Postao/la Puyol » pet lip 07, 2019 2:38 pm
Uglavnom, nisam dugo pisao, recept od listopada...budem okvirne recepte napisao u skorije vrijeme, sada samo zelim napisat osvrt na HBP, i na pive koje sam tocio.
Prva tura su bile dimljeni ale (sa 05icom, 100% dimljenog bestmaz slada) i orange porter. Porter je meni bas bio ok, malo je fe zapela pa se nije spustio kak je trebao, no mislim da mu to nije dalo nesto loseg, i dalje je bio pitak. Dimljena minje bila onak, nije moj stil, ne pase mi, alnje na zadnje prvenstvu osla u kratkom roku, pa reko, da skuham za ekipu kaj pije dimljene..dogodine to necu sigurnonvise kuhat za prvenstvo.
Slijedeca tura su bile ceski pils i apa, pils je bio ok, ni blizu nekom spektaklu niti urquellu, sto sam ciljao, al ajde, bio je ok, bila je to klasicna "piva". Apa je bio copypaste proslogodisnje kaj je uzela zlato, sa jednim drugacijim hmeljem, i po mojem osobnom dojmu, cak i malo bolje je to ove hodine ispalo. Popilo se u trenu...
Nakon toga s spojio ipu i roggenbier. Ipa je isla dobro, bila je dobra, ni blizu za neku medalju, ali fina, aromaticna, pitka. Roggenbier je ove godine bio u mini bosu, meni bas super piva ispala, zadovoljan jako. To je dunkelweizen u kojem.umjesto psenice ide raz, a fermentirana je bila sa wlp300, i stvarno je imala.dobre estere. Ta se piva popila cijela. I drago mi je da se popila, dobio sam dobre recenzije za nju.
Secer na kraju je bio tripel, racapt sam radio po westmelle tripelu, sa westmalle kvascem. Alkohol je bio na donjoj granici za tripel (sto je u neku ruku i dobro za tocenje), neplanirano, ali ispalo je to dobro. Otiso je skoro cijeli keg, mislim da je ostalo svega 2-3 litre u njemu na kraju.
Uglavnom, slijedece godine cete od mene dobit ape, jer ocito to mi najbolje ide,ozda nesto zanimljivo i neobicno jos, ali sigurno ne ocekujte 7 kegova, to sam malo preforsirao ove godine. Ali, nije mi zao.
Pozdrav ekipa.