brewpi arduino kontroler

rubrika za fotke opreme, piva, opise kako ste napravili neki komad opreme i sl.

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

fegi
Kontakt:

Post Postao/la fegi » pon lis 31, 2016 4:50 pm

Ja sam odavno planirao preć na arduino i rapsberry pi. Ali s obzirom da mi samo jedan prijatelj posjeduje znanje da mi napravi ono što sam htio te nema baš slobodnog vremena, odustao sam od istog.

Kod mene je bila ideja da se uređaj spaja na kučni wifi te da preko mobitela mogu pratiti i podešavati temperaturu fermentacije.

No vidjet ću još
NAUTILIS Home Brewery

Ygor

Post Postao/la Ygor » pon lis 31, 2016 5:17 pm

fegi je napisao/la:
Kod mene je bila ideja da se uređaj spaja na kučni wifi te da preko mobitela mogu pratiti i podešavati temperaturu fermentacije.

No vidjet ću još
Napravili su već to za male pare :

https://www.itead.cc/sonoff-th.html

Timi. Javi se danas / sutra da ti one el.ventile vratim i ako trebaš kojeg arduina i temp. senzore dok ti ne stignu iz kine.

.

fegi
Kontakt:

Post Postao/la fegi » pon lis 31, 2016 5:34 pm

Ygor je napisao/la:
fegi je napisao/la:

No vidjet ću još

Timi. Javi se danas / sutra da ti one el.ventile vratim i ako trebaš kojeg arduina i temp. senzore dok ti ne stignu iz kine.

.
Da ali to još nije ko stc
NAUTILIS Home Brewery

koske

Post Postao/la koske » pon lis 31, 2016 6:02 pm

Ygor je napisao/la:
fegi je napisao/la:

No vidjet ću još

.
Aiii fatamorgana 👍
Pozdrav

Koske

timi

Post Postao/la timi » pon lis 31, 2016 9:00 pm

Ygor je napisao/la: Timi. Javi se danas / sutra da ti one el.ventile vratim i ako trebaš kojeg arduina i temp. senzore dok ti ne stignu iz kine.

.
bojim se da nece biti vremena, dosta je zgusnut raspored ali svakako zahvaljujem na ponudi. ;)

kad se vratim slozit cu to polako i s gustom, taman bi sve trebalo biti na okupu. trebat ce mi i jedan router u koji se moze ubosti SIM kartica i onda sam OK.

Saša

Post Postao/la Saša » sri pro 07, 2016 11:10 pm

Timi netreba ti router.

Arduino ima GSM/GPRS modul s kojim se može putem SIM kartice zadavati upute Arduino kontroleru poput ovog:
http://www.ebay.com/itm/1PCS-SIM800L-V2 ... SwPc9W1Vwg

Moje mišljenje je pošto imam Arduino uno napravit kontrolu temperature zadavanjem temperature putem SMS-a i traženjem trenutne temperature isto putem SMS-a. Ovo će mi uštedjeti vremena i razmišljanja. Ovih dana kupujem taj modul. Kodova za modul ima dovoljno na internetu te se može s tim pozabavit i naći brzo riješenje.

Jedino što bi bilo potrebno je uspjeti razumjeti kako otkriti u kojoj je fazi fermentacija? Tj. dali je fermentacija stala ili još uvijek traje.
Moguće opcije sam tražio na internetu no ništa konkretno za sada nisam našao.

Sa te dvije varijable(temperatura i faza fermentacija), prema mom mišljenju bi moglo u pravo vrijeme podizat spuštat temperaturu fermentacije s udaljenih mjesta od škrinje.

timi

Post Postao/la timi » sri pro 07, 2016 11:46 pm

treba mi router i radi nekih drugih stvari tako da ce brewpi samo ubrzati neke procese! ;)

Odgovori