U procesu sam prvih nekoliko kuhanja i volio bi se upustiti u malo profesionalnije vode kada uštedim nešto novaca (a dotada i steknem malo iskustva u izradi). Trenutno radim, ali pošto je ovo Hrvatska, ne očekujem produženje ugovora.
Vrlo jednostavno pitanje. Kakve boce i otkuda se isplati nabaviti u većim količinama. Mislim na boce od 0,5 i 0,33 l za otprilike 1000 l pive.
Volio bi pokrenuti manji biznis, ali ne mogu preći sa 30 litara na 3500 litara izrade pive bez nekog međukoraka.
Gdje nabavljate Inox bačve, te da li se isplati kupovati korištene? Da li se isplati za veću proizvodnju fermentirati pivo u bocama?
BONUS PITANJE: neki savjeti za početnika koji htio postati nešto više. Koliko bi litara trebalo proizvoditi mjesečno da bi se kroz neko vrijeme počelo i zarađivati od proizvodnje pive za otprilike 2-3 osobe i koliko se kroz pametno ulaganje treba utrošiti na opremu? Svjestan sam da ne mogu računati na zaradu prve godine. Cilj je skuhati jedan lakši ale sa hintovima crvenog alea i plasirati ga na tržište kao pive više klase (ako uspijem u izradi istoga naravno