Cornelius keg
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
-
milcha
Bok evo da se nadovežem,co2 je isti ali nije i boca,inače za točionike se koristi posebna boca tzv šankerica ,a ona je drugačija po tome što je za razliku od obične boce co2 iznutra presvučena nekom vrstom ko stakla te se pri punjenju (trebalo bi)svaki put pročiščava sama boca dok za razliku od nje obična boca hrdja iz nutra te je i sam taj co2 usljed pražnjenja boce onečiščen.Tu sam informaciju dobio u masseru prije godinu dana
MILČA
- diS
Ja sam naručivao preko ove ebay trgovine:
http://myworld.ebay.com/the-bruhaus?_tr ... 7675.l2559
Darko
http://myworld.ebay.com/the-bruhaus?_tr ... 7675.l2559
Darko
-
NitroFoskal
Nabavio kornije i sad tražim CO2 bocu i ostatak opreme.
Dobio sam različite informacije na par mjesta pa me zanima iz prve ruke iskustvo.
CO2 je isti za industriju i prehranu, ali je razlika u bocama.
Koliko sam našao dosta ljudi koristi industrijske boce od varenja i CO2 vatrogasnih aparata.
Dali se može koristiti ta boca i dali ima kakvih problema sa tim ( kupujem opremu pa mi treba info da ne kupim bocu pa da mi ne paše)?
Jeli priključak na boci isti na industrijskoj i prehrambenoj boci ?
Jeli točno ovo da su prehrambene boce presvučene staklom iznutra i da ne hrđaju, a ove neprehrambene hrđaju ?
Dali se prehrambene boce se čiste prije punjenja i sa čim to čiste u servisima ?
Dobio sam različite informacije na par mjesta pa me zanima iz prve ruke iskustvo.
CO2 je isti za industriju i prehranu, ali je razlika u bocama.
Koliko sam našao dosta ljudi koristi industrijske boce od varenja i CO2 vatrogasnih aparata.
Dali se može koristiti ta boca i dali ima kakvih problema sa tim ( kupujem opremu pa mi treba info da ne kupim bocu pa da mi ne paše)?
Jeli priključak na boci isti na industrijskoj i prehrambenoj boci ?
Jeli točno ovo da su prehrambene boce presvučene staklom iznutra i da ne hrđaju, a ove neprehrambene hrđaju ?
Dali se prehrambene boce se čiste prije punjenja i sa čim to čiste u servisima ?
- Don Genovese
Može se koristiti, ja koristim, nema problema, kod Messera je plin isti.
Presvučene su nečim što nikako ne rđa. Nebitno. Industrijska, ako i rđa, zanemarivo. Ako ti nije svejedno, kupi "prehrambenu" ili ugradi filter iza regulatora tlaka.
Čiste se, ne znam čime. Pitaj u Messeru.
Presvučene su nečim što nikako ne rđa. Nebitno. Industrijska, ako i rđa, zanemarivo. Ako ti nije svejedno, kupi "prehrambenu" ili ugradi filter iza regulatora tlaka.
Čiste se, ne znam čime. Pitaj u Messeru.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.
- Zedni
- isvara
- Kontakt:
Her Flick je napisao/la:Ovo je u Sloveniji, za Hrvatsku neznam.
http://www.vametal-sp.si/hr/sodi.htm
kad stisneš na hrvatski jezik otvori se dolje adresa i kontakt trgovine u HR
VAMETAL d.o.o., Matice Hrvatske 3, 21204 DUGOPOLJE - HRVATSKA, Tel.: +385 21 656 170, e.mail: info@vametal-sp.si
Pivo teče bubrezi se liječe !
- isvara
- Kontakt:
imam jedno pitanje
kad pivo završi vrenje pretočim ga u keg zatvorim (bez karbonizacije šećerom) i spojim na co2 i to je onda gotov proces mogu ga piti i može stajati mjesec dana.
što ako imam 3 kega sa pivom jel to znači da moram imati 3 boce sa co2 ?
ili napunim keg, zatvorim, ubrizgam co2 i skinem grifer. da li onda može stajati odvojen od boce co2???
kako operete keg i dezinficirate? jel se unutra ništa ne zakori pošto nema zraka?
kad pivo završi vrenje pretočim ga u keg zatvorim (bez karbonizacije šećerom) i spojim na co2 i to je onda gotov proces mogu ga piti i može stajati mjesec dana.
što ako imam 3 kega sa pivom jel to znači da moram imati 3 boce sa co2 ?
ili napunim keg, zatvorim, ubrizgam co2 i skinem grifer. da li onda može stajati odvojen od boce co2???
kako operete keg i dezinficirate? jel se unutra ništa ne zakori pošto nema zraka?
Pivo teče bubrezi se liječe !
- diS
Ne moraš imat 3 boce CO2, na jednu stavi T spojeve i obične kuglaste ventile od 1/4". Moglo bi i bez ventila jer spojevi za keg imaju onaj osigurač na pritisak, al što je sigurno sigurno je...
Možeš odležavat pivo u kegu, samo ga nadrukaj s CO2 da istisneš zrak i da se uvjeriš da čep dobro dihta.
Ja kegove nakon pražnjenja operem oxy-em sa spužvom i wc četkom, prije punjenja ih dezinficiram preko izdvojenog kega u kojem je starsan: nadrukam "sanitetski keg" s CO2 i spojim ga na keg za punjenje, nakon pretakanja protresem keg i ostavim ga par minuta. Nakon toga pretočim sredstvo nazad u sanitetski i punim dezinficirani keg. Pis of kejk
Starsan se može koristit više puta tj. dok pH ne ode preko 3, tako da je u tom kegu uvijek par litara otopine starsana za dezinfkeciju.
Možeš odležavat pivo u kegu, samo ga nadrukaj s CO2 da istisneš zrak i da se uvjeriš da čep dobro dihta.
Ja kegove nakon pražnjenja operem oxy-em sa spužvom i wc četkom, prije punjenja ih dezinficiram preko izdvojenog kega u kojem je starsan: nadrukam "sanitetski keg" s CO2 i spojim ga na keg za punjenje, nakon pretakanja protresem keg i ostavim ga par minuta. Nakon toga pretočim sredstvo nazad u sanitetski i punim dezinficirani keg. Pis of kejk
Starsan se može koristit više puta tj. dok pH ne ode preko 3, tako da je u tom kegu uvijek par litara otopine starsana za dezinfkeciju.
- isvara
- Kontakt:
- Zedni
Kao sto kaze dis nemoras, ali sva 3 ce ti biti karbonizirana na isti volumen CO2, a ako se radi recimo o 3 potpuno razlicita Piva, moze biti problem, mislim nije problem, ali nece biti onako kako bi recimo ja to htio, svaki stil da je karboniziran kako treba, a za to bi trebao vise regulatora koji nisu bas jeftini...
Prije pretakanja u keg isti napuni sa co2 i onda sa dna polako bez pljuskanja pretoci pivo. Ja i kad ga zatvorim pustim co2 unutra. Ovisno o temperaturi ali bez problema mozes ostaviti na 0.5 bara na sekundaru, a nakon odlezavanja postavis zeljeni pritisak za zeljenu karbonizaciju i ostavis nekoliko dana (2-5) da se pivo potpuno karbonizira i spremno je za istakanje. Ja svoje istacem na 7.5 +/- 0.5C.
Lagano se pere, ne zasusi se.
Prije pretakanja u keg isti napuni sa co2 i onda sa dna polako bez pljuskanja pretoci pivo. Ja i kad ga zatvorim pustim co2 unutra. Ovisno o temperaturi ali bez problema mozes ostaviti na 0.5 bara na sekundaru, a nakon odlezavanja postavis zeljeni pritisak za zeljenu karbonizaciju i ostavis nekoliko dana (2-5) da se pivo potpuno karbonizira i spremno je za istakanje. Ja svoje istacem na 7.5 +/- 0.5C.
Lagano se pere, ne zasusi se.
On Tap:
Extra Stout, ESB, APA
Fermenting:
Saaz Pale Ale
Next Brews:
Weizen, Porter, IPA
Extra Stout, ESB, APA
Fermenting:
Saaz Pale Ale
Next Brews:
Weizen, Porter, IPA