inox bačva

... boca ili bačva pitanje je sad

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

AnteKnj

Post Postao/la AnteKnj » sub sij 22, 2011 7:58 am

Koliko je dno debelo?
Lijenost, politika i nasilje čovjekovi su najveći neprijatelji!
Čovjek bi trebao čovjeku biti bolji nego brat bratu!

NitroFoskal

Post Postao/la NitroFoskal » sub sij 22, 2011 5:53 pm

Neznam kolko je bila debljina. Rekao mi je ali sam odmah zaboravio.
Uglavnom kaže da je deblje nego na običnoj bačvi i namjenjeno je baš za kuhanje na plameniku tako da se ne bi trebalo izvitoperit.

Alivio

Post Postao/la Alivio » sub sij 22, 2011 6:20 pm

Zaobljeno dno riješava problem debljine materijala i njegovog uvijanja na višim temperaturama ....kotluše , kotlići , pivsko inox bure .....
Čovjek uči dok je živ i na kraju umire glup.

Alera

Post Postao/la Alera » čet vel 03, 2011 5:24 pm

Alivio je napisao/la:Zaobljeno dno riješava problem debljine materijala i njegovog uvijanja na višim temperaturama ....kotluše , kotlići , pivsko inox bure .....
U njemu ja kuham:
Veliko pivsko bure od 50l, samo mu je vrh odsjecen na tokarskom stroju. Cak su i rucke ostale. Radi dobro jedini nedostatak je sto je visok a uzak, pa treba dosta vremena da zakuha s plinskim plamenikom.
NemaBeda

NitroFoskal

Post Postao/la NitroFoskal » pet vel 04, 2011 12:14 pm

Odustao sam od inox posuda. Našao sam kod bake pocinčani kotao za kobasice 80 l sa ložištem i svim tako da sam to zapljenio pa ću u tome probati kuhati.

Ako piva bude malo gušća i masna bit će dobra kao namaz za kruh :)

ribafrog

Post Postao/la ribafrog » pet vel 04, 2011 2:16 pm

NitroFoskal je napisao/la:Odustao sam od inox posuda. Našao sam kod bake pocinčani kotao za kobasice 80 l sa ložištem i svim tako da sam to zapljenio pa ću u tome probati kuhati.

Ako piva bude malo gušća i masna bit će dobra kao namaz za kruh :)
Potpisujem !!!
daj namaza i masti i idemo u planine : )
''...na ovom sveckom prvenstvu ni jedna afrička reprezentacija nije odigrala dobro, pa tako ni francuska...'' :)

ribafrog

Post Postao/la ribafrog » pet vel 04, 2011 2:17 pm

Alera je napisao/la:
Alivio je napisao/la:Zaobljeno dno riješava problem debljine materijala i njegovog uvijanja na višim temperaturama ....kotluše , kotlići , pivsko inox bure .....
U njemu ja kuham:
Veliko pivsko bure od 50l, samo mu je vrh odsjecen na tokarskom stroju. Cak su i rucke ostale. Radi dobro jedini nedostatak je sto je visok a uzak, pa treba dosta vremena da zakuha s plinskim plamenikom.
za moj nestrpljiv duh čak i predugo... jebote, da zakuha 30 litara treba mu 3 sata..
''...na ovom sveckom prvenstvu ni jedna afrička reprezentacija nije odigrala dobro, pa tako ni francuska...'' :)

AnteKnj

Post Postao/la AnteKnj » pet vel 04, 2011 2:46 pm

Ili ti je slab plamenik, ili ti nije podešen regler na boci.
Lijenost, politika i nasilje čovjekovi su najveći neprijatelji!
Čovjek bi trebao čovjeku biti bolji nego brat bratu!

admin
Site Admin

Post Postao/la admin » pet vel 04, 2011 3:13 pm

Alera je napisao/la: Veliko pivsko bure od 50l, samo mu je vrh odsjecen na tokarskom stroju. Cak su i rucke ostale. Radi dobro jedini nedostatak je sto je visok a uzak, pa treba dosta vremena da zakuha s plinskim plamenikom.
OK, samo jedno pitanje, ko ima tokarski stroj da može primiti pivsku bacvu??? Jel bi mogli meni tako dvije otvoriti? Jel to u Zg?

marbor

Post Postao/la marbor » pet vel 04, 2011 4:40 pm

svaki ozbiljniji tok . stroj može uhvatiti bačvu ako ju hvata za otvor za čep.

Alivio

Post Postao/la Alivio » pet vel 04, 2011 4:55 pm

svaki ozbiljniji tok . stroj može uhvatiti bačvu ako ju hvata za otvor za čep.
i šta onda ?? čeljusti na tokarskom stroju moraju biti dovoljno velike da bačvu drže za dno a i tada postoji mogoćnost da bačva izleti iz stroja ....riješenje bi bio takozvani "karusel" ali .....stavim sliku kako sam to riješio malom brusilicom za 10 minuta ....samo dok se napuni baterija za foto aparat ....

Alivio

Post Postao/la Alivio » pet vel 04, 2011 5:46 pm

Mala brusilica + polupotrošena inox rezna ploča od 1mm = lonac + poklopac..
(na poklopac još dolaze graničnici da ne propada)
Flomasterom se obilježi kružnica i lagano po crti (štitnik brusilice služi kao vodilica iliti graničnik koji klizi po rubu bačve)
Prorezivanje se radi u 3 ili 4 kruga da bi dobili što savršeniji krug i što manji razmak između lonca i poklopca .... :indianabeer:

Alivio

Post Postao/la Alivio » pet vel 04, 2011 5:57 pm

lonac od 50Lslika

Alera

Post Postao/la Alera » pet vel 04, 2011 8:03 pm

admin je napisao/la:
Alera je napisao/la: Veliko pivsko bure od 50l, samo mu je vrh odsjecen na tokarskom stroju. Cak su i rucke ostale. Radi dobro jedini nedostatak je sto je visok a uzak, pa treba dosta vremena da zakuha s plinskim plamenikom.
OK, samo jedno pitanje, ko ima tokarski stroj da može primiti pivsku bacvu??? Jel bi mogli meni tako dvije otvoriti? Jel to u Zg?
Moj tokar u Vinkovcima. Nije problem otvoriti, problem je dostaviti do mene.
Ako budete to radili recite tokaru da prvo probusi bacvu da ispusti tlak. Moj je to naucio na tezi nacin.
Kako tokarski stroj ulazi u materijal tako slabi stijenku. Prije samog kraja tlak u bacvi pobjedi oslabljenu stijenku, pa bude buuummmmmm i bacva leti po radioni! :o
Nisam mjerio koliko treba da zakuha, ali i meni je dugo. Pogotovo vani na -10 kada kuhas na staru godinu. :wink:
Kada malo ugrije kuhat ce se u rakijskom kotlu od 120l.
NemaBeda

Alivio

Post Postao/la Alivio » pet vel 04, 2011 9:25 pm

Ljut sam .... tlak iz bačve ispustite tako da kuhačom ,šarafcigerom ili olovkom pritisnete središnji dio na bačvi .......mislim da razumijete koji dio ....
I ja bih volio da mogu kuhati u rakijskom kazanu ili bar u kotluši za mast .... :malosamsipopil:

Odgovori