po meni niste jos nikad,,jer postoje određene norme da se nesto moze nazivati tom vrstom i pivomanito je napisao/la:Ja ne znam kak smo mi do sad, bez tvojih savjeta,Brauer und Mälzer je napisao/la:koliko sam skuzio vecina tu radi sa kascima koji rade na povrsini
oni su ok jer nedaju bas da se mlado pivo zarazi nekom drugom obitelji kvasaca!!
e sad koliko sma mogao vidjeti da se fermetacija odvija u nekim bocama itd, gdje nije neki veliki prostor na povrsini,,
sad se tu dogaca kvasac odradi svoje i umire E" tu bi se trebalo skidati kapa
tj, zamrle cestice kvasca,,,
ako ih se neskida one mrtve padaju opet na dno gdje ,, pogodite sad,, se desava to da prve jake taloge,, i jos prave neukusne gorcine,,,
najbolje jako paziti kod preljevanja u flase ili slicno nakon 1vrenja da se mlado pivo neuznemirava i sto manej taloga,,,
a nemorate se brinuti ako samo ono cisto pretocite da nece dalje fermentirati, jer tada sta radite vi samo mjenjate posudu a kvasac jos uvjek radi u pivu,, tako da ce kasniej jos manji talog u flasama nastati ili u nekom buretu,,..
uopce skuhali koje pivo.
Kožica
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- Brauer und Mälzer
- Brauer und Mälzer
- Mogwai
Brauer und Mälzer mislim da si sam bezobrazan niš više. Ubiti trol prave vrste.
Ak netko nezna tko je trol: osoba na forumu koja provocira druge iz svoje zabave. Nema drugog smisla osim da provocira u prazno.
A što se tiće tko je i da li je iko ikada skuhao pivo mislim da nemožeš komentirati jer nikada nisi niti probao naše pive.
A ni mi tvje što se toga tiće pa neznmao dali ti uopće i kuhaš! A i ako kuhaš jel to dobro ili loše.
Ak netko nezna tko je trol: osoba na forumu koja provocira druge iz svoje zabave. Nema drugog smisla osim da provocira u prazno.
A što se tiće tko je i da li je iko ikada skuhao pivo mislim da nemožeš komentirati jer nikada nisi niti probao naše pive.
A ni mi tvje što se toga tiće pa neznmao dali ti uopće i kuhaš! A i ako kuhaš jel to dobro ili loše.
Posijetite našu stranicu:
http://www.hrvatskohomebrewprvenstvo.beer
http://www.hrvatskohomebrewprvenstvo.beer
- Brauer und Mälzer
da slazem se sa Vama ja sam doso i odma poceo provoirati sa nekim savjetima itd,Mogwai je napisao/la:Brauer und Mälzer mislim da si sam bezobrazan niš više. Ubiti trol prave vrste.
neznam kako nekoga mogu savjeti izprovocirati,,,
ali ocito da mogu
hahahahah
onda sam uvidio da nisma dobro doso i zamolio i tu javno i poslo pruku da se to pobrise jer ocito nepripadam ovdje, e sad neznam zasto nije pobrisano,,
- Don Genovese
-
pklicov
- t32
j... sebe,ali danas otvorimo fermentor kad gle ovo se navuklo gore doduše manjim intenzitetom nego na slici, pa nakon podužeg vještačenja kakva je ovo gamad i kako je dospjela na ovo mjesto jer se fermentor praktički nije ni otvarao od kuhanja do danas, ali ipak sve smo uredno poflaširali. stout je imao okus i miris stouta, a i odradio je kako je bilo i planirano. sve po planu osim ove gamadštine koja se navukla gore. kvasac je s-04. fermentor je opran, ispran, saniran, izosaniran, ošuren, osušen kao i u dosadašnjim turama.mali badem je napisao/la:ovak izgleda mliječna mrena na fermentiranom alt -u.
uvjeti fermentacije : 15-16 c 17 dana sa nekoliko pikova do 18-19 c
13 . dan još ništa nije bilo vidljivo .
nejasno mi je kako i kad je nasađen acido bakter ( ? ) i i koliko traje "inkubacija "
17 . dan flaširano iako bi vrj bilo dobro da je sve ohlađeno na par stupnjeva radi kvasca i čišćeg pretoka.
pretočeno crijevom . bačen talog i površinski sloj sa mrenom cca 4l.
dio u flaše ,veči dio u pet.
6. dan nakon flaširanja proba iznenađujuće dobra ,bez traga ičega lošeg.
da li bi nakon ovakvog slučaja trebalo taj fermentor izbaciti iz upotrebe ili ga se može sanirati ?
inače, iskustveno ovako nešto viđao kod kolscha i drugih njemačkih kvasaca suhih kad se gore nataloži sve osim nečeg što liči na nešto što sa pivom ima veze i pivo bude odlično, sad samo ovo je sa safaleom s-04 sa kojim se radilo prvi put.
- mali badem
- nikac
Evo da se nadovežem na t32 sa slikom infekcije !
uglavnom sve je uredno flaširano pa da vidimo kako će se razvijati bolest ili pak neće .. zasad nema prstenova na grlićima boca. Još nije riješen misterij kako se dogodila pošto se u komori fermentiraju još dvije bačve i te su sasvim uredu !

Klikni za povecanje!
uglavnom sve je uredno flaširano pa da vidimo kako će se razvijati bolest ili pak neće .. zasad nema prstenova na grlićima boca. Još nije riješen misterij kako se dogodila pošto se u komori fermentiraju još dvije bačve i te su sasvim uredu !
Klikni za povecanje!
- mali badem
da , eto , već viđeno .po iskustvu , nakon kerbonizacije , koja može biti ubrzana ( jer ona homo sorta rošta i bez kisika ) netreba štediti uzorke i na taj način je dobro pratiti razvoj . one flaše s vjenčićem il bilo kakvom flekom na površini , pokazat će jaču karboniziranost. o okusu neću , svatko to doživljava posebno , ali sigurno je da takav okus nismo htjeli . Ž 
- t32