Ti ces!buky1 je napisao/la:babangida je napisao/la:Termometar i Duvel casa s natjecanja... Alkohol u krvi i staklo u ruci ne idu skupa...
Oćeš se mojim termometrom i menzurom ti pohvalit ili cu ja?
Ups!
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- babangida
- strunki
- Oskar
Zapravo jako čudno. U kadi sam prao demižon iznutra, koristeći kombinaciju štapa, krpe i bušilice (vjerojatno znate o čem govorim). Nakon pranja htio sam dići demižon i lupnuo sam njime u stijenku kade, plastične. Komad stakla se jednostavno odlomio. Mislim, udarac je više bio naslanjanje nego udarac.
Čini mi se da je to 'pranje' demižona i lupanje krpom po unutrašnjosti nekako oslabilo strukturu stakla, ako je to uopće racionalno objašnjenje.
Al više nemam jedan demižon.
Kvrc
Ja sam srećom preživio i to bez ozlijeda.
Čini mi se da je to 'pranje' demižona i lupanje krpom po unutrašnjosti nekako oslabilo strukturu stakla, ako je to uopće racionalno objašnjenje.
Kvrc
- 400d
kade su obično emajlirane. emajl je na prvu glatka površina, ali na mikro planu izgleda kao šmirgl papir.Oskar je napisao/la:Zapravo jako čudno. U kadi sam prao demižon iznutra, koristeći kombinaciju štapa, krpe i bušilice (vjerojatno znate o čem govorim). Nakon pranja htio sam dići demižon i lupnuo sam njime u stijenku kade, plastične. Komad stakla se jednostavno odlomio. Mislim, udarac je više bio naslanjanje nego udarac.
Kvrc
kad više puta naslanjaš demižon na emajl stvaraju se mikro pukotine na staklu koje su nevidljive golim okom...
međutim jedno takvo 'naslanjanje' je dovoljno da ta mikro pukotina jednostavno 'cikne'....
i to ti je to.... uvijek krpu u kadu stavi i na krpu stakleni demižon....
I like the smell of fermentation in the morning
- Artanis
400d dobro zbori što se tiče emajliranih kadi, makar s ovim novijima akrilnim kadama ne bi trebalo biti problema.
Nego, htio sam reći imam jedan stari demižon od 25 litara i jedan novi. Ovaj stari je pa ako ne duplo teži onda skoro. Tako da, proizvođači škrtare na debljini stakla, a kolko vidim zna biti i zraka (mjehurića) u staklu što sigurno nije dobro.
Nego, htio sam reći imam jedan stari demižon od 25 litara i jedan novi. Ovaj stari je pa ako ne duplo teži onda skoro. Tako da, proizvođači škrtare na debljini stakla, a kolko vidim zna biti i zraka (mjehurića) u staklu što sigurno nije dobro.
- mali badem