beershop
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- Don Genovese
Ječam
Cure i dečki!
Ječam se kombajnira, traži se dvorednjak, dobro pognojen kad je trebalo, sad kupujte, napravite sušare, a od Puf-a, kad on stigne spakirat', specijalne sladove, koji se malo teže kontrolirano mogu doma napravit', ranije treba naručit'. Ne sve u zadnji tren, e?
Ječam se kombajnira, traži se dvorednjak, dobro pognojen kad je trebalo, sad kupujte, napravite sušare, a od Puf-a, kad on stigne spakirat', specijalne sladove, koji se malo teže kontrolirano mogu doma napravit', ranije treba naručit'. Ne sve u zadnji tren, e?
- Wodillica
Naručeno 100kg dvorednog ječma koji nije tretiran sa pesticidima i kemikalijama. Nadm se da će stići za koji dan. Onda slijedi slađenje. Možda imate kakav prijedlog za jednostavno sušenje. Pečnica mi postaje premala, a za izradu nekih sofisticiranih sušilica nemam vremena.
Ne volim kad mi gaće uđu, gdje već uđu i da vodim brigu tuđu.......
- 400d
ne znam samo kako se planirate obraniti od ptica, miševa, sitnih glodavaca itd...Jall je napisao/la:Brat i ja planiramo isto uzet 100kg ječma,sladit i osušit. Za sušenje smo mislili čisti eko način - na sunce! Barem u ovom periodu to ne bi trebalo biti problem
druga stvar je sljedeća - slađenje je komplicirano i ja bih ipak to prepustio stručnjacima
ali dobro, ne kažem da nećete uspjeti. samo jedno je sigurno - nikad nećete dobiti industrijski slad, odnosno slad takve kvalitete
znam da je lijep osjećaj kad sam to uradiš (jer ja sam već pokušavao i radio sam pivo od slada koji sam sam napravio), ali mislim da je omjer uloženog truda i dobivenog rezultata nepovoljan....
- Jall
Lani smo probali sa malim količinama ječma,slađenje i nakon toga sušenje u pećnicama,samo što to pojede puno struje, inače slad je bi ok. Za ptice i glodavce se stavi mrežica i mislim da nebi trebalo biti većih problema. Probamo pa vidimo i javimo kako je prošlo .
Never ride faster than your angel can fly
- Ferdo
400d je napisao/la:ne znam samo kako se planirate obraniti od ptica, miševa, sitnih glodavaca itd...
druga stvar je sljedeća - slađenje je komplicirano i ja bih ipak to prepustio stručnjacima
ali dobro, ne kažem da nećete uspjeti. samo jedno je sigurno - nikad nećete dobiti industrijski slad, odnosno slad takve kvalitete
znam da je lijep osjećaj kad sam to uradiš (jer ja sam već pokušavao i radio sam pivo od slada koji sam sam napravio), ali mislim da je omjer uloženog truda i dobivenog rezultata nepovoljan....
Sladio sam šestoredni ječam i pšenicu.Ne isplati se osim da zadovoljim znatiželju.
Slavonija slad je sladara s vrhunskim proizvodom koji nije skup.
Sladarstvo je puno kompleksnije nego što se čini na prvi pogled,izgleda jednostavno.Kao engleski travnjak.
Kad nabavim neke neslađene žitarice koristim ih kakve jesu,neslađene.
Opusti se i nastavi kuhati pivo
- frici
- frici
- Svarrogh
- frici
Meni svejedno ne treba puno specijalnih sladova,slabo ih koristim a za ono malo ću radije platit nešto malo više ali onda znam da ću ih dobiti ali ovako,to je već previše čekanja.Ako dosad nije stiglo,moja narudžba se može smatrati otkazanom,ne mogu 2 mjeseca čekati na nešto malo slada i 1 kvasac za pšenično.
jbg!
frici
-
chuck boris
slična siutacija kod mene. u mjesec dana stvari se promjene. kolega i ja smo naručili po 20 kg raznog materijala ali sad moram otkazati zato što je kraj semestra i svatko ide svojoj kući. na kraju ću pokušati rješiti vreću slada iz nove gradiške, par kila specijalnih sladova i koji kvasac od pufa ako stignem kad budem u zg-u. šteta, baš sam mislio pripremiti zalihu za ljeto.
- nrs
pozdrav!frici je napisao/la:Meni svejedno ne treba puno specijalnih sladova,slabo ih koristim a za ono malo ću radije platit nešto malo više ali onda znam da ću ih dobiti ali ovako,to je već previše čekanja.Ako dosad nije stiglo,moja narudžba se može smatrati otkazanom,ne mogu 2 mjeseca čekati na nešto malo slada i 1 kvasac za pšenično.jbg!
ne znam točno što se događa kod pufa (...gužva sigurno), al meni kad sam uzimao slad za 400d uspel sam se dogovoriti. jbt mjesec dana je već stvarno dosta čekanja.
nego , jesi li ti naručival preko beershop-a ili si mu preko foruma slal pm?
jel ti on odgovoril kaj?
nrs