crno pivo iz jecmenog slada ili ..
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- malimiha
crno pivo iz jecmenog slada ili ..
znaci zanima me kako da skuham pivo iz slada znaci koliko da dodam przenog jecama ili sta se vec stavlja da bude onak tamno
buky je nesto kupovao neku kavovinu il tak nest slicno ili ti koliko % te kavovine u odnosu sa obicnim sladom il kak da se izrazim
buky je nesto kupovao neku kavovinu il tak nest slicno ili ti koliko % te kavovine u odnosu sa obicnim sladom il kak da se izrazim
-
jux
Re: crno pivo iz jecmenog slada ili ..
Ako ces radit sa przenim jecmom onda on ide max do 10% od ukupnog usipka.malimiha je napisao/la:znaci zanima me kako da skuham pivo iz slada znaci koliko da dodam przenog jecama ili sta se vec stavlja da bude onak tamno
-
jux
Kavovina,kako Ferdo rece je Black (patent) malt.(ja nisam radio kavovinom mada sam mislio probat)malimiha je napisao/la:aj ono po svom bi receptu stavio 3.5 kg slada za 20 lit piva
Stoga.To je jako peceni (skoro zagoreni) slad koji daje pretezno boju(crnu) uz minorne promjene arome.
Dok Peceni jecam daje boju duboko sivu,sa kompleksnim aromama kave,slatkasto,zagoretine
-
jux
Pa kavovina je za boju.malimiha je napisao/la:aha aj probat cu pa javim sta je ispalo ima jos netko savjet sta jos promjenit ili sta jos dodati pri kuhanju med secer itd
mislio sam da mi onak nest ispadne kao tomislav pivo
Ja cu sada radit sarzu crnoga sa: Pilsner sladom,Karameliziranim sladom ,Pecenim jecmom i patent sladom samo za korekciju boje ako bude trebalo.
Vidit cu kakva mi je OG
(za ovo pivo mi je interval od 1,056-1,075 Pocetno-1,010-1,018 Kraj)
To je negdi 5,50-8,00 % ohohola
Ako ne dobijem zeljenu gravitaciju onda cu pojacat sa medom,iako neznam jos jer nisan radio sa njim.
-
okarm