termometar za keg
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- AlkoholUnited
termometar za keg
Moze li mi netko napisati koji bi termometar bio ok ako ga zelim spojiti na kotao u kojem ukomljavam, nesto kao sto je spojeno na loncu sa linka dolje?
http://www.amazon.com/30qt-Polarware-Ke ... B003EWPCSG
http://www.amazon.com/30qt-Polarware-Ke ... B003EWPCSG
Dođoh, vidjeh, popih, odoh..
- Don Genovese
Bimetalni termometar. Ovaj je poprilično skup. Industrijska izvedba, sve ss316 od npr. WIKA (ima i predstavništvo u ZG) takav, cca 270 kn + PDV, a imaš i još jeftinijih, no manje kvalitetnih, po domaćim trgovinama podrumarstva. Vidio, al' ne zapamtio gdje.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.
- AlkoholUnited
Hvala ti Don, ako ne nadjem nesto jeftinije morat ce ici taj.Don Genovese je napisao/la:Bimetalni termometar. Ovaj je poprilično skup. Industrijska izvedba, sve ss316 od npr. WIKA (ima i predstavništvo u ZG) takav, cca 270 kn + PDV, a imaš i još jeftinijih, no manje kvalitetnih, po domaćim trgovinama podrumarstva. Vidio, al' ne zapamtio gdje.
Ali sad bar imam neku smjernicu sto traziti.
Pozdrav!
- AlkoholUnited
Hvala ti Don, ako ne nadjem nesto jeftinije morat ce ici taj.Don Genovese je napisao/la:Bimetalni termometar. Ovaj je poprilièno skup. Industrijska izvedba, sve ss316 od npr. WIKA (ima i predstavniĂštvo u ZG) takav, cca 270 kn + PDV, a imaĂš i joĂš jeftinijih, no manje kvalitetnih, po domaĂÂŚim trgovinama podrumarstva. Vidio, al' ne zapamtio gdje.
Ali sad bar imam neku smjernicu sto traziti.
Pozdrav!
- grga-osijek
prijatelju, radijalni termometar R-52 - 40mm dulina sonde, izvedba muški holender, promjer sonde 6mm, 0-120 stupnjeva , 80 mm promjer nazivni ,
cijena sitnica 600kn +pdv
- aksijalni termometar A 45 , fi 63 , duljina sonde 160mm, 0-120 stupnjeva
cijena prihvatljiva s obzirom na duljinu sonde samo120 kn +pdv
-isti taj sa kratkom sondom (40mm) badave 38kn +pdv
http://www.mtb-inzenjering.hr/images/st ... .01_HR.pdf
cijena sitnica 600kn +pdv
- aksijalni termometar A 45 , fi 63 , duljina sonde 160mm, 0-120 stupnjeva
cijena prihvatljiva s obzirom na duljinu sonde samo120 kn +pdv
-isti taj sa kratkom sondom (40mm) badave 38kn +pdv
Bolje malo pivo nego veliko hvala
- AlkoholUnited
Grga svaka cast, hvala!
Posto tek ulazim u pivarenje i tek slazem opremu, puno toga ne znam, tako recimo dali ta sonda treba ici sto dublje prena sredini u kotlic ili je sasvim dostatno da viri koj cenat dva unutar, jer kod mene ce se ukomljavanje vrsiti u pivskok bacvi nadogradjenoj sa inox limom a gore ce biti poklopac koji ce na sredini imati jedanu mjesalicu koja ce sve to lagano okretati.. dali posto ce biti mjesalica i rasporedjivati masu unutar ukomljivaca ima smisla stavljati termometar sa nekom duzom sondom, ili bi bio dobar i onaj sa kratkom?
Posto tek ulazim u pivarenje i tek slazem opremu, puno toga ne znam, tako recimo dali ta sonda treba ici sto dublje prena sredini u kotlic ili je sasvim dostatno da viri koj cenat dva unutar, jer kod mene ce se ukomljavanje vrsiti u pivskok bacvi nadogradjenoj sa inox limom a gore ce biti poklopac koji ce na sredini imati jedanu mjesalicu koja ce sve to lagano okretati.. dali posto ce biti mjesalica i rasporedjivati masu unutar ukomljivaca ima smisla stavljati termometar sa nekom duzom sondom, ili bi bio dobar i onaj sa kratkom?
Zadnja izmjena: AlkoholUnited, dana/u pet vel 05, 2016 2:25 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
- Don Genovese
Duljina osjetila je osobna stvar. Praksa kod mene je pokazala da bi bilo dovoljno i 40mm (fulat će ti cca -0,3°C od sredine). Druga opcija je da li uopće bušiti i variti? Ako nećeš imati mješalicu, koja ti i ne treba za 50l lonac, onda uzmeš aksijalnu izvedbu duljine cca 400mm pa ga staviš odozgora u lonac, pa dok manipuliraš s loncem kod čišćenja, nećeš vibracijski stresati bimetalni term. i on će dulje trajati, i biti točniji.AlkoholUnited je napisao/la:Grga svaka cast, hvala!
Grga-osijek, daj posloži malo izvedbe s cijenama, da se vidi koja je par sa kojom cijenom za Alkoholca.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.
- grga-osijek
A što da ti ja kažem ima mnogo pametnijih od mene .
Moj prijedlog, ako ne ideš s REX-ovima STC-ovima i inima, na poklopac staviti ulaz sa brzom spojnicom za cirkulaciju i ispiranje( slika više govori)
,pumpa vulgaris veš mašina , sa strane bakra ubušiš rupicu da knap ulazi sonda od termometra iz sve za pivo. Prilikom cirkulacije koja radi cijelo vrijeme ukomljavanja imaš točan podatak o temperaturi sladovine i nemaš potrebe za drugim termometrom. Nego koji motor misliš za miješanje koma koristiti , jeli misliš baš miješati ili rezati ? Ima tu još mnogo za dodati ali bar na ovom forumu možeš sve pronaći i od iskrenih ljudi savjet dobiti
Moj prijedlog, ako ne ideš s REX-ovima STC-ovima i inima, na poklopac staviti ulaz sa brzom spojnicom za cirkulaciju i ispiranje( slika više govori)
,pumpa vulgaris veš mašina , sa strane bakra ubušiš rupicu da knap ulazi sonda od termometra iz sve za pivo. Prilikom cirkulacije koja radi cijelo vrijeme ukomljavanja imaš točan podatak o temperaturi sladovine i nemaš potrebe za drugim termometrom. Nego koji motor misliš za miješanje koma koristiti , jeli misliš baš miješati ili rezati ? Ima tu još mnogo za dodati ali bar na ovom forumu možeš sve pronaći i od iskrenih ljudi savjet dobiti
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje malo pivo nego veliko hvala
- grga-osijek
- AlkoholUnited
- AlkoholUnited
evo narucio sam ovo dolje nadam se da ce biti ok...
- vrsta mjerila: Bimetalni termometar
- proizvodač: WIKA
- tip: A4572
- nazivni promjer: fi 63 mm
- mjerno područje: 0/120 °C
- klasa: 2,0
- procesni priključak: R1/2" aksijal, Ms
- sonda: fi11 x 63 mm, Ms
- materijal kućišta: Aluminij
- tehnički list: TM 45.03
cijena 50,00 kn+pdv
+ dostava 25,00 kn