom ako je to prihvatljivo ili neku keramičku ic žarulju ili nešto slično
Jesu ovo in line osigurači?
http://www.aleta.hr/pl6-b10-1.html

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » pon svi 08, 2017 7:03 pm

Kud si od grijača baš našao najskuplji Schrack? Dobra je i žarulja, obična, bez folije, ništa neće biti kvascu, a ni pivi, dokazano, nađi on-line. Meni je za 40l pive dovoljna i 40W žarulja u 200l prostoru, jer ne radi prevelike skokove temperature s on/off regulatorom (STC npr.).
Odličan ti je ovaj osigurač, samo ne znam zašto ga Gorann zove in line? Možda zato jer postoji i out line kakav, ili je što drugo u odgovoru?

Gorann

Post Postao/la Gorann » pon svi 08, 2017 8:08 pm

http://www.optifuse.com/LargePhotos/LPX-04B-I_lg.jpg

u guzvi sam jbga evo foto na brzinu pozz

mbed

Post Postao/la mbed » pon svi 08, 2017 8:18 pm

Za grijač si uzmi keramičku žarulju za terarije, imaš u kini za sitne novce. Ja grijem sa takvom od 300w komoru 2x2x1m i testirao sam bez stc-a, zagrije ju do skoro 40c, tako da neka najslabija će ti biti sasvim dovoljna za škrinju.

Recimo ova: http://www.ebay.com/itm/220V-Small-Mini ... vYsXfbhzmQ

Odgovori