zanima me jel se iko okušo u spomenutoj tehnici da podijeli iskustva, rezultate, opremu i slično
Ideja i misao vodilja je napraviti dimionicu "sam" od posude u kojoj ce biti žar te ce se na nju metat vlazno drvo koja je spojena sa drugom "komorom" u kojoj je na mrezastom inoxu (veliko cijedilo ajmorec) stavljen jecam/zob/senica/stagod te odvod te posude je spojen na neki dimljakic
znaci neki MALI homemade "rostiljcic" tj dimljač po uzoru na one masovne američke smoaker roštilje:

Zasto ne zelim sistem tipa ovoga je taj kaj toplina koja pece ovo meso u sredini ce ispec i jecam tj osim smoaka ce radit i roast a to zelim izbjec...za roast cu imat zasebnu masineriju...

E sad oko tehniko kolko sam čito po netu (prvenstvno američnim forumima) trebalo bi biti tzv. hladno dimljenje sa temp dima oko 50ak °C, navlazit slad prije da se a)ne preprzi b)bolje upije dim a od hvaljenih stvari su voćke i to jabuka, kruska, visnje/tresnja (za nju vele da je lagana aroma dima) te neke sorte drva koje (barem ja vjerujem) nama nisu dostupne pa me ni ne zanimaju prevec... cijeli postupak dimljenja traje nekih 45-90 min sveovisno o stupnju dimljenosti koja se zeli postici i intenzitetu aroma koje samo drvo pruza...
Htio bih isprobati, te imam pristup drvetu:
jabuke, kruske, marelice, visnje, loze, ružmarina, lavande i tak
Dodatno molim sve dušebrižnike koji misle stavit savjet da je to glupo, da cu zapalit kucu, dimit cijeli komšiluk i slicno bez dodatnih korisnih razloga ili konsktruktivnih kritika da iste zadze za sebe