Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
U tom slučaju je ovo poprilično sigurno. Koliko je u povijesti bilo nesreća u bungee jumpu? Ako ne računamo pijane ruse koji se zavežu gumom od bicikla i skaču sa zgrade mislim da nijedna.mali badem je napisao/la:mislim da je bungy jumping sigurniji od ove budalaštine.
--jel smijemo znati iz koje si župe ?Novopečeni je napisao/la:Do eksplozije dolazi kada bi zrak ušao u plinsku bocu. A to nije moguće zbog pritiska koji se događa kad plin izlazi van. Stoga, nije opasno..samo neobično izgleda bez regulatora
opasno je ali ako se radi o osobi koja zna što radi nije, plamenik sa slike "drži" plamen na tlaku od max 50-100 mbar, ako je veći onda se plamen odlijepi od plamenika i nema sagorjevanja plina , ventilima se može podesiti protok ka plamenicima ali ne može tlak tad da ako nije sve pod kontrolom a boca se pregrije na suncu tlak može narasti i do 15 bara a onda spašavaj se ko može , najslabija karika su ventili koji često puštaju ako se duže koristegav je napisao/la:Vidio sam to u kampu u Novigradu. Ne mogu vjerovati da dopuste turistima da to koriste. Nije ovo vrlo opasno ? Ili ?
ovaj podatak 5kg/h je nebitan jer ti govori koliko je mogući protok koji regulator dozvoljava,Novopečeni je napisao/la:Imam pitanje ljudi. Za kuhanje od 40 litara, dovoljan je regulator od 5kg/h
Ispričavam se ako ste u porukama prije spominjali istu stvar a ja to nisam vidio.
Don Genovese je napisao/la:Da izlazni tlak regulatora ne bude dovoljan za normalno kuhanje 40l sladovine kod 5kg/h nazivnog protoka istog? Pa koliki je onda otpor strujanja plina plamenika? Možda mu je plamenik poštopan
http://marjan.fesb.hr/~itolj/mjerenja/M ... rotoka.pdf