Mlin za slad
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- buky1
Mlin za slad
Nije posuđe al je oprema!
Jel može netko staviti slike od mlina za slad. Još po mogućnosti neke samogradnje.... Na netu ima nesto slika ali od viska glava ne boli. Imam majstora koji bi rado napravio ali treba mu ideja. I jel ima tko kakvu ideju gdje nabaviti onako "nazubrane" valjke?
Jel može netko staviti slike od mlina za slad. Još po mogućnosti neke samogradnje.... Na netu ima nesto slika ali od viska glava ne boli. Imam majstora koji bi rado napravio ali treba mu ideja. I jel ima tko kakvu ideju gdje nabaviti onako "nazubrane" valjke?
- isvara
- Kontakt:
evo pa da se pohvalim da sam restaurirao mlinac star preko 100 godina
mlin melje savrseno i moze se podesavati velicina mljevenja od kukuruza i šrota za piliće do žganaca i brašna...

mlin melje savrseno i moze se podesavati velicina mljevenja od kukuruza i šrota za piliće do žganaca i brašna...

Zadnja izmjena: isvara, dana/u pet vel 08, 2013 12:10 pm, ukupno mijenjano 3 puta.
Pivo teče bubrezi se liječe !
- BanjoBrewer
- isvara
- Kontakt:
- mali badem
- isvara
- Kontakt:
- Mario_A
mlin
Svaka čast , nešto takvo još nisam nikad vidio. Imala je moja pra-baka mlin kojemu je kućište bilo drveno sa drvenom ladicom , no ja koliko se sjećam na njega je mljela šećer i biber , za drugo ne znam. Vidiš moram pitati svoju baku koja je navršila 85-tu gdje je taj mlin , pa makar mljeo na njega 200-300 grama specijalnog slada po turi , rado ću ga restaurirati u dahnut mu novi život.
Ervine, sad ću citirati Ferdu i reć:"nije mi namjera reagirati baš na sve (ipak smo mi ovdje drugari koje vežu iste sklonosti), no moram ispraviti da kasnije nebi došlo do zabune i da se nedajbože uvriježi".
Ne zupčanici sa evolventnim ozubljenjem, već stožnici (oblik im je krnji stožac) sa evolventnim ozubljenjem. Ne čudi me jer i "čuveni" inženjeri s 30 god. stža ovdje pored mene kad vide nešto okruglo sa zubima , za njih su to sve zupčanici. OK?
Ervine, sad ću citirati Ferdu i reć:"nije mi namjera reagirati baš na sve (ipak smo mi ovdje drugari koje vežu iste sklonosti), no moram ispraviti da kasnije nebi došlo do zabune i da se nedajbože uvriježi".
Ne zupčanici sa evolventnim ozubljenjem, već stožnici (oblik im je krnji stožac) sa evolventnim ozubljenjem. Ne čudi me jer i "čuveni" inženjeri s 30 god. stža ovdje pored mene kad vide nešto okruglo sa zubima , za njih su to sve zupčanici. OK?
Bili gladni ili siti (na ovom forumu), svi VOLE PITI!
- Mario_A
- ervin
ekšli strogo školski prema stricu deckeru zupčanici su i jedni i drugi kolko znam. čelnike (obicne vecini poznate), stožnike, vijčanike, cak i puzno kolo se naziva zupčanik. malo cudno, ali tako je. ovo su samo podvrste. ali dobro si rekao, ozubljnje stoznika moze biti ravno i koso (helikoidno), koje jos moze biti evolventno (evolventa kugle tocnije) ili oktoidno. evo gotov sam sa sranjem, ispricavam se. ali znao sam se stalno svadati sa profesorima oko takvih stvari, i rijetko kada sam bio u pravu, pa su me jos vise davili na ispitima nego ostale ljude, i bio sam prisiljen naucit kako se spada 
- isvara
- Kontakt: