Pivarov vrt - uzgoj hmelja
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- AlkoholUnited
Re: Pivarov vrt - uzgoj hmelja
ja osobno smatram da nugget i fuggle jako dobro uspijevaju na nasim prostorima, taj sam zakljucak doneo na temelju kolicine koju poberem sa loze dok recimo samo usporedbe radi willamet i cascade u pola manje daju prinosa.
Dođoh, vidjeh, popih, odoh..
- crna guja
hvala AU
nugget sam mislio svakako posaditi, a sada ću naručiti i fuggles. a ne preostaje drugo nego probat
na vlastitim se greškama ipak najbolje uči...neće me vrag odnijeti (valjda) zbog par posađenih biljki. barem će me susjedi imati zašto zafrkavati
na vlastitim se greškama ipak najbolje uči...neće me vrag odnijeti (valjda) zbog par posađenih biljki. barem će me susjedi imati zašto zafrkavati
...na vlastitu odgovornost,ljekarniku ili doktoru,a u težim slučajevima i komunalnom poduzeću
- Toples
- Kontakt:
samo imaj na umu da su "naši prostori" Đakovo i Korčula prilično različiti u klimatskim uvjetimacrna guja je napisao/la: ↑uto tra 10, 2018 10:16 pmhvala AUnugget sam mislio svakako posaditi, a sada ću naručiti i fuggles. a ne preostaje drugo nego probat
![]()
na vlastitim se greškama ipak najbolje uči...neće me vrag odnijeti (valjda) zbog par posađenih biljki. barem će me susjedi imati zašto zafrkavati![]()
save a tree - drink beer
-
Chuky
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- crna guja
da, naravno. najvjerovatnije je agronom bio 99.99% u pravu kad mi je rekao da će biljke uspjeti, ali neće dati plod.Toples je napisao/la: ↑sri tra 11, 2018 6:54 amsamo imaj na umu da su "naši prostori" Đakovo i Korčula prilično različiti u klimatskim uvjetimacrna guja je napisao/la: ↑uto tra 10, 2018 10:16 pmhvala AUnugget sam mislio svakako posaditi, a sada ću naručiti i fuggles. a ne preostaje drugo nego probat
![]()
na vlastitim se greškama ipak najbolje uči...neće me vrag odnijeti (valjda) zbog par posađenih biljki. barem će me susjedi imati zašto zafrkavati![]()
![]()
nema veze, ionako je to samo da pergola bude u pivarskom stilu
...na vlastitu odgovornost,ljekarniku ili doktoru,a u težim slučajevima i komunalnom poduzeću
-
Chuky
Vukovar je topliji od Korčule, fuggle rađa odlično, i ako nije visoko rodna sorta. Imam par rizoma pa ti pošaljem.
-
erda
- crna guja
Hvalaaaaaa Chuky !!
-
Ćika Roso
Nisam agronom al mogu pogledat 
Hmelj nema bas velike zahtjeve prema temperaturi, najbolje mu odgovaraju temperature između 5 i 22 stupnja, no to je u idealnom slucaju. Bitno je da su temp u travnju iznad 7 i u svibnju iznad 11. Razlike između uzgoja u Vukovaru i Korčuli nece biti po mom skromnom misljenju. U oba mjesta ima dovoljno sati dnevnog svjetla u proljece i ljeto (6-8) i dovoljno zimskih dana. Najveca razlika moze biti u kolicini oborina koja padne u razdoblju od cvijetanja do berbe. U tom slucaju Vukpvar ima malu vecu prednost jer je prosle godine u 7om i 8om mj palo prosjecno 25mm kise dok je na Korculi palo prosjecno 3mm.
Po mom mišljenju razlike u nekomercijalnom uzgoju hmelja u Vukovaru i Korculi su minimalne. Bitniji je odabir odgovarajucih sorti i naravno sama briga o hmelju.
Ako ima neki pravi agronom nek se javi da cujemo strucno misljenje.
Hmelj nema bas velike zahtjeve prema temperaturi, najbolje mu odgovaraju temperature između 5 i 22 stupnja, no to je u idealnom slucaju. Bitno je da su temp u travnju iznad 7 i u svibnju iznad 11. Razlike između uzgoja u Vukovaru i Korčuli nece biti po mom skromnom misljenju. U oba mjesta ima dovoljno sati dnevnog svjetla u proljece i ljeto (6-8) i dovoljno zimskih dana. Najveca razlika moze biti u kolicini oborina koja padne u razdoblju od cvijetanja do berbe. U tom slucaju Vukpvar ima malu vecu prednost jer je prosle godine u 7om i 8om mj palo prosjecno 25mm kise dok je na Korculi palo prosjecno 3mm.
Po mom mišljenju razlike u nekomercijalnom uzgoju hmelja u Vukovaru i Korculi su minimalne. Bitniji je odabir odgovarajucih sorti i naravno sama briga o hmelju.
Ako ima neki pravi agronom nek se javi da cujemo strucno misljenje.
- crna guja
bogami stručno, izdašno i ohrabrujuće, čika roso : 
-
Chuky
Eto ga, uz dobru volju i nešto znanja narast će do tavana. A u zimu zalijevaš ga vodom u kockicama. U pon, šaljem da stigne do sri 
- crna guja
hehe chuky, možda umisto kockica uzemljiti isparivač od frižidera 
- crna guja
Chuky,stigli su !!!sutra će biti fuglle di calabria biti uzemljeni po svim pravilima službe. izguglao sam jedno 78 site-ova da vidim kako se to radi, da ne bi slučajno stvari krenule po zlu. Ž

- Brekulja
ja ove godine imam 12 sadnica fugglesa koji je odlicno isao zadnje dvije godine, dok su mi cascade i chinook bili losi prosle godine, valjda ce se ove godine popraviti. ili se bacam na europske.
- crna guja
uuuu pozdrav istomišljeniče
a što ako nas obojicu rowanov advokat u zadnju ovrši na sudu?