Uzgoj hmelja

... koje koristite i gdje ih nabaviti

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Odgovori
Matt
Kontakt:

Post Postao/la Matt » sub ožu 20, 2010 12:15 am

That site is American, so they'd have to ship from America. So, no no.

I wish!

Pijan sam sada i ne mogu pisati na hrvatskom! Pardon!
HOMEBREWING OD 1997
PIVSKI SUDAC OD 1999

http://www.hrvatskohomebrewprvenstvo.beer

buky1

Post Postao/la buky1 » sub ožu 20, 2010 6:54 am

Matt je napisao/la:Pijan sam sada i ne mogu pisati na hrvatskom! Pardon!
:lol: :lol: :lol:

darkland

Post Postao/la darkland » sub ožu 20, 2010 10:58 am

Matt je napisao/la:

I wish!

ondfa ja nebij nikad mnogo pissat rvacki

jux

Post Postao/la jux » sub ožu 20, 2010 12:17 pm

darkland je napisao/la:
Matt je napisao/la:

I wish!

ondfa ja nebij nikad mnogo pissat rvacki
hahaha ja san trizan i nemogu pisat Chrvatski

Ferdo

Post Postao/la Ferdo » ned ožu 21, 2010 11:08 am

Jučer sam presadio hmelj iz tegle u vrt.Sad je to već izdanak od pola metra.
Posadio sam ga uz stup visine 3 m,produžiti ćemo bude li potrebe.
Eto,ako se razraste kako spada za 2-3 godine imati ću za djeliti rizome ovog goldinga.

ribafrog

Post Postao/la ribafrog » pon svi 24, 2010 10:58 am

Ferdo je napisao/la:Jučer sam presadio hmelj iz tegle u vrt.Sad je to već izdanak od pola metra.
Posadio sam ga uz stup visine 3 m,produžiti ćemo bude li potrebe.
Eto,ako se razraste kako spada za 2-3 godine imati ću za djeliti rizome ovog goldinga.
Moj primjerak je već pravi dasa; oko 1,5 m, izgleda da mu zemlja u kleti jako paše, a uspio sam iz češke nabaviti još 1 rizom , posadio sam i njega tako da uz spomenuti golding raste i još jedan (Phoenix) koji je sada otprilike 1 m visok... Kolci su 5 metarski - nek se nađe... Bit će i kod mene rizoma za koju godinicu... :)
''...na ovom sveckom prvenstvu ni jedna afrička reprezentacija nije odigrala dobro, pa tako ni francuska...'' :)

Palac

Post Postao/la Palac » pon svi 24, 2010 1:49 pm

Ja sam prije 3 tjedna posadio u kutiju od jajca jedno 20 sjemenki. U svaku rupu po dvije. Sjeme sam naručio iz U.S. & A. za par dollara. Neznam napamet kako se zove hmelj, platio sam ga 5$ sa poštarinom. Brijem da je sjeme mrtvo i niš nije niklo. Imam još oko 10 sjemenki i neznam gdje da ga bubnem. Drito u zemlju na kleti ili u čašicu od jogurta?

marbos

Post Postao/la marbos » pon svi 24, 2010 3:00 pm

u čašu od jogurta

darkland

Post Postao/la darkland » sri ruj 01, 2010 5:30 pm

E danas sam bio u Hallertau pa onako otkinuo par grana hmelja sa plantaze , pa imam jedno pitanje , ili dva . Jel se glavice hmelja sushe i kako se pripremaju za stavljanje u pivo , skladiste i sl . Uz to da se pohvalim iz tvornice sam dobio 0.5 kg aroma hmelja 6% alfa

Pajdo

Post Postao/la Pajdo » sri ruj 01, 2010 7:27 pm

ja danas posadio Williamette jbga dobio sam 2 rizoma tek prije mjesec dana pa otišo na godišnji i eto sad uhvatio priliku.. Znam da je jako kasno za saditi al šta bude bude.. Nekako mi se čini da će lakše preživjeti u zemlji nego u frižideru.. A iz razgovora s juxom čini se da i on tako misli..

Htio sam Cascade ali bio je rasprodan kad je frend bio u SADu. Dogodine ;)

Živili!

Ferdo

Post Postao/la Ferdo » sri ruj 01, 2010 8:51 pm

darkland je napisao/la:E danas sam bio u Hallertau pa onako otkinuo par grana hmelja sa plantaze , pa imam jedno pitanje , ili dva . Jel se glavice hmelja sushe i kako se pripremaju za stavljanje u pivo , skladiste i sl . Uz to da se pohvalim iz tvornice sam dobio 0.5 kg aroma hmelja 6% alfa
Suši se kao čaj,na propuhu i hladu.
Možeš probati staviti i svježi,neosušeni hmelj u pivo,na kraju za aromu...i to se radi.

darkland

Post Postao/la darkland » čet ruj 02, 2010 6:33 am

Ferdo je napisao/la:
darkland je napisao/la:E danas sam bio u Hallertau pa onako otkinuo par grana hmelja sa plantaze , pa imam jedno pitanje , ili dva . Jel se glavice hmelja sushe i kako se pripremaju za stavljanje u pivo , skladiste i sl . Uz to da se pohvalim iz tvornice sam dobio 0.5 kg aroma hmelja 6% alfa
Možeš probati staviti i svježi,neosušeni hmelj u pivo,na kraju za aromu...i to se radi.
e a jel budu sisarke zute ili zelene pri branju , moje su zelene pa rekoh da nisu prerano ubrane - i stablo je takodje zeleno

Ferdo

Post Postao/la Ferdo » čet ruj 02, 2010 6:56 am

darkland je napisao/la:
Ferdo je napisao/la:
e a jel budu sisarke zute ili zelene pri branju , moje su zelene pa rekoh da nisu prerano ubrane - i stablo je takodje zeleno
Beru se zelene,u trenutku kad pod prstima počmu šuškati

jux

Post Postao/la jux » čet ruj 02, 2010 9:57 am

Ferdo je napisao/la:
darkland je napisao/la:
Ferdo je napisao/la:
Beru se zelene,u trenutku kad pod prstima počmu šuškati
Ja sam svoj jad obrao ima tjedan dana,

admin
Site Admin

Post Postao/la admin » čet ruj 02, 2010 10:07 am

Če bit kakvih rizoma za jesenju sadnju? Kod mene ništa... Po mogučnosti sorti koje se ne daju kupiti tu u blizini :)

Odgovori