PIVKAN - 1. dani dobrog piva Zagreb 10.-12.12.2010

... i ostali korisni izvori informacija

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

zeljko

PIVKAN - 1. dani dobrog piva Zagreb 10.-12.12.2010

Post Postao/la zeljko » pet pro 03, 2010 8:39 am

Registrirana udruga građana Društvo prijatelja piva koje ove godine slavi 6 godina svog postojanja, organizira po prvi puta veliko pivsko događanje u Zagrebu. Cilj je okupiti istinske ljubitelje piva i pružiti im mogućnost da na jednom mjestu mogu uživati u cjelokupnoj ponudi piva na hrvatskom tržištu. Kako je uobičajeno da velike pivovare nisu zainteresirane za ovakve projekte jer uglavnom nastupaju samostalno prezentirajući samo svoja piva, potporu projektu odlučio je kao generalni pokrovitelj dati beershop. Manifestacija će se održati u prostorijama Češke besede u Zagrebu, Pavla Šubića 20. Više o samom programu i događaju potražite na www.drustvo-prijatelja-piva.hr , te u našem forumu pod istoimenom temom. Mi samo možemo izdvojiti da ćemo kao pokrovitelj imati organiziranu maloprodaju s kompletnom ponudom koju imamo i u našem internet dućanu obogaćenu nekim vrstama piva koje ćemo imati u ponudi samo u toj prigodi. Bit će tu i ponuda specijalnih pakiranja piva koja će možda nekima poslužiti kao dobar poklon za nadolazeće blagdane. Ukupno se očekuje da će biti ponuđeno više od 150 raznih vrsta piva iz Hrvatske i inozemstva. Pored toga, točeno pivo prodavat će se po popularnoj cijeni od 10,00 kn za pola litre. Radno vrijeme manifestacije će biti u petak od 12 do 24, u subotu od 10 do 24 i u nedjelju od 10 do 20 sati. Ulaz se naplaćuje 10,00 ali u tu cijenu je uključeno i jedno pivo od pola litre! Preporučamo posjetu ovom događanju.
Nas nekoliko će kuhati pivo jedan dan tamo, ali nismo još točno dogovorili datum i vrijeme.

Više informacija:

http://beershop.hr/
http://www.drustvo-prijatelja-piva.hr/
http://pivkan.com/
Zadnja izmjena: zeljko, dana/u čet pro 09, 2010 7:16 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Muškarac bez brkova je kao pivo bez alkohola.

Ferdo

Post Postao/la Ferdo » pet pro 03, 2010 9:12 am

Hoćemo li se pridružiti toj ekipi ili ih ignorirati?
Usuglasimo stavove, pa ako se pojavimo da dođemo organizirano 'ko partybreakersi s vlastitim pivama.

Zeljko,avatar ti je bez veze.Bio sam i ja u Švici pa se ne kurčim.
Osim toga njihova zastava je crvena s bijelim križićem... :twisted:
Opusti se i nastavi kuhati pivo

zeljko

Post Postao/la zeljko » pet pro 03, 2010 9:19 am

Ferdo je napisao/la:Hoćemo li se pridružiti toj ekipi ili ih ignorirati?
Usuglasimo stavove, pa ako se pojavimo da dođemo organizirano 'ko partybreakersi s vlastitim pivama.
Bio sam jučer na njihovom susretu pričati malo o kuhanju pive, jedan njihov član me pozvao. Donio sam i nekoliko svojih piva da probaju. Koliko sam shvatio, oni neće imati ništa protiv da donesemo svoje pive. Možda bi čak bilo moguće i prodavati pivo.

Mislim da bi čak bili oduševljeni. Pitali su želimo li napraviti neke letke kojima bi promovirali naš forumu. Koliko se sjećam, admin nije imao ništa protiv kad sam s njim pričao.

Mogu isprintati nešto ukratko o kuhanju (s wikija) i staviti link na forum. Ako netko može isprintati nešto većeg formata, bilo bi fora. Možda mogu i oni, pitat ću, ako ne zaboravim.
Ferdo je napisao/la:Zeljko,avatar ti je bez veze.Bio sam i ja u Švici pa se ne kurčim.
Osim toga njihova zastava je crvena s bijelim križićem... :twisted:
Avatar? Pa na slici je neka njemačka dimljena piva (ako sam dobro zapamtio zemlju porijekla) koju sam probao kad sam bio na tom susretu.

Ferdo

Post Postao/la Ferdo » pet pro 03, 2010 10:27 am

Prije sam ti vidio avatar,sad je to uokvireno bijelo polje s crvenim križićem. :wink:

zeljko

Post Postao/la zeljko » pet pro 03, 2010 10:30 am

Jok, moj avatar je i dalje slika boce.

Matt
Kontakt:

Post Postao/la Matt » pet pro 03, 2010 10:32 am

zeljko je napisao/la:Avatar? Pa na slici je neka njemačka dimljena piva (ako sam dobro zapamtio zemlju porijekla) koju sam probao kad sam bio na tom susretu.
Odlično pivo! Imaju u Vrutku. To je Bamberg Rauchbier, Schlenkerla.

http://www.schlenkerla.de/indexe.html

Vidimo se u Pivski Fest!
HOMEBREWING OD 1997
PIVSKI SUDAC OD 1999

http://www.hrvatskohomebrewprvenstvo.beer

Ferdo

Post Postao/la Ferdo » pet pro 03, 2010 10:41 am

zeljko je napisao/la:Jok, moj avatar je i dalje slika boce.
Nekaj si zjebal.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

zeljko

Post Postao/la zeljko » pet pro 03, 2010 10:51 am

Ferdo je napisao/la:Nekaj si zjebal.
Mislim da je to do tvog kompa, meni se pokaže slika. :) Vidi itko drugi crveni x?

buky1

Post Postao/la buky1 » pet pro 03, 2010 11:52 am

kod mene se vidi

Pajdo

Post Postao/la Pajdo » pet pro 03, 2010 12:06 pm

ja vidim bocu. al ja možda vidim boce tamo di ih i nema :S

zeljko

Post Postao/la zeljko » pet pro 03, 2010 1:01 pm

Pričao sam sad s organizatorima, kuhat ću pivo iz ekstrakta tamo u nedjelju otprilike 11-15 h. Svi ste slobodni navratiti.

Kažu da tko donese svoje pive bit će mogućnost prodaje. Nema izravne izmjene keša, nego se sva piva kupuje za bonove (valjda je bon 10 kn), tko proda 10 piva, dobije 10 bonova, može otići na drugi štand i uzeti neko kupovno pivo, ili na blagajnu i dobiti keš. Tako nekako. Jedino ne možemo prodavati velike količine (nekoliko gajbi) jer ostale pivovara plaćaju upad (a mi ne) pa da se ne bi bunili, ali mislim da neće biti problema prodati 10-20 pivi (valjda po pivaru).

Hoće li netko doći u nedjelju u to vrijeme? Je netko zainteresiran za donijeti pive? Ima netko neku ozbiljniju količinu koju bi htio prodati?

admin
Site Admin

Post Postao/la admin » pet pro 03, 2010 2:07 pm

može nedelja kaj se mene tiče...

pacman

Post Postao/la pacman » pet pro 03, 2010 5:34 pm

a dali ima šta članova u toj udruzi????

jer koliko vidim ovdje vas dosta ima(kladio bih se puno više nego njih)
samo sto su oni napravili udrugu, i pokusavaju to komercijalizirati.

Pa kao što Ferdo kaze bilo bi dobro uskladiti stavove.
Ili im se pridružiti ili napravite tako nešto(udrugu) samostalno.
Ili još bolje udrugu kučnih pivara. Te se tako možete pojavljivati na ovakim sajmovima kao grupa i prezentirati ovaj predivan hobi.

Moje mišljenje je: Ljudima bi bilo više zanimljivo kusati domaca piva i vidjeti proizvodnju i male pivare kako se "bore" sa velikim pivogolijatima masovne proizvodnje.
Nakon osmog piva se i najjednostavnije misli izražavaju složeno.

marbor

Post Postao/la marbor » pet pro 03, 2010 10:22 pm

Društvo prijatelja piva je udruga građana koja propagira kulturu pijenja piva, a mi smo ovdje okupljeni oko kuhanja piva. Stoga mislim da smo dosta različiti, a ujedno nam se interesi isprepleću. Svakako trebamo podržati njihov rad i nešto naučiti od njih, te nastaviti započeto (Ferdo i Admin znaju više o inicjalnom sastanku).

zeljko

Post Postao/la zeljko » čet pro 09, 2010 7:21 pm

Narode, ako mi netko želi napraviti uslugu, može me u nedjelju od 11-15 sati zamijeniti na kuhanju pive na Pivkanu. Nije mi dobro već nekoliko dana, i nisam siguran hoću li prizdravit do nedjelje. Ako se nitko ne javi, idem kuhati jer mi je glupo sve otkazati, već imaju kuhanje piva i u programu i sve. Ako se netko javi, napravit će mi veliku uslugu.

Tamo će biti plin, plamenik, lonac i voda. Treba donijeti back ekstrakt i hmelj. Ako netko želi kuhati a nema backa i hmelja, rado ću mu dati. Mislio sam tamo skuhati iz fore 10 litara i to odmah u kanister od backa, i kad dođem kući staviti kvasac i vrenjaču. Za 10 litara treba oko 1.5-2 kg backa i 10-20 g hmelja.

Isprintat ću i nekoliko rečenica o kuhanju pive i stavit link na ovaj forum i wiki, da imamo ljudima dati kao posjetnice.

Odgovori