Cornelius keg
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
-
bubamara
- admin
- Site Admin
Po meni, otkopcaj nastavke. Sa necime malo stisni sredinu ulaza CO2 i vidi da li co2 izlazi, tj da li je keg stvarno pod tlakom. Ako je, ponovi na strani sa pivom. Ako pivo spricne van onda nije problem u kegu vec ostatku opreme. Probavaj ovo vani ili negdje di nije problem ako malo zaprljas.
Ako nije do kega provjeri pipu na tocioniku, ne znam koju koristis no moguce je na onom pipcu za kontrolu brzine tocenja i skroz zatvoriti protok pa vidi da nije to.
Ako je keg pod tlakom a pivo nejde van mislim da ti je jedina opcija raztlaciti keg i rasarafiti ispust piva i ocistiti.
Cimni ako treba pojasniti dodatno. Probaj nesto od gore navedenog pa javi simptome za daljnja uputstva.
Ako nije do kega provjeri pipu na tocioniku, ne znam koju koristis no moguce je na onom pipcu za kontrolu brzine tocenja i skroz zatvoriti protok pa vidi da nije to.
Ako je keg pod tlakom a pivo nejde van mislim da ti je jedina opcija raztlaciti keg i rasarafiti ispust piva i ocistiti.
Cimni ako treba pojasniti dodatno. Probaj nesto od gore navedenog pa javi simptome za daljnja uputstva.
- isvara
- Kontakt:
imam 85 lit flaširanog a nije se izgaziralo ! stoji 10 dana u flašama. a ja nemam šta za pit!?
da li je moguće da danas pretočim pivo iz sekundara u keg i da ga prisilno gaziram sa co2 i da ga još danas mogu pit...??
na koliko bara ? da ga mućkam naopako? koja temperatura?
pomozite ljudi žedan sam!
da li je moguće da danas pretočim pivo iz sekundara u keg i da ga prisilno gaziram sa co2 i da ga još danas mogu pit...??
Pivo teče bubrezi se liječe !
- danny_boy
Ovo i mene zanima, da li je moguće raditi potpunu karbonizaciju u kegu,isvara je napisao/la:imam 85 lit flaširanog a nije se izgaziralo ! stoji 10 dana u flašama. a ja nemam šta za pit!?
ili samo parcijalno sa 2-3 grama šećera...
- admin
- Site Admin
@danny - ja se ne bi zezao sa parcijalnom karbonizacijom šećerom u kegu jer pod a nemaš pojma koliko će izgazirati, pod b opet imaš kvasca na dnu kega... samo CO2 iz boce i šišaj... ako na to gledaš kao da želiš uštedjeti na CO2 ne znam kaj da velim...
@isvara - možeš naravno, trebati će barem dan, dva, ja preferiram 3 da se izgazira. Isto tako imaš šećer u pivu koji će sigurno odfermentirati i dići CO2 preko onoga što si nadrukao pa ako ideš na ovo obavezno popij bačvu u dan dva tri. I naravno, pivo bu slatkasto od neodfermentiranog šećera za karbonizaciju... ja bi jednostavno pivo stavio na toplije mjesto i bio strpljiv...
@isvara - možeš naravno, trebati će barem dan, dva, ja preferiram 3 da se izgazira. Isto tako imaš šećer u pivu koji će sigurno odfermentirati i dići CO2 preko onoga što si nadrukao pa ako ideš na ovo obavezno popij bačvu u dan dva tri. I naravno, pivo bu slatkasto od neodfermentiranog šećera za karbonizaciju... ja bi jednostavno pivo stavio na toplije mjesto i bio strpljiv...
- danny_boy
@admin
Hvala na sugestijama. Ma nije radi ušteda, da sam to htio ne bih ni
nabavljao Corny kegove i sve što ih prati (2000kuna) nego bih i dalje sa
bocama se patio.
Ovo pitam jer sam čuo nedavno da je moguće raditi
karbonizaciju u Corny kegu, kao u bocama.
Ovo se više odnosi na to što pokušavam što više informacija skupiti kako
je najbolje odraditi karbonizaciju, dok to ne dodje na red za implementaciju.
Hvala na sugestijama. Ma nije radi ušteda, da sam to htio ne bih ni
nabavljao Corny kegove i sve što ih prati (2000kuna) nego bih i dalje sa
bocama se patio.
karbonizaciju u Corny kegu, kao u bocama.
Ovo se više odnosi na to što pokušavam što više informacija skupiti kako
je najbolje odraditi karbonizaciju, dok to ne dodje na red za implementaciju.
- isvara
- Kontakt:
nemam šećera još nigdje, sladovina je izvrila u primaru, pivo pretočeno u sekundar na bistrenje i čeka flaširanje... šećer još nije stavljenadmin je napisao/la:
Isto tako imaš šećer u pivu koji će sigurno odfermentirati i dići CO2 preko onoga što si nadrukao
znači ovako : pretočim u keg, začepim, okrenem naopako, nadrukam na 3 bara. mućkam 10 minuta i mogu ga spojit na pipu i odmah pit !?
pomozi ako sam gdje pogriješio
- admin
- Site Admin
- isvara
- Kontakt:
ma je tih 85 l u flašama sa šećerom i na to moram čekati još 6-7 dana i bit će super !
ali ja imam još 80 lit u sekundaru gdje nije dodan šećer pa sam mislio da to rješim u kegove
dok ja skužim kako se to radi, dok operem kegove od sirupa coca cole, dok ovo dok ono .... ruknit ću ja to u boce, a taman će se i onih 85 lit izgazirati
ali ja imam još 80 lit u sekundaru gdje nije dodan šećer pa sam mislio da to rješim u kegove
dok ja skužim kako se to radi, dok operem kegove od sirupa coca cole, dok ovo dok ono .... ruknit ću ja to u boce, a taman će se i onih 85 lit izgazirati
- Artanis
Napraviš ovo: Odeš npr. u kaufland i kupiš kaltenberg pilsner u limenkama na akciji za 5 kuna. Kupiš par kartona, a ovo domaće ostaviš još tjedan dva da se izgazira i da lijepo odleži. Poslije ovog kupovnog, kad probaš svoje domaće više ćeš ga cijeniti. A i da ne kažem da će biti boljeg okusa. I tako za svaku turu naštimaj vrijeme da uvijek imaš "starog" piva.isvara je napisao/la:imam 85 lit flaširanog a nije se izgaziralo ! stoji 10 dana u flašama. a ja nemam šta za pit!?
Eto, pomogao sam ti.
PS. Upravo sam probao svoje lagano svijetlo koje sam kuhao prije 5 tjedana. To je to. Našao sam kućni recept za svijetlo. Možda idući put jedino isprobam staviti tettnanger umjesto saaza, da vidim hoće li biti ikakva razlika.