Pivarov vrt - uzgoj hmelja
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- Don Genovese
Za prvu godinu kažu da bi trebao pustiti sve izbojke koji izađu iz panja do berbe, jer se tako korijen bolje razvije za pravu berbu u drugoj godini. Znači prvogodišnje sve izbojke motaš oko špage i ne režeš nikako, a zaperke uvijek režeš samo one najdoljnje, koji ne smiju ležati na tlu (pogotovo ne na/u travi).
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.
-
Giga
...a taj dio mi je falio... ,a moji se razvalili po tlu i možda nevezano za to, ali žute listovi, šupljikavi listovi i ko zna šta još. Normalnog, zdravog izgleda su mi tek od 2,5 metra na višlje...Don Genovese je napisao/la:...a zaperke uvijek režeš samo one najdoljnje, koji ne smiju ležati na tlu (pogotovo ne na/u travi).
- Don Genovese
Počni opet zalijevati. Neki moji flanci hmelja jedva su se primili u teglama i lijepo su krenuli, onda sam ih napustio neko vrijeme, a kad su se skroz osušili, nakon nekoliko zalijevanja, iz samog korjenčića potjerale su nove mladicePop je napisao/la:Od 157 vrsta biljaka u dvorištu, što palmi što banana, što mandarina, jedino mi hmelj nije uspio, nije valjda da hmelj ne može bez vode mjesec dana!
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.
- sinke
Na moje veliko iznenađenje pronašli smo iza vikse hmelj. Prije jedno 50 godina tamo je od moje žene prabaka kuhala pivo i tad je posađen taj hmelj. Čini se da se održao do sad.
E sad, naravno nitko nezna koje je sorte. Se može to kak saznati? Koji je hmelj prije 50-100 godina bio popularan u Moslavini?
E sad, naravno nitko nezna koje je sorte. Se može to kak saznati? Koji je hmelj prije 50-100 godina bio popularan u Moslavini?
- mali badem
- Beca
-
brewpublic
- gaffa
-
hpastar
- Kontakt: